Inlägg från: Anonym (Johan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Johan)

    Sambeskattning sjukdom

    Anonym (Mia) skrev 2019-11-24 10:46:33 följande:

    Om du verkligen kan dra in på allt, varför förväntar du dig samtidigt kunna bo hus nära stan?

    Jag är visserligen inte så ung men jag sitter inte på ett stort kapital som du verkar inbilla dig att alla som äger en bostad gör. Min lägenhet kostade under 3 miljoner.

    Hade ni varit kloka och planerat hade ni ju på några år lätt fått ihop över en halv miljon i kapital med din inkomst. Men i stället gör du din kroniskt sjuka sambo gravid och så gnäller du över marginalskatterna.

    Sambeskattning är en kvinnofälla. Nu spelar det kanske ingen roll för er om din sambo aldrig kommer att jobba men du kanske kan lyfta blicken utanför din egna relation och inse att det vore ett stort kliv tillbaka att förändra skatten såsom du önskar. Alla får vi finna oss i att livet tar vändningar vi inte planerat, det hör till att växa upp.


    Om du tycker sambeskattning är en kvinnofälla kan vi bara ha platt skatt eller hur? Sambeskattningsfrågsn är då helt meningslös. Alla glada och nöjda!

    En lägenhet på 100kvm med uteplats i närförort kostar runt 6-7 msek idag. För att kunna köpa för 6msek behöver jag runt 1.7msek i insats. Tar ett tag att spara ihop, 10 000 mer i mån gör stor skillnad.

    Jävligt lätt att sitta och vara självgod när man är så gammal att man kunde köpa när priserna var mindre än hälften så höga!
  • Anonym (Johan)
    Anonym (S) skrev 2019-11-24 11:01:10 följande:

    Menar du att man ska få välja detta en gång, tex i samband med att äktenskap ingås och sen inte få ändra om den ekonomiska situationen blir annorlunda? För annars pendlar man ju mellan att se sig som en enhet eller som individer.

    Ja, med dina argument och åsikter låter platt skatt som en rimligare modell att argumentera för, för dig.


    Ja platt skatt är ju helt orimligt för alla som gillar att få ta större del av de pengar ANDRA har tjänat.

    Jag har alltid varit för platt skatt, oavsett om det gynnar mig eller ej.

    Precis som att jag är för atr studenter ska få tjäna hur mycket pengar de vill utan att få CSN indraget tex, det gynnar inte mig ett skvatt.

    Jag har principer som står fast oavsett hur dd gynnar mig. Även om jag tjänade hälften av vad jag gör skulle jag tycka det var helt orimligt att den som tjänar dubbelt så mycket ska betala MER än dubbelt så mycket i skatt.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (Ej) skrev 2019-11-24 11:07:47 följande:

    Om jag på ett år lyckades spara över 100?000 (vilket inte är mkt om man ska köpa boende visserligen), på en lön av 22000kr/ månaden FÖRE skatt och fortfarande lyckades betala för mitt boende, mat, pendlingskort och faktiskt en del nöjen när jag var själv så ser jag inte riktigt problemet i att ni inte skulle kunna sparat ihop en handpenning på några år oavsett om bara du jobbar.

    Det är tufft att vara sjuk i dagens samhälle när man inte får ersättning från försäkringskassan men sambeskattning skulle vara ett problem för betydligt fler än det skulle hjälpa.


    Nu flyttar du fokus. Bara för att jag överlever trots att jag får betala mycket mer i skatt än andra om tjänar lika mycket betyder inte det att det är rätt.

    Med ditt resonemang kan man ju hävda att allt man tjänar över 25000 kan beskattas med 100%
  • Anonym (Johan)
    Anonym (Ej) skrev 2019-11-24 11:07:49 följande:

    Om jag på ett år lyckades spara över 100?000 (vilket inte är mkt om man ska köpa boende visserligen), på en lön av 22000kr/ månaden FÖRE skatt och fortfarande lyckades betala för mitt boende, mat, pendlingskort och faktiskt en del nöjen när jag var själv så ser jag inte riktigt problemet i att ni inte skulle kunna sparat ihop en handpenning på några år oavsett om bara du jobbar.

    Det är tufft att vara sjuk i dagens samhälle när man inte får ersättning från försäkringskassan men sambeskattning skulle vara ett problem för betydligt fler än det skulle hjälpa.


    Vad bra. Då hade du kunnat få betala mycket mer i skatt än andra som tjänar 22 000 kr. Du har ju haft så mycket över bevisligen. Ska du inte skicka lite av ditt överskott till regeringen? Finns säkert fler ministrar i Irak som behöver sjulpenning.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (Mia) skrev 2019-11-24 11:10:42 följande:

    Jag köpte min lägenhet i våras... Vi bor i ett trevligt, barnvänligt område. Den har visserligen högre avgift än normalt men något sånt är ju inga problem för dig. Du letar dåligt för att få en ursäkt att gnälla och känna dig som ett offer.


    Berätta gärna vilken närförort man kan köpa 100kvm mdd uteplats i för under 3msek! Närförort är inte Tumba om du nu trodde det.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (S) skrev 2019-11-24 11:14:47 följande:

    Ja men det är ju jättebra att du kommit fram till en linje som känns bra för dig. Att ha nån form av sjukförmån som enbart gynnar sjuka som har en partner med bra lön som tråden inleddes med kändes som ett väldigt märkligt förslag och dina argument ganska motsägelsefulla. När det gäller platt skatt hittar du nog fler som tycker som du och kan läsa in dig på bra argument. Har du tänkt att föraöka driva denna fråga politiskt på något sätt?


    Absolut har jag det. Har varit i kontakt med flera högt uppsatta politiker och drivit opinion. Lite tajt med tid bara. Jag måste ju betala mycket mer än nästan alla andra i skatt för att finansiera välfärden. Inte minst Irakiska ministrar på sjukpenning.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (S) skrev 2019-11-24 11:24:06 följande:

    Av dina argument att döma verkar ditt hårda arbete inte syfta till att finansiera välfärden. Det är det nog för övrigt för ytterst få personer. Det är en bieffekt som vi ofta är glada över när vi behöver nyttja väldärden (inte för alla där heller förstås).

    Men det är ju jättebra att du hittar sätt att omforma din irritation till nåt mer konrket, politiskt diskussion är viktig för ett demokratiskt samhälle. Att läsa andras argument, både de som tycker samma och motsatt som en själv ökar också ofta den egna förmågan att både se nyanser och skapa argument som andra kan förstå. Det kan vara roligt också.


    Jag har inga problem att finansiera välfärd. Jag tycker att välfärden är något bra i grunden. Tjänar jag dubbelt så mycket ställer jag upp på att betala dubbelt så mycket i skatt. Det som jag inte förstår att NÅGON kan försvara är varför jag ska betala mycket MER än dubbelt så mycket.

    Dessutom får vi inte glömma att på alla summor över 38 000 kr fasas alla pengar i arbetsgivaravgiften övrr till ren skatt. Även vid 30% platt inkomstskatt får jag alltså betala betydligt mer än dubbelt så mycket i skatt.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (Mia) skrev 2019-11-24 11:33:46 följande:

    www.booli.se/slutpriser/stockholm/1/&minLivingArea=100&minSoldDate=2019-01-01&objectType=Lägenhet%2CParhus%2CRadhus%2CKedjehus%2CVilla

    Du framstår som rätt lat nu. Jag börjar förstå att pengarna rinner mellan fingrarna på er.


    Skulle inte betrakta Hagsätra som närförort. Närförort angränsar i min värld till staden. Den har inte två-tre ytterligare områden mellan sig och innerstaden.
  • Anonym (Johan)
    uska81 skrev 2019-11-24 11:44:34 följande:

    Men Johan har du inte tänkt på att när TVÅ stycken arbetar så jobbar dom dubbelt så mycket som dig och bör då få 10.000kr mer i månaden efter skatt. Ett par som arbetar bidrar mera till samhället än en person.


    Mina arbetsveckor är rätt ofta 70 timmar. Ett par som är hantverkare jobbar ofta 35 så nej

    Sen är inte antalet arbetade timmar definitionen av hur produktiv man är. Om så var fallet skulle tez Sveriges landslag bestå av de som tränade mest, inte de som var bäst på fotboll.

    Hur bidrar två personer som tillsammans tjänar lika mycket MER till samhället än en person som tjänar dubbelt så mycket? Den som tjänar dubbelt så mycket betalar mycket mer än dubbelt så mkt i skatt och belastar välfärden hälften så mkt.
  • Anonym (Johan)
    Anonym (S) skrev 2019-11-24 12:01:12 följande:

    Jo det har jag förstått, men du jobbar ju inte så mycket i syfte att finansiera välfärden, vilket du ironiskt uttryckte i förra inlägget. Var bara en kommentar på det "skämtet".

    Du får väl läsa argumemt från de som förordar progressiv skatt så får du kanske en bättre förståelse för varför de kan förorda det, även om du personligen inte håller med. Det är inte svårt att hitta sådana argument om du googlar.


    Har läst 100 tals argument. Men allt landar i att man är missunsam och inte klarar av att andra är produktivare än man själv. Jag är 1/100 del så produktiv som Elon Musk eller Petter Stordalen. Men har inga problem att erkänna det.
Svar på tråden Sambeskattning sjukdom