• Panduro

    Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?

    Anonym (Sarah) skrev 2019-11-29 19:04:46 följande:

    Känns det inte ganska B att servera ramlösa till maten?


    B och B.. Personligen tycker jag att det är mer B att anse att man ska servera alkohol "bara för att". Vid festligare tillfällen bjuder jag på, och blir bjuden på, läsk eller smaksatt bubbelvatten. Till vardags dricks det mjölk.
  • Panduro
    hammarhajen skrev 2019-11-30 06:42:44 följande:

    Ja, självvklart vin eller öl. I alla fall om det är en planerad middag och på helgen. Är det mer "stanna och dela falukorven med oss" så får det bli som det blir oavsett veckodag. Oftast inte vin då, eftersom alla ska köra bil, kvällsjobba eller så senare. Men är det en middag som planerats i förväg så absolut. Mycket konstigare att vuxna människor bjuder på läsk tycker jag. 

    Som alkoholfritt vatten, alkoholfri öl eller drycker som cider eller must. Inte så sött och sockerslibbigt.


    Men om både värden och gästen tycker att läsk är gott då, är det fortfarande konstigt? Jag tycker helt enkelt man bjuder på det gästen tycker om, oavsett om det är saft, mjölk eller vin.
  • Panduro
    Kverulant67 skrev 2019-11-30 21:16:46 följande:

    Det låter inget skoj att komma på middag till er! Får gästerna själv ha med sej vin och öl då? Så gjorde man ju typ fram till man var 21-22år....

    Klart som fasen man bjuder på vi och öl om det är en middag fredag/lördag! Har aldrig varit med om annat senaste 30åren...


    Hon säger ju att hon bjuder på öl, vin, vatten och läsk.
  • Panduro
    Anonym (Beror på) skrev 2019-12-01 04:13:49 följande:

    Det handlar om smaken - vad som passar ihop. Inte om kaloriinnehållet! :) Fast när min mans släkt kommer på besök, så vill de ha läskeblask till, även om man har stått och lagat till något ur det franska köket med mycket kärlek. Vin smakar surt, enligt dem. De fattar inte heller att t.ex. ett stycke oxfilé ska VARA blodig, utan då går de själva till spisen och steker på den, och sedan tar de själva ketchupen från kylen och sprutar på rejält. De äter inte mögelost för att det är "möglig ost"... och sushi är "rå fisk", så det äter de inte heller. Så kanske du också gör..? :D


    Mrn herregud. Vilket kök du än lagar maten ur så tycker inte alla att vin smakar gott. Jag tycker varken om vinsmaken eller ölsmaken. Däremot gillar jag Spritesmaken. Jag har heller aldrig ätit blodigt kött som jag gillat, men det är ju möjligt att jag råkat på mediokra kockar.

    Du skulle nog vinna på att inte framställa dig så snobbigt och pretto.
  • Panduro
    Kverulant67 skrev 2019-12-02 11:38:12 följande:

    Haha ja du... Snobbigt?


    Ja. Att prata nedvärderande om dina svärföräldrar som inte gillar vin till det franska köket, och dessutom inte gillar mögelost känns väldigt otrevligt.
  • Panduro
    Panduro skrev 2019-12-02 14:30:04 följande:

    Ja. Att prata nedvärderande om dina svärföräldrar som inte gillar vin till det franska köket, och dessutom inte gillar mögelost känns väldigt otrevligt.


    Förlåt mig, trodde du var den franska kocken.
  • Panduro
    Anonym (Bea) skrev 2019-12-03 08:25:23 följande:

    Men att klaga på maten eller ställa sig och laga om maten, vilket tydligen svärföräldrarna gör, är trevligt?


    Nä, det är det naturligtvis inte. Svärföräldrarna är ju dock inte här, så jag ser ingen mening med att skälla på dem. Men personligen skulle jag också kunna göra så, men bara hos mina egna föräldrar.
Svar på tråden Att bjuda gäster på vin/öl till middagen?