• MsM84

    Hur gör man ''såsen'' egentligen?

    Koncentration skrev 2019-12-01 17:32:39 följande:

    Köttfärs och ville att det skulle bli sås. Tänkte att det kunde bli smarrigt.

    Var det, det som vart knas över det hela?

     

    Räcker matgrädde för att det skall bli en sås?


    Ts, först så får du bestämma dig för vad du vill göra. Ska du göra en gryta så har du i vätska (t ex grädde eller krossade tomater) tillsammans med kött/fisk och ev grönsaker. Vill du ha en sås får du bestämma dig för vad för sås du ska göra, ska den vara gjord på grädde behöver du grädde och någon smaksättning. Enklaste såsen jag vet: en burk creme fraiche värms i en kastrull med en halv tärning grönsaksbuljong och lite salt och peppar. Klar när den har värmts ordentligt och buljongen har smält ordentligt ( tänk på att röra runt ofta). Vill du göra currysås får du ha t ex grädde, curry och andra kryddor i.
Svar på tråden Hur gör man ''såsen'' egentligen?