Inlägg från: Anonym (Japp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Japp)

    Min man var på tjänsteresa, livet blev så mycket lättare. Skäms

    Äsch, varför dåligt samvete?

    Jag upplever det precis likadant, livet flyter på lättare och mer harmoniskt de veckor mannen är på tjänsteresa. Då är det bara barnen och mig själv att ta hänsyn till.

    Det finns, som några redan påpekat, studier som visar att kvinnor mår bättre efter skilsmässa medan män mår sämre. (Nej jag orkar inte googla fram dem för er lata, ni får nöja er med att de faktiskt finns, detta är inte en disputation). Och jag är inte förvånad över det. Män är generellt sopiga på det känslomässiga- och markarbetet i hemmet. Men det betyder inte att jag inte saknar min man som person när han är borta.

    Och ni som börjar yla om att kvinnor minsann inte kan umgås eller vara uppriktiga och allt vad det nu är: kliv ur sandlådan. Har ni testat att jobba på en mansdominerad arbetsplats? Skitsnack och backstabbing förekommer lika mycket där, den som påstår något annat är döv/blind eller dum i huvudet.

  • Anonym (Japp)
    EnAnonumius skrev 2019-12-02 01:17:35 följande:

    Att du sätter stora krav på dig själv, kan du knappast ta ut på din make.

    Du kanske har en högre tröskel på vad som skall räknas som "ett fint städat hem" än din make, och din make har en annan.

    Du kankse skall släppa på dina krav du har på dig själv. Sedan så kankse du och maken kan diskutera fram vad som är rimlig medelväg mellan er två synsätt på hemmet. Notera att jag skrev en gyllene medelväg. Sedan så skall du också kräva att han tar "sin del" i hushållet. 

    För ett exempel; lagar du maten, så skall han diska. Tvättar du kläderna så skall han dammsuga, osv osv.


    Det här är något av det tröttsammaste man hör i debatten, påståendet att kvinnan ska sänka sina krav. Vissa saker måste göras, i alla fall för barnens skull. Kläder måste tvättas, vikas och läggas undan. Disk måste tas om hand, mat måste lagas och inhandlas etc. Om då bara en tar hand om det för att den andra duckar ansvaret funkar det inte bara att sänka sina krav.

    Till det kommer allt annat; planera veckans aktiviteter osv. Visst kan man strunta i det men på vems bekostnad?

    Jag själv tar inte längre ansvar för mins aktiviteter, dvs födelsedagar i hans familj, bjudningar hans vänner bjuder in till osv. Det har lett till ett antal missade grejer och sura miner. Mot mig. Sjukt konstigt va?
  • Anonym (Japp)
    EnAnonumius skrev 2019-12-02 13:49:17 följande:

    Och det märkligaste är att DU valde att skita i att läsa efter meningen "sänka kraven"..

    Sedan så sitter du och kommer med direkt falskt påstående också. Jag har aldrig förnekat att det måste städas, diskas och tvättats i ett hushåll.

    Jag citera mig själv det du _medveten_ valde att _direkt ignorera_ från min text. så du kunde komma med klagomåls på mitt inlägg.(slut citat)

    Så vad ville du med ditt inlägg? Förutom då att sparka in redan öppna dörrar?


    Ja jag valde att strunta i det. Varför? Jo för att den första delen i ditt inlägg är ett utnött argument som man hör upprepas när det faktiskt inte handlar om ormliga krav.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (Vad?) skrev 2019-12-02 11:09:55 följande:

    Trevligt att era män är ute och arbetar och så kretsar eran tankeverksamhet åt hur skönt det är att ni får egen tid och göra saker på de sätt som ni tycker fungerar bäst. 

    Hoppas era män vaknar och ser vad ni är för några, bara sorgligt! 


    Ja jag hoppas också de vaknat och ser hur mkt kvinnorna gör och sen börjar dra sin del.
  • Anonym (Japp)
    EnAnonumius skrev 2019-12-02 14:31:11 följande:

    Så du var bara ute efter att gnälla i största allmänhet och sparka in öppna dörrar för att du tyckte ett uttryck va "utnött argument".

    Vem i denna tråden har hävdat att det skulle vara "orimliga krav" att en man tar "sin del" av hushållssysslorna?

    Jag har läst samtliga inlägg i denna tråden. Jag har inte hitta det. Så du får gärna hänvisa till det inlägget med inläggsnummer.

    Fast under tiden så skall jag kommentera resten av ditt inlägg.

    Är det fler intetsägande inlägg, och poänglösa gnällande, i kombination med att sparka upp redan öppna dörrar, du skall komma med när du svara mig och andra, som kankse kommer med i för dig och dina ögon kommentar, bara för att du är såååååååå trött på vissa argument?När man läser dina inlägg i tråden så säger jag med en stor sarkasm: "Lycka till".

    (slut sarkasm)

    Du har en mycket ful och tragisk argumenteringsteknik.

    Dina argumenteringsteknik går ut på att förklara saker om "hur det borde vara", till personer som är mycket väl medvetna om det och skriver det också i klartext. 


    Gnäll? Nej. Ett konstaterande snarare.

    Trist att du måste gå till attack på min person bara för att du inte gillar det jag skriver.

    Min poäng är att i den allmänna debatten om jämlikhet får man i princip alltid höra att 1. kvinnor måste sänka sina krav och 2. kvinnor måste tala om för män vad de måste göra. Annars får kvinnorna skylla sig själva att de sliter ut sig på dubbeljobbandet. Det är tröttsamt och utslitet. Och poänglöst. Väldigt få kvinnor har orimliga krav det argumentet är därför att slå in öppna dörrar (för att använda ditt uttryck).

    Ingenstans i denna tråd hittar jag någon som säger att män måste vakna och börja dra sin del. Ja förutom i de inlägg som du säger emot då.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 13:13:14 följande:

    Ett förslag till er kvinnor, ställ lite krav och sluta gnälla. Sätt ner foten någon gång.


    Lägg inte över ansvaret för mäns bristande ansvarskänsla på kvinnor. De är väl för fan vuxna normalbegåvade individer? Som typ klarar ett vanligt arbete? Då bör de klara av att ta lite initiativ hemma utan att någon arbetsleder dem?
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 15:43:22 följande:

    Ni här inne behöver verkligen hjälp i era relationer. Eller varför är ni i relationer?

    Sorglig tråd bara.


    Javisst är det sorgligt att så många män inte klarar av att dra sin del av lasset i det känslomässiga arbetet och markservicen!
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 15:54:19 följande:

    Kan vara att era män är helt slut för att ha jobbat så mycket??? Då kan jag säga att lägg inte över ansvaret på era män... Ni är väl också normalbegåvade...? Pratar ni med era män?


    Vi jobbar (utanför hemmet) lika mycket. I perioder jobbar jag mer och andra perioder jobbar han mer men generellt jobbar vi lika mycket och har lika krävande jobb.

    Pratar männen med oss? Nja, det är typ alltid jag som drar igång de jobbigare samtalen. Och likadant ser det ut hos typ alla jag känner. Vilket också är en del av det känslomässiga arbetsansvaret som män är fenor på att undvika. I alla fall hemma. På jobbet får de beröm för sin ärlighet och uppriktighet. Hemma ser det annorlunda ut.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (Isabelle) skrev 2019-12-02 16:28:58 följande:

    Jag förstår delvis vad du menar. Vissa saker behöver bli gjorda (disken tex) för att nästa ska kunna bli gjord. Annars staplas det på. Ditt exempel gällande barnkalaset får mig dock att tänka: varför bry sig? En Ica-kasse, so what? Varför är det så farligt med lite tårar hos ett barn? Han fick ju ändå gå på kalas och lärde sig förhoppningsvis att det inte behöver vara perfekt jämt. Man måste låta papporna få försöka och misslyckas och göra på sitt sätt. Inte stå och kritiskt bevaka. Annars är det bättre att leva i skilda hushåll.


    Hur skulle du känna om du fick en present inslagen i en gammal ica-kasse? Som om personen bakom gåvan lagt ber tid och omtanke eller bara hafsat till något halvdant? Antagligen var det det sonen kände av och skämdes. En fin egenskap som vi tyvärr är experter på att döda hos våra söner. Vilket leder till problemet vi ser hos vuxna idag.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 17:01:24 följande:

    Skon klämmer och det blir allt fler ränder. Allt är inte kul bara för att du känner dig som ett hjul. Mannen din gick för medhåll ej fick. Nu gnälla och tjura på nätet ditt på grund av att din man gick, trots att han inte fick. Så synd om dig, fast nu kan du äntligen äta din leverpastej.    


    Okej så du kan (nästan) rimma.

    Vad vill du ha sagt? Eller är det så att det blev det för knöligt att komma med ett bra svar så du tramsar bort dig istället?
  • Anonym (Japp)
    Bjoer skrev 2019-12-02 18:09:51 följande:

    Fast de flesta har inte bristande ansvarskänsla. De bara prioriterar andra saker att ta ansvar för än disk och städning.


    Ja som att sitta i soffan och pilla med snutte-mobilen.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (Isabelle) skrev 2019-12-02 18:14:10 följande:

    Jag skulle verkligen inte bry mig. Det är du som lägger en värdering i något som många andra (även kvinnor) struntar i.


    Jasså? Jag har snarare känslan av att många skulle tycka det var rätt slashasigt och oengagerat. Men visst, alla är vi olika.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 19:24:32 följande:

    Nästan rimma? Trams? Är väl rätt klart vad jag skrivit?  Eller hur är det med huvudet? Allt som allt, tråden är bara en billig ursäkt att spy ut massa skit över ett förhållande som inte fungerar uppenbarligen. Så vad du vill egentligen är ganska oklart. Är du också i ett dåligt förhållande eller är du bara allmänt förstoppad?

    Ha ett fint liv nu. 


    Eller så diskuterar jag strukturer och återkommande mönster i samhället. Som även finns i min egen vardag.

    Att mitt förhållande skulle vara dåligt är något du har fantiserat ihop själv. Det kan jag alltså inte kommentera.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 20:08:16 följande:

    Kan förstå att problemen finns i din vardag.


    Uuuh, snärtigt.
  • Anonym (Japp)
    Anonym (oj!) skrev 2019-12-02 20:22:16 följande:

    Förstår att sanningen svider :P


    Vad rart att du fantiserar om att du känner mig.

    Sanningen... wow.
  • Anonym (Japp)
    Haskel skrev 2019-12-03 09:02:29 följande:

    Det är/bör inte vara någon nyhet att det blir enklare när ens partner är borta. Fenomenet är lika för både män och kvinnor, dock på lite olika sätt. Men om ens partner är borta, har man enbart sina egna rutiner att följa. Ingen annan än jag som stökar till. Jag kan äta vad jag vill, gå och lägga mig när jag vill, och prioritera som jag vill.

    Kvinnor upplever nog mer egentid, pga deras kontrollbehov. Att mannen diskar och städar är ingen avlastning, då de ständigt måste hålla koll på att det görs på rätt sätt.

    Männen upplever främst mer harmoni då ingen tjatar och kritiserar.

    Men i första hand beror detta på "nyhetens behag". Det mesta som bryter vardagens tristess, upplevs som något positivt. Få tycker att det blir bättre ensam. Om det blir bättre efter en separation, beror det på att förhållandet varit dåligt.


    Ja stackars män som aaaaldrig kan göra något rätt utan hela tiden har huskorset till kärring hängandes över axeln redo att kritisera minsta sak han gör... men när kontrollhäxan är borta kan ha minsann slappa bäst han vill.

    Jösses.

    Stackars alla små mansbebisar där ute..:
Svar på tråden Min man var på tjänsteresa, livet blev så mycket lättare. Skäms