• Kiiwii90

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Jag och sambon har försökt 1 år på egen hand, undersökt oss och vi har enl läkaren goda prognoser att bli gravida i framtiden. Oförklarlig barnlöshet där det inte hittas något "fel". Läkaren har nu skrivit en remiss till Akademiska i Uppsala och nu börjar väntan....

    Är det fler som väntar på ivf? Hur lång väntetid har/hade ni? Vad händer egentligen när det är ens tur och hur fort går det sen?

  • Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet
  • Försökermedivf
    emmaivf2020 skrev 2020-01-20 10:15:05 följande:

    Vad härligt att höra att det funkade med det långa protokollet!

    Gissar då att det inte blev något av första syskonförsöket? Men skönt med ett i frysen! Håller tummarna för kommande uttag. Var är ni i behandlingen nu?

    Vilken klinik går ni hos och vilken var ni hos med första barnet? Vi går hos KS, väldigt nöjd med processen so far, trevlig och personlig personal.

    Många frågor, sorry, men minns du hur länge du använde synarela resp menopur förra behandlingen? Läst så mycket olika om hur länge man sprayar, men min barnmorska sa ca 3v. Jag ska på ultraljud den 28/1, förhoppningsvis får jag börja med menopur kort därefter. Så uppskattningsvis blir utplock v 7/8, början/mitten på feb!

    Så förväntansfull nu!!


    Precis, inget syskon på g än så länge :)

    Väntar nu på att mensen (andra efter misslyckat försök, dvs den första riktiga) ska komma igång så att jag sedan ska få börja spraya på dag 21.

    Med första barnet var vi på KS, så nöjda med dom!

    Nu går vi på Livio och är jättenöjda där också. Alla vi möter är så snälla och fina, verkligen rätt personer på rätt plats.

    Jag sprayade i 16 dagar och sedan sprutor i 10 dagar och därefter ägglossningssprutan på den 11:e dagen.

    Du får fråga precis hur mycket du vill! :)

    Roligt att det närmar sig för dig!
  • Clemmentina

    Idag har vi gjort första ultraljudet. Äggblåsorna hade inte växt till sig så mycket...nu ökar vi dosen med Gonal-F. Nästa vul på fredag och förhoppningsvis äggplock i nästa vecka! Någon annan som tar sprutor just nu? :)

  • Patronsaint

    Imorgon är äntligen första besöket på ivf kliniken. Ska bli så spännande att se hur det ska gå. Är stolt över mig själv att jag har lyckats gå ner de sista kilona till bmi gränsen och ligger nu under gränsen. Så nu hoppas vi bara att allt annat går vägen

  • Clemmentina
    Patronsaint skrev 2020-01-20 19:10:00 följande:

    Imorgon är äntligen första besöket på ivf kliniken. Ska bli så spännande att se hur det ska gå. Är stolt över mig själv att jag har lyckats gå ner de sista kilona till bmi gränsen och ligger nu under gränsen. Så nu hoppas vi bara att allt annat går vägen


    Spännande och vad bra kämpat det sista! Håller tummarna för ett lyckat besök imorgon.
  • Anonym (peppad)

    Tack för svar, bra att veta. Kul att ni fick komma dit så snabbt! Ska absolut ringa o kolla :)


    emmaivf2020 skrev 2020-01-20 12:10:15 följande:
    Hej,

    Vi ligger några veckor före er på just KS. Vi stod på väntelistan from 13 november och fick tid för vårt första besök den 23 december. Vi hade dock tur och fick en återbudstid när jag ringde ca den 10 dec för att kolla ungefärlig väntetid. Så det är alltid värt att slå en signal och kolla läget! 
  • Fru Volante

    Hej!

    Hoppar gärna in i den här tråden! Vi har försökt att få ett syskon till vår son i 14 månader nu och har bestämt oss för att prova IVF igen. Under hösten 2019 har vi gjort tre omgångar med ägglossningsstimulering och fått gonal f, ovitrelle och därefter mys hemma, ledde inte till någon graviditet.

    Här är vår bakgrund. Innan vi blev gravida med sonen försökte vi i fyra år. Jag slutade med p-piller 2013 och hösten 2016 konstaterade man att jag hade lågt amh och väldigt få ägg syntes på ul. Vi valde att göra IVF privat våren 2017 då läkaren tyckte att vi inte hann vänta på landstingsfinansierad IVF. Vi testade det korta protokollet men fick endast fram en äggblåsa första omgången, så vi fick avbryta. Andra omgången fick vi inte fram en enda äggblåsa. Läkaren rekommenderade äggdonation eller adoption och lät oss inte testa fler gånger, vi ville dock testa det långa protokollet och valde en ny klinik. Men innan vi hann börja där så blev vi spontant gravida sommaren 2017, så vi har en underbar son som föddes i mars 2018.

    Längtan efter ett syskon är stor, jag känner mig så ledsen och frustrerad varje gång mensen dyker upp. Nu väntar jag på att mensen ska dyka upp, är på cykeldag 32 idag, negativt på gravtest, cykeln är helt upp och ner efter omgångarna med ägglossningsstimulering. Så fort cykeln är någorlunda ska vi börja med IVF långt protokoll med synarela och menopur om jag minns rätt. Hoppas att min cykel återgår till det normala snart så att vi kan börja. Förhoppningsvis blir det inför nästa mens, men blir ju svårt att börja med nässpray en vecka innan förväntad mens när man inte har en aning om när den ska dyka upp...

    Håller tummarna för er som kört igång med IVF!

  • Fru Volante
    emmaivf2020 skrev 2020-01-19 23:03:20 följande:

    Hej!

    Ny här på familjeliv och faktiskt någonsin i ett liknande forum. Känner att det är skönt att få dela tankar om processen med tjejer i liknande situation, trots bra stöd från familj och vänner som vet om läget.

    Jag följer det långa protokollet och är idag inne på dag 9 med nässpray, Synarela. Därefter ska jag ta Menopur-sprutor dos 450. Känner inte av nässprayen mycket förutom att det sticker till i tjejmagen då och då samt att jag har mer flytningar än normalt, likt äggvita/kladdig genomskinlig gelé. Någon som känner igen sig?

    Jag har alltid haft en oregelbunden cykel mellan alltifrån 20-80 dagar. Upptäcktes även under utredningen att jag har lågt AMH (0,56). Någon som känner igen sig i diagnosen?

    Vi har inga barn sedan tidigare, det här är vårt första försök med IVF. Min största rädsla i livet har, så länge jag kan minnas, alltid varit att jag inte ska kunna få barn. Och här är vi.

    Tacksam för svar! Passar på att önska er alla som kämpar för att få en guldklimp i livet ett stort lycka till!


    Jag har också lågt amh och få äggblåsor som syns på ul. Inga andra fel har upptäckts. Vi har en son född i mars 2018 och försöker nu få ett syskon, har skrivit om vår resa i tråden här :). Jag är tydligen svårstimulerad vilket tydligen kan hänga ihop med lågt amh. När vi försökte med IVF innan vi blev spontant gravida med sonen fick vi avbryta båda försök pga. man inte fick fram äggblåsor.

    Jag håller tummarna för att det går bra för dig! Hur länge har ni försökt själva innan ni började med IVF?
  • Anonym (Önskebarn)
    Fifen skrev 2020-01-15 07:10:07 följande:

    Idag är det dags att bli ruvare igen!

    Gör vår femte FET idag. Läkaren tycker dock att vi ska se detta som vårt andra försök. Då jag tydligen har en större livmoder än normalt upptäckte de vid sista återföringen att de satt dit embryot för långt ner i livmodern vid tidigare försök.

    För andra gången gör vi i stimulerad cykel med Progynon och Lutinus nu innan insättningen. Jag hoppas att läkaren säger ok till att denna gång även ta Prednisolon. Sist mådde jag så jäkla dåligt av alla hormoner. Denna gång har jag kunnat vara mer kontinuerlig med träningen och tycker att jag hittills mår bättre denna gång.

    Hoppas så att det blir femte-andra gången gillt för oss!!


    Hur går det med dig? Har du testat något denna gång?Jag ruvar för 4e gången ungefär likt dig och har noll symtom, känns oroligt även om erfarenheten säger att det inte måste vara ett bevis på utfallet. Vågar inte börja testa innan denna gång, känns fint att leva i hoppet så länge det går.

    Hur går det för andra som ruvar?
  • Anonym (Önskebarn)

    skickar lite lyckoönskningar till er som ruvar nu<3

  • Anonym (Ivf mamma)

    Hej!

    Vi har fått vår son genom ivf på akademiska sjukhuset <3

    Han är nu 2 år <3

Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet