Inlägg från: Pikrodafni |Visa alla inlägg
  • Pikrodafni

    Utvärdering, pärlspiral ballerine!

    Kan också lägga till min erfarenhet!

    Har haft min pärlspiral i 2,5 mån. Jättenöjd hittills!

    Lite rikligare mens (inte lika riklig mens nr 2), lite mer mensvärk men inte så farligt. Förut hade jag mensvärk när mensen satte igång ordentligt, nu är den mer spridd.

    Hade lite rikligare flytningar första två månaderna men de har avtagit. Även haft rosa flytningar men allt det har jag varit utan senaste veckorna.

    Tog tranexamsyra första mensen. Funkade toppen. Tog även vid mens nr två men blödningarna minskade så mkt så tror inte det hade behövts.

    Insättningen för mig kändes knappt, lite obehagligt, lite värre än cellprov ungefär. Kände mig däremot svimfärdig och illamående direkt efteråt. Fick vila på en brits och dricka saft och sen gick det över efter en stund. Molande smärtor efter det i några timmar. Det var väl det värsta med det.

    Annars supernöjd.

  • Pikrodafni

    5 månader har gått sen jag satte in pärlspiralen.

    Känner av mindre pms än innan jag satte in den!

    Känner knappt av spänningar och ömhet i brösten innan mens. Blöder ungefär samma mängd som innan. Mindre menssmärta. Inga mellanblödningar.

    Enda biverkan jag kan komma på är ökad mängd flytningar. Får använda trosskydd under nån vecka. Inget som stör mig.

  • Pikrodafni
    Anonym (Kopparförgiftning) skrev 2020-03-09 22:34:07 följande:

    Hej!

    Jag har använt kopparspiral och jag skulle helst säga att du borde boka tid omedelbart för att ta ut giftet!! Jag fick kopparförgiftning och fick samtliga symtom.. Håravfall, panik attacker, panik ångest, Frossa, Insomnia, hjärtklappning, nervryckningar.. det var hemskt.. jag trodde att jag höll på att bli tokig eller svårt sjuk men jag var kopparförgiftad. Efter jag tog ut spiralen så försvann ALLA symtom. Jag hoppas inte du råkar ut för samma. Alla symtom kom smygandes efter ett halv år..


    Hemskt att du fick sådana symtom. Men kopparspiral har använts i många många år med många nöjda kvinnor. Så du ska nog inte skrämma upp folk och säga att de ska ta ut den genast.
Svar på tråden Utvärdering, pärlspiral ballerine!