• size

    Provanställning

    Kluckpang skrev 2019-11-10 16:49:36 följande:
    Sen jag började har tre personer på företaget sagt upp sig och lämnat (inte pga mig). Sen blir jag sjukskriven (2 veckor) och då har dom helt plötsligt inte råd att ha kvar mig, trots att tre personer har försvunnit från företaget strax innan. 

    Jag är medveten om att under provanställning så kan dom säga upp mig utan anledning, så jag har ju ingen chans att ta det här vidare egentligen. Min chef är bara väldigt extremt jätteosmart (för att uttrycka sig snällt) som skrev anledningen till att han ville säga upp mig, en anledning som jag dessutom tror är ren lögn.
    Och jag försöker ta reda på om det är lagligt att anställa på provanställning om företaget inte har råd (bara för att komma åt kortare uppsägningstid). Annars så säger han ju upp mig pga att jag är sjukskriven, men eftersom han får avsluta provanställning utan anledning så kan jag ju inte göra något.
    Man kan säga upp en provanställd på många grunder, finns inget bindande avtal vid en provanställning, man behöver inte ens ge en förklaring, nu kanske den jätteosmarta chefen gav dig en lite vink i orsak till uppsägning, långtidsjukskriven under en provanställning , du kommer bli för dyr för företaget.
    Det är vad jag tror han gav dig. jag brukar göra liknande.
Svar på tråden Provanställning