Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Invandrare och problem

    Kverulant67 skrev 2019-12-21 22:25:51 följande:
    Hmm var säger jag detta????
    Rökt på eller något?

    Sorry, svarade fel person. Kommentaren gällde inlägg från Anonym (12345).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (12345) skrev 2019-12-21 19:50:00 följande:
    Var kallade jag flyktingarna från krigets syrien för turister?.
    Är du Syrian?
    Du säger att syriska flyktingar ser ut som turister och insinuerar att jag har fel när jag hävdar att det handlar om krigsflyktingar. Nej jag är inte syrian.

    Jag noterar att du kallar AB för skräpmedia. Från vilken media/vilka tidningar hämtar du din information?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kverulant67 skrev 2019-12-21 22:28:47 följande:
    Hmm har jag i något inlägg överhuvud taget skrivit om någon som snyltat????
    Jag har läst om en massa och i min stat (eller nästan) Gbg så har vi massor av Sossar som sett sej över oss andra och tillskansat sej pengar, därav uttrycket Muteborg. Men jag har inte ens då klagat över detta eller er vänstersmurfar här!

    Tidigare i denna tråd hävdar du till att invandrare roffar åt sig bidrag och länkar till sajten Projektsanning med band till den rasideologiska miljön.. Menar du att det inlägget inte ska ses som kritik mot bidragsfusk/snyltning?


    Min fråga är om du kan länka till ett inlägg där du har varit kritisk mot att högerpolitiker (tex. inom SD, M, KD) skott sig /snyltat på oss skattebetalare?

    I övrigt noterar jag rätt mycket kritik mot (och problem med) det  nuvarande alliansstödda styret i Göteborg..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Utrensning) skrev 2019-12-23 00:30:33 följande:

    Pratas om integration men hur många tror ni är intresserade av att integreras?
    Och vad händer med alla dessa människor?

    Det är det vi ser ni i varenda utanförskapsområde.
    Människor som kommer hit tar med sig sina seder, traditioner, kvinnosyn och så vidare.

    Att kliva in på svensk mark innebär inte att man antar svenskt levnadssätt.


    Du låter som den där Sverigedemokratiska riksdagsmannen som hävdade att judar inte är svenskar..


    Själv förstår jag inte varför inte en jude. muslim eller ortodox kristen skulle ha rätt till sin kultur i Sverige. Tittar vi på svenskar som har bosatt sig i Thailand så har de tagit med sig svenska traditioner dit.


    En taskig kvinnosyn hittar man inom alla religioner och den ska bekämpas oavsett religion.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-23 07:08:17 följande:
    Vill du veta hur jag har gjort? (För ja, jag är invandrare).

    Jag är integrerad till hälften, kan man säga.
    Jag har inte lärt mig språket, talar fortfarande svenska, försöker lära min son svenska, äter svensk mat (så gott det låter sig göras), lyssnar på svensk musik, firar svenska högtider, gör mitt bästa (tillsammans med en kollega) för att få in svenskt tänk på arbetsplatsen (mest fikapauser, respekt för allergier och MBL) och imorgon kommer jag att se Kalle Anka kl 15 lokal tid.

    Men jag följer lagen i mitt nya land, försöker hänga med i deras traditioner, äter deras mat (har fått hyfsat hum om vad jag ska undvika), kan några stycken ord på deras språk och respekterar att de har ett annat synsätt och ett annat perspektiv, och att det är annorlunda mot mitt - inte rätt, inte fel, bara annorlunda.

    Och ungefär så tror jag faktiskt att majoriteten invandrare fungerar - därför tycker inte jag att man kan döma ut alla för vad en liten grupp hittar på.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kverulant67 skrev 2019-12-26 01:02:05 följande:

    Jag läste precis på SVT-nyheter att en man i 40-års åldern slog till en person (ej svensk från början) som rånade honom. Nu åtalas 40-åringen för misshandel... Inte undra på att SD växer i landet.....


    Slog och slog.. Misshandlade med tillhygge är en korrekt beskrivning. Rånaren fick transporterades med ambulans till sjukhus och är självklart också åtalad.


    I Sverige ger  nödvärnsrätten alla rätt att använda våld, som inte är uppenbart oförsvarligt, för att hindra ett överhängande eller påbörjat angrepp på egendom.


    I detta fall handlar det om att polisen anser att våldet mot rånaren har varit så grovt att åklagare vill prova om det kan betraktas som försvarligt.


    Tycker du/Sverigedemokrater att det är konstigt att det finns en gräns för hur mycket våld man får bruka för att försvara sin egendom? Det är en typ av lagstiftning som det flesta civiliserade länder har.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Kverulant67 skrev 2019-12-23 22:41:06 följande:
    Nu har jag ju svårt att läka till något som M eller KD gjort som du inte gillar. Jag gillar bägge dessa partiers gärningar.... Har aldrig sett dej länka till något som S/V eller MP gjort fel....

    Jodå jag är självklart upprörd och kritisk när företrädare för S (som är det parti som jag stödjer) gör fel.


    Nu var det du som påstod att du blir upprörd över alla oavsett parti och jag bad dig att ge något exempel på inlägg där du framfört kritik mot företrädare för SD eller  M  gjort fel. Jag har skrivit en mängd inlägg om när höga företrädare för SD och M har fifflat med bidrag och liknande men kan inte ens minnas att du vid något tillfälle har gett mig rätt.


    Kan du hjälpa mig på traven och ge exempel på inlägg där du varit kritisk mot att företrädare för SD och M fifflat?


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (12345) skrev 2019-12-26 13:10:46 följande:

    Hur löser vi problemet som finns ute i förorterna genom att ta in fler som måste integreras?


    Din fråga bygger på ett argumentationsfel men självklart finns det mycket att göra för att förbättra integrationen.


    En del förslag har redan lämnats i tråden (tex skrota EBO lagen) men självklart måste fler saker till. Kommuner som hitintills bara tagit emot ett begränsat antal flyktingar bör ta emot fler, kommuner som tex. Staffanstorp ska förbjudas att skicka flyktingar till andra kommuner, skolan måste bli mindre segregerad (se över formerna för skolvalet), religiösa friskolor bör förbjudas, regelverket gällande arbetskraftsinvandring av okvalificerad arbetskraft bör skärpas väsentligt, åtgärder måste till för att få fler invandrare i arbete o.s.v.


    Sedan får vi hoppas att förslaget från SD och KD om att återinföra vårdnadsbidraget som gör det möjligt för tex invandrarkvinnor att stanna hemma och ta hand om barnen i stället för att plugga svenska/komma ut i arbetslivet aldrig blir verklighet. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-27 14:54:02 följande:
    Hur blir skolorna mindre segregerade av att barn i Tensts bara kan gå i skolan i Tensta?

    Även om du fyller upp alla kommuner som inte tar emot invandrare med samma %andel som övriga kommuner är det bara 200-300 000 människor som berörs. Asyl+anhöriginvandring ligger runt 80 000 per år. Så det skulle bara skrapa på ytan av problematiken. Tensta.och Rinkeby etc skulle vara precis lika segregerade ändå.

    Vilka åtgärder kan få en potentiellt analfabetisk 30åring som bara pratar arabiska att bli attraktiv på svensk arbetsmarknad?

    Det finns inget land i västvärlden som NÅGONSIN haft en invandring som den Sverige bedriver. Ofta lyfter man exempel på bra integration från Tyskland, Kanada etc. Alla har gemensamt att de har hårdare krav. Men det man glömmer är att andra städer som Munchen, Quebec etc kanske ökat sin population med 10-15% sedan 1990. Många svenska städer har ökat sin population med över 50% på samma tid. Det är en sådan extrem befolkningstillväxt att det är helt omöjligt att bygga infrastruktur, bostäder, sjukvård etc på samma tid.

    Alla partier utom V, C och MP har nu förstått detta. Om riksdagens majoritet (M, KD, SD, S) fick bestämma hade invandringen, av ovan nämnda skäl, minskat brutalt. Några små extremistpartier (ja Sveriges invandring är extrem i förhållande till övriga västvärlden) håller majoriteten gisslan. Svenska folket vill även de ha minskad invandring.

    SD ångar pga detta på och kommer sannolikt landa runt 25% i nästa val. Sveriges största parti.

    Det är din tolkning och inte min att barnen från Tensta bara ska gå på skolor i Tensta. Faktum är att sedan dagens system med skolval infördes så har segregationen ökat enormt. Detta är ett problem som OECD pekar på.


    https://lararnastidning.se/oecds-rad-till-sverige-begransa-det-fria-skolvalet/


    Andelen flyktingar som är analfabeter är i sverige låg och när det gäller människor med låg utbildning så är det ett faktum att Sverige idag har arbetskraftsinvandring till lågkvalificerade yrken och det är yrken som självklart  kan passa invandrare med lägre utbildning.


    Den tyska invandringen liknar idag den Svenska i mångt och mycket (invandring per capita). Kan du peka på något Europeiskt land som inte beviljar asyl pga. utbildningsnivå? Det tror jag inte att du kan..



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Invandrare och problem