Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Hur gör man ''såsen'' egentligen?

    Som sagt, olika såser görs på olika sätt. En bottenredd eller toppredd "mjölk"-baserad sås kan du ha till det mesta, från kyckling eller en köttbit till pasta och det mesta däremellan.

    Hur man gör såsen kan också varieras rätt rejält. Gör du en regelrätt "tillbehörssås" så är det bäst att göra den i en egen kastrull, annars kan man göra såsen direkt i pannan när köttbiten eller vad man nu steker är klar.

    GRUNDreceptet för en sån sås kan varieras i det oändliga. Enkel att göra är det också. Smält smör, vispa i mjöl, häll på vätska tills du får rätt konsistens. Nu har du en vitt sås som du kan krydda och variera och även färga så det blir en brunsås.

    Sedan finns också majonnässåser (hollandaise, beannaise, aioli mm) och skysåser, det är dessa tre varianter som är hörnstenarna i såsvärlden.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    klyban skrev 2019-11-28 07:12:29 följande:

     


    Alla dina inlägg ligger på en nivå så långt över TS kunskaper att om TS skulle testa bleve det bli ett gigantiskt misslyckande och TS skulle aldirg våga testa igen. 

    Fundera mer över vem budskapet är till när du skiver inlägg. Du har lite ett allmänt problem med detta har jag märkt. Du pratar liksom över huvudet på folk och då uppstår problem.
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    klyban skrev 2019-11-28 16:59:34 följande:

    Jag svara jätte gärna på inlägg och frågor, det trodde jag alla visste vid detta laget.

    Men som du säger, kunskapsnivån är lite låg här, och min är på en högre.
    Och det är en nivå som inte folk är på här.
    Dock står jag till förfogande i att svara på relevanta frågor, och alltid varit.


    Så utbilda gör jag JÄTTE GÄRNA!!!
    Så fråga på bara, men får vara någon relevans dock.(Så man inte tror jag svara på andra ämnen menar jag)


    Det känns lite grann som att mitt inlägg flög rätt över huvudet på dig här....
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    klyban skrev 2019-11-28 17:13:28 följande:
    Har du en fråga som har med mat och göra?
    Nej.

    Men det var väldigt upplysande =)
    I have a growing lack of disgust for you
  • Aniiee
    Koncentration skrev 2019-12-03 09:34:11 följande:

    Jag gjorde sås igår och det kändes bra. Jag önska dock att den var lite mer tjockare. Hur kan jag få den att bli mer tjockare? :)


    Låt den puttra längre.
    I have a growing lack of disgust for you
Svar på tråden Hur gör man ''såsen'' egentligen?