• Dhalia

    Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet

    Pan21 skrev 2020-08-22 18:50:58 följande:

    Hej!

    Har följt tråden ett bra tag nu, men har alltid ångrat mig i sista sekund när jag tänkt att skriva något (ingen aning om varför). Jag och min man har försökt att bli gravida i lite över 2 år nu, gjorde utredning på Sahlgrenska i december och blev uppsatta på väntelista för IVF i januari, sen kom corona.. Efter vad som kändes som världens längsta väntan så var vi i veckan på vårt första besök inför IVF. Vi har som vi vet sen utredningen manlig faktor och det kommer med största sannolikhet bli ICSI. Blev dock väldigt besviken när jag inte fick starta förrän nästnästa cykel, då det var fullbokat inför den kommande. Utöver detta så nämnde läkaren när vi var på väg ut (vilket inte togs upp under utredningen) att jag har väldigt många äggblåsor, vilket kan resultera i att jag eventuellt antingen blir överstimulerad eller att jag inte alls svarar på behandlingen. Blev lite paff då det var "blank" utredning på mig, och tankarna gick ju direkt till PCO, som jag inte är så insatt i, men har inga andra symtom och har regelbunden ägglossning. Någon som har erfarenhet av liknande? Stressar antagligen bara upp mig själv.. 


    Hej, vad tråkigt att ni måste vänta ytterligare man vill ju inget annat än komma igång bara. :/

    Men jag hörde något liknande tror jag på IVFpodden tror kvinnan hette Sandra, de allra senaste avsnitten om du lyssnat på den innan och hon hade liknande problem dvs det med äggblåsorna. Tydligen var det hårfin justering av medicin som kunde göra att det helt plötsligt blev för många ägg, och var dosen för låg så svarade inte äggstockarna. Nästan av ett lyxproblem jämfört med andra som inte får så många ägg vid en hög stimulering. Men behöver ju inte betyda det kommer bli så för dig, jag skulle inte oroa mig om jag vore du. Ifall dosen är för låg så är det bara att dem avbryter försöket, ni kommer då inte ha förlorat det försöket eftersom dem räknar ju på äggplock. I värsta fall får du totalfrys och förhoppningsvis många till frysen :)
  • Dhalia
    Pan21 skrev 2020-08-22 20:57:22 följande:

    Tack för svar! Ja väntan är fruktansvärd, går runt med en inre stress hela tiden och känns som att tiden bara rinner iväg.

    Du har säkert rätt, man har ju en tendens att snurra iväg i tankarna något förfärligt under denna processen. Är vanligtvis en väldigt lugn och rationell människa men det verkar vara som bortblåst just nu haha! Ska försöka hitta det avsnittet av IVF-podden och lyssna på, låter som att det var exakt det läkaren pratade om. Man kan inte göra annat än att hoppas på det bästa.


    Aa fy den känslan asså vet hur de är.. känns som livet bara står still mellan alla försök.

    Ja de där lugna och rationella kommer och går till mig med haha ;D gör de tyckte den podden var jättebra. Önskar de fanns fler svenska poddar om IVF :)
  • Dhalia
    Anonym (Blad) skrev 2020-08-24 10:30:19 följande:

    Igår kväll när jag skulle ta ovitrellen inför plock imorgon så sköljde det över mig! Vad händer om även detta försök går åt pipsvängen? Tänk OM vi inte KAN få barn... vad blir det av mig då? Osv...

    Förra gången befruktades inte ens något av de sex äggen. Borde man inte undersöka både ägg och spermier närmare då? Det enda doktorn sa var att både ägg och spermier såg toppen ut... det gör mig så orolig! Någon som varit med om liknande?


    De kan vara olika från gång till gång tänk inte på de! Den här gången kan de bli bättre.. de ju bra att dem ser bra ut annars kan dem ju alltid prova icsi om det skille bli så igen.

    Blev det många ägg? Har ni fått reda på idag hur de har gått??
  • Dhalia

    Här blev det ett pluss imorse efter nästan 3 år sen man sist blev gravid! Nu hoppas vi denna stannar <33

  • Dhalia
    Söstrami83 skrev 2020-08-27 06:36:40 följande:

    Hurra! Grattis! Håller tummarna att den lilla trivs bra där inne och vill stanna :) Hade du det på känn? Några symptom?


    Tack tack :D Förutom alla vanliga biverkningar från lutinis så försvann aldrig ömheten i brösten innan testdagen som det gjorde på vår första IVF som misslyckades, de va i princip det enda som jag tänkte de fanns någon chans. Sedan vet jag inte hur vanligt symptom det är men jag blev 2 dagar innan väldigt frusen nästan så man kände att man skulle bli förskyld, typ rann lite i näsan. Första gången jag blev gravid så var det helt tvärtom jag var jättevarm av mig så jag trodde nästan de va kört faktiskt, förutom ömheten i brösten så kände jag inte något extra tydligt :)
  • Dhalia
    Lione skrev 2020-08-27 19:48:59 följande:

    Okej, jag börjar tro att det kanske inte är Ovitrellen som spökar.. vågar inte hoppas helt än. Men vad tror ni? Översta från två dagar sen, och understa från i kväll.


    Definitivt inte från Ovitrellen :D grattis !!
  • Dhalia
    Alex1992 skrev 2020-08-31 19:51:12 följande:

    Ni som har tagit progynon och lutinus vid fet, när slutade ni efter positiv gravtest?

    När ni slutade gjorde ni det på en gång eller sänkte dosen och sen slutade?


    För mig blir det sista dagen idag med lutinus vilket känns vääääldigt läskigt. Jag plussade ju förra onsdag precis och fick ta 6 dagar till efter plus. Sammanlagt är det 3x21 tabletter som gått åt. 3ggr per dag. Skulle inte trappa ner heller. Dem sa att nu har kroppens egen produktion kommit igång och det extra gör tydligen ingen mer nytta. Jag tänkte ta ett till grav test onsdag morogn bara för att se att det blir starkare. I söndags var det starkare än när jag plussade. Jag har fler paket hemma från förra IVF plus att jag fick ännu fler paket från en kollega som inte behövde mer.
  • Dhalia
    GlitterLina skrev 2020-09-01 10:02:29 följande:

    Men vilken vecka är du i nu? Hade för mig jag fick utskrivet för längre men kanske minns fel.


    Idag blir det v5+1. Sammanlagt blir det 3 veckor man har tagit dem efter äggplocket då. Gick du privat då eller via landstinget? Vi går på Livio nu. Ja hoppas att allt går som det ska annars hade dem väl inte haft den rutinen tänker jag mig. De enda är att på själva FASS står det att man ska ta ytterligare 30 dagar efter positivt test.
  • Dhalia
    Alex1992 skrev 2020-09-01 16:43:14 följande:

    Okej :) blir nog bra! De kanske beror på om man har gjort färsk eller stimulerad fet med egen ägglossning som avgör längden.

    Jag gjorde en stimulerad fet utan egen ägglossning så min kropp behöver nog mer stöd för att det ska hålla i sig, tror ja ska ta mina fram till vecka 10 :) jag går också på Livio, i Göteborg så nöjd med dom!

    Jag har upplevt mensvärk sedan igår 4+1 som kommer och går och ibland att det strålar, är det livmodern som växer? Är så orolig för missfall igen...vet att jag inte kan göra något men jag vill detta så mycket och vill inte gå igenom skiten igen. Denna gången känns mer på riktigt, alla tester är super starka och har flera symptom så har verkligen stora förhoppningar!


    Jahaa ja men det låter vettigt då, då stämmer det med FASS också :) jag gjorde ju i färsk cykel så det kanske ordnar sig för mig... alltid svårt att slappna av man vill ju inte rubba hormonerna... vi går också i Göteborg är också jättenöjd tanken på jag blev gravid på första försöket hos dem plus en till frys :O tappade nästan allt hopp efter de två första försöken på Sahlgrenska!!

    Ja började också känna lite mensvärk någon dag innan plus, sen nu har det varit lite molvärk å mensvärk till och från, annars har det varit mest stickningar ilningar direkt när jag började med lutinus. För min del så tolkar jag det som gott tecken eftersom första gången jag blev gravid så hade jag mensvärk och trodde mensen skulle komma, men den kom aldrig jag förstod inget då och tog grav test på dag 34, brukar ha i genomsnitt 28 dagars cykel :) jag blir nästan orolig om jag inte känner någon värk alls som idag gått hela dagen och ingenting. Men nu på kvällen kom det igång lite :D

    Jag förstår man blir orolig är också jätteorolig då vi hade ett MA, jag märkte bara att molvärken avtog och illamåendet. Jag kände mig mer illamående under stimuleringen men nu ingenting, hoppas bara att den växer fortfarande:(
Svar på tråden Ivf 2020 - ofrivillig barnlöshet