• Zarch

    Vit jul för släkting som är alkoholist?!

    Lång tråd men som svar på trådstarten. Nej det tycker jag definitivt inte att man kan begära. I ett sådant skört läge där missbrukaren inte ens kan befinna sig under samma tak där alkohol finns så är det väl bättre att denne är hemma under jul med enbart den närmaste cirkeln?

    För hur långt ska man dra det egentligen? Det komme sedan nyår, påsk, midsommarfester och kalas av alla dess slag så den som lider av problemet måste finna en egen väg för att klara av att vistas i dessa sammanhang.

  • Zarch
    Akira Öken skrev 2019-11-22 04:38:13 följande:

    Tycker du verkligen att det är att "lida" att avstå alkohol under en dag?


    Fast hur långt ska man sträcka sig tycker du? Ska alla barn få spelförbud i telefonerna också då bara för att farbror Bosse är grav spelmissbrukare och kan bli frestad tycker du? Eller är det enbart vid alkoholism som den puritanska föreningen tycker att omgivningen ska anpassa sig helt efter den sjuka?
  • Zarch
    Akira Öken skrev 2019-11-22 10:49:19 följande:

    Vi kan väl försöka hålla oss till ämnet? Det handlar om alkohol och julafton. Jag har ingenstans skrivit något om att omgivningen ska anpassa sig helt och hållet efter den sjuke. Men att hålla sig från alkohol en dag på året, det tycker jag är rimligt.


    Fast då håller du dig inte heller till ämnet. Det här handlar ju inte ett dugg för dig om alkoholisten i sig ifråga utan du propagerar för att ingen ska dricka något alkoholhaltigt på julafton, eller har jag fel?
Svar på tråden Vit jul för släkting som är alkoholist?!