• Emilia18

    Att bli gravid igen efter missfall

    Hej allihopa, jag fick ett tidigt missfall i helgen och är så super ledsen och chockad! Jag var i vecka 6 så det var väldigt tidigt. Vi försökte i 4 månader innan jag plussade och nu känns det som att hela min värld har rasat. Jag är fortfarande chockad, nu är min fråga till er som har gått igenom samma. Hur fort efter ett missfall blev ni med barn igen? Tacksam för alla svar ?

  • Svar på tråden Att bli gravid igen efter missfall
  • Emilia18

    Nej, usch så hemskt att du går igenom samma sak! Jag har mardrömmar varje natt sen det hände. Jag känner mig emotionellt helt förstörd! Besvikelsen är enorm, man tror ju inte att det ska hända en själv! Jag hoppas hoppas verkligen att du blir gravid snart igen och att du dessutom får en jätte fin och frisk graviditet hela vägen. Skriv gärna sen hur det går för dig så peppar vi varandra! Jag ska kolla med ägglossning tester början på nästa vecka (om jag har slutat blöda) fram till det för att inte missa ägglossningen. Kram

  • Emilia18

    Ja, jag tänkte samma, om det ändå ska hända så är det tur att det är så pass tidigt så det blir som en kraftig mens bara. Tur i oturen. Usch! Vad är kemiska graviditeter för något?

  • Emilia18

    Läste lite om det nu, det är tydligen graviditeter som avslutas runt vecka 5- 6 ( dagen då kvinnan skulle ha sin mens) pga kromosom avvikelser, eller att ägget blev befruktat och fäste men slutade växa, Det hände på dagen då jag skulle ha min mens så jag känner igen mig mycket i det jag läste. Tack för ditt svar!

  • Emilia18

    Jag känner verkligen med dig! Den här ilskan att faaaan nu måste jag börja om igen, bara tanken på att se de där ägglossning tester får mig att vilja spy! Och den här jävla väntan på mens, ägglossning, när kan man ta ett gravtest igen osv osv! Var stark!!!!!

  • Emilia18

    Oj, beklagar för det som har hänt dig, men så sjukt roligt att höra att det har gått bra och att du är så långt gången nu. Det ger mig lite hopp i allt detta.

  • Emilia18

    Tack alla ni fina tjejer för era svar! Känns skönt att det finns hopp om att bli gravid igen när jag läser om era upplevelser!

  • Emilia18
    JeSuisMoi skrev 2019-11-19 11:45:37 följande:

    Hej. Så tråkigt att höra om alla missfall, men i de flesta fall verkar det i alla fall sluta med en fullgången graviditet nångång! Jag fick tidigt missfall i fredags, v.5, BIM+4. Det var på fjärde försöket.  Man blir så ledsen när det äntligen tar sig och så blir det ändå ingenting av det. Hoppas nu att kroppen är inställd och mottaglig och att det tar sig redan nästa ägglossning.. Har nu 14 dagar kvar till förväntad ägglossning, om kroppen är som den brukar efter MF. 

    Kram på er


    Hej, va hemskt tråkigt att du också fick missfall, jag håller tummarna att det tar sig för dig redan nästa ägglossning. Kroppen återställer sig rätt så fort, så min läkare sa att ägglossningen kommer som vanligt. Kram
  • Emilia18
    HoppasHoppas01 skrev 2019-11-19 17:01:27 följande:

    Jag hade ett tidigt missfall i vecka 5 i juni. Försökt bli gravid (haft oskyddat sex regelbundet) sedan april och aldrig varit gravid innan. Nu är det november och jag är fortfarande inte gravid än, börjar känna mig så less. Känns så orättvist att behöva gå igenom ett missfall första gången man blir gravid när typ alla man känner/läser om får glädjas över att lyckas behålla graviditeten. Svårt att inte bli bitter liksom... tyvärr. Men jag kämpar på! Någongång blir det min tur ;) 


    Oj, va ledsen jag blir för din skull! Men ge inte upp! Det kommer, du är INTE ensam om att känna alla de känslor!!! Ät extra folsyra, det är alltid bra när man försöker bli gravid, kör med ägglossning tester! Ibland kan man missa son ägglossning med bara några få timmar. Min läkare tippsa om man har ägglossning dag tex 14, så ska man ha sex dag 10 och dag 12.. det vill säga några dagar innan. Skriv gärna om det händer något snart. Lycka till och stor kram
  • Emilia18
    fyrasnartfem skrev 2019-11-22 07:31:44 följande:

    Fick ett missfall i vecka 6 mellan första och andra barnet. Tre veckor efter mitt missfall plussade jag på nytt (fick inte ens en mens) som blev lillasyster <3 så tråkigt med ett missfall, men hoppas du snart får bli gravid igen! Kram


    Men Åhhh så roligt! Visste du när du hade ägglossning igen efter missfallet? Jag borde ha det imorgon men har tagit tester och de visar negativt, den kanske är sen just på grund av missfallet? Är lite fundersam då jag inte känner av några symptom heller
Svar på tråden Att bli gravid igen efter missfall