Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Invandrare och problem

    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 15:40:43 följande:
    Över hälften av alla Syrier som kom hade inte bott i Syrien på årtionden. De bodde i bland annat Turkiet och ville ha bättre ekonomiska liv (inte minst Alan Kurdis föräldrar) Var de då riktiga flyktingar?

    En stor andel av alla Afghaner som kom hade heller inte bott i Afghanistan på årionden utan i bland annat Iran. Var de riktiga flyktingar? Ingen av dessa grupper flydde från krig eller förföljelse.
    Självklart ska de sorteras ut, skickas tillbaka. Det har jag dock redan skrivit. Förutom kanske om de var där för att de inte fick vara i sitt eget land heller. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 15:45:05 följande:
    När två ftg integreras tar man tex aspekter ur de båda och skapar något nytt gemensamt. Man låter inte de från ena ftg enkom anpassa sig till det andra.

    Extremt få svenskar vill integreras med Afghansk, somalisk eller Syrisk kultur. De vill att de som kommer hit anpassar sig till svensk jämställdhet, svensk arbetskultur svenska normer och värderingar överlag. Det är sjävla definitionen av assimilation.
    Jag tror inte heller att någon har tänkt sig att det ska gå till så. Det är helt enkelt ett förskönande uttryck, något som ska låta bra. Man kan också tänka sig att man under dem första åren kan ta hänsyn till att personen först måste vänja sig - och sedan räknar man med att de anpassar sig så småningom. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 16:23:40 följande:
    Ja med den attityden skulle Sverige tagit emot 1/10 del så många "flyktingar" som vi gjort. Synd att alla utom SD tycker detta är rasism.
    Det tror du själv inte på, eller gör du kanske det ändå? 

    Det är trams i alla fall. Sanningen är att det inte är så lätt att skicka tillbaka dem. det är ju inte som om de bara åker tillbaka. Antigen går de under jorden, eller på åker dem ut och in, eller så använder de sig av varenda knep som finns för att fördröja. 

    Det är INTE sant att man inte avvisar dem. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2019-12-08 16:53:34 följande:
    Regeringens proposition från 1997 är betydligt mer aktuell;

    "som process handlar integration om hur skilda delar kan förenas i en större helhet"

    "Integrationsprocesserna är ömsesidiga i den bemärkelsen att alla är delaktiga och medansvariga i dem och alla måste bidra. Integration är inte endast en fråga om och för invandrare. I ett samhälle med etnisk och kulturell mångfald bör människor komplettera varandra och ömsesidigt bidra med sin kompetens och livserfarenhet för att den potential som finns i mångfalden skall frigöras och komma till användning."

    "Däremot kan metoder och vägar att nå målen behöva anpassas och utvecklas med hänsyn till att inte alla vuxit upp med den svenska traditionen vad gäller jämställdhet mellan könen."

    "De som är i majoritet har alltid ett särskilt ansvar gentemot dem som är i minoritet."

    kan säkert hitta 20 citat till..

    www.regeringen.se/rattsliga-dokument/proposition/1999/09/prop.-19979816/
    Allt det där betyder dock inte att svenskarna skulle ta över något som invandrarna har med sig ifrån sina hemländer. Kanske, möjligtvis, kan man tolka det så att man inte måste kräva att invandrarna måste uppfylla allt som man i regel förväntar sig, helt och hållet. Där kan man t.ex. tänka sig - okej, då kan man väl dela på tjejer och killar i simundervisningen. Man delar ju ändå ibland upp så i idrotten när det är olika intressen eller när det är lite för hårthänt för tjejerna. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-08 21:17:29 följande:
    Sedan finns ju problemet att ursprungslandet då och då vägrar att ta emot dem, problemet att Migrationsverket vill skicka dem till något helt annat land och problemet att Sverige inte skickar folk till länder där de riskerar att utsättas för tortyr eller förföljelse.

    Problem, problem...
    Ja, det är ännu en grej. Nu tänkte jag bara så långt som att skicka iväg dem. Men det kan ju också vara så ibland att man just inte skickar iväg dem för att man vet att hemländerna inte tar emot dem. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-08 22:08:46 följande:
    Annars är jag på din linje, att man kan kräva allmän skötsamhet och följande av svensk lag.
    Det är väl inget problem att man äter sin egen mat, lyssnar på egen musik, bevarar sitt språk och sådana saker - det gör jag, och jag är också invandrare.
    Men man får ju följa de lagar och normer som finns och anpassa sig till sitt nya hemland, det är väl inget konstigt med det.
    Ja, och det är väl ganska uppenbar att det är det vettigaste. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-09 09:53:47 följande:
    Och då är vi tillbaka på hur man löser det i praktiken - tror mycket på sociala insatser, typ förskola, mammagrupper, aktiviteter och sådant.
    Minns att jag såg i något avsnitt av Veckans Brott att polisen (tror det var i Rosengård) ställde sig och grillade korv för att förbättra relationen med de boende.
    Nu kanske inte grillad korv gör all världens skillnad, men jag tyckte det var ett hyggligt initiativ.
    Ja, precis. Det hänger på att skapa relationer egentligen. Det kan förändra situationen ganska mycket, men det måste vara rätt grejer också. Ibland provar man något som man trodde skulle ge mycket och så funkar det inte alls. Man får lära sig av såna misstag. Helst bör man fråga en eller några som bor där och som vet hur folk reagerar, vad de kan tänkas nappa på. 

    Överhuvudtaget så är ju invandrare som är väl integrerade här en bra resurs för att lyckas integrera nya. Ge dem såna jobb - de som är intresserade av sånt arbete! Folk litar mer på sina landsmän och de vet också vilka hinder som kan finnas och hur man tar sig runt dem.
  • AndreaBD
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-09 10:21:21 följande:
    Då tycker jag faktiskt att pizzerior är ett bra exempel - drivs nästan alltid av invandrare som anställer sina landsmän, som då får jobb. Och visst, det är inget högstatusjobb, det kanske bara är deltid, men det är ett jobb och ett steg i rätt riktning.
    Däremot har jag lite svårt för invandrare som anställer landsmän och sedan utnyttjar dem (vanligt i städbranschen, har jag fått för mig), men det uppskattar jag inte att svenska arbetsgivare gör heller.
    Okej, du tänker mer praktiskt här. Jo, det kan ju ge några jobb. Även de som inte kan språket. Sedan vore det förstås viktigt att de lär sig svenska också.

    Jag tänkte främst på att man skulle kunna anställa några väl-integrerade invandrare som kan systemet här, som kanske har utbildning som socionom eller jurist t.ex. i kommunerna just för att lära sina landsmän hur saker och ting fungerar i Sverige. T.ex. så att man gör någon kortare sådan info-föreläsning på platser dit de ändå går. T.ex. arbetsförmedlingen eller moské (där det finns). Och att man pratar om någon grej, inte någon allmän blandning. T.ex. hur startar man eget i Sverige?  Vad måste man veta om arbetslivet?  Skola och förskola i Sverige?
  • AndreaBD
    Anonym (Fundersam) skrev 2019-12-09 11:32:58 följande:
    Jag är praktisk och jordnära Glad

    Men jag håller med dig om att anställa inom högre tjänster också - har retat mig i flera år på att det finns t ex utbildade läkare som inte anställs, trots att vi har läkarbrist, för att de själva och deras examen råkar komma från t ex Iran. Och visst, jobbar man patientnära så är det ju bra om man kan svenska, men det finns ju områden där det inte är lika viktigt - som kirurgi. Man kunde ju åtminstone låta dem gå bredvid, gå på praktik, visa vad de går för, men nej, det sitter långt inne.
    Samtidigt är man beredd att anställa påstådda sjuksköterskor med examen från Rumänien, som av allt att döma drivit hönsfarm istället för att gå utbildningen - då föredrar jag en iransk läkare med utbildning.
    Jag har jobbat som lärare på en folkhögskola där man hade en hel klass av läkare som fick lära sig "svenska för läkare". Den lärarkollegan fick vara kreativ, och försöka sätta sig in i medicinska sammanhang snabbt. Det fanns ju ingen bok att gå efter, hon fick skapa sitt material själv. Jättebra, det behövs.

    Jag har nämligen också varit hos en hel del läkare med invandrarbakgrund och många har jag haft svårt att förstå. Eller så har de uppenbarligen inte förstått allt som jag sagt. Och det kan ju ha allvarliga konsekvenser. Jag har faktiskt upplevt det som ett problem.

    Och just när det gäller kirurgi är det jätteviktigt! Jag har en vän som var operations-sjuksköterska och han fick sluta och vara vanlig sjuksköterska istället för att han hade en hörsel-nedsättning. Det är ju ett helt team när man opererar, och man måste kunna kommunicera med varandra helt utan problem. Annars är det livsfarligt. En kirurg jobbar alltså inte ensamt. 
  • AndreaBD
    Anonym (12345) skrev 2019-12-21 14:20:09 följande:
    Många som kommer hit från syrien ser ut som turister, det är människor som kommer hit för att söka sig en bättre framtid inte dom som drabbats av krig, dom som behöver hjälpen mest är tyvärr kvar.

    Ang bidragsfusk.
    Sverige har ju betalat ut bidrag till en som visade sig vara minister i irak.
    https://www.expressen.se/nyheter/iraks-forsvarsminister-far-bidrag-i-sverige/

    Det finns ingen kontroll på vilka det betalas ut pengar till eller om dom ens bor här.
    Där resonerar du lite konstigt. Tänk om det blev krig i Sverige och vi skulle vara tvungna att fly till ett annat land! Vi skulle också se ut som turister, eftersom vi antagligen skulle få med oss några av våra vanliga kläder.

    Och även folk inom höga positioner så som en minister kan ju hamna i samma situation som andra flyktingar. Visserligen misstänker man att han har pengar gömt någonstans, det tror jag också. Men generellt måste det inte vara så, man kan också hamna i det läget att man inte får med sig mycket. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2020-03-08 10:19:53 följande:
    Finns inga som helst belägg för detta. Vet massor av fall där människor på försörjningsstöd nekas tandvård. Bara att googla. Din förnekelse är total som vanligt.

    "Till Samhällsnytts försvar kan man ändå påpeka att när pensionärer måste genomgå akuta tandvårdsingrepp så kommer de i de flesta fallen att betala betydligt mer än papperslösa och asylsökande."

    www.svd.se/missvisande-om-billig-tandvard-for-asylsokande
    När det gäller tandvård så tar de vad de kan ta. En pensionär klarar att betala lite, en flykting har inga pengar, någon som arbetar klarar att betala mycket - jag betalade nyss 1900,- för en undersökning, där allt var bra. Inget att laga. Men jag klagar inte över att pensionärer och flyktingar betalar mindre. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2020-03-10 11:34:20 följande:
    Vad skulle du tycka om du jobbat till låg lön hela livet och din pension knappt översteg en nyinvandrad anhöriginvandrares som kom hit som 65 åring och gick direkt i pension? Är det ok tycker du?
    Det kommer ju att bli så för mig med. Våra pensioner kommer att bli skitdåliga. Av flera anledningar. Invandringen spelar dock ingen större roll där. Sedan kommer det ganska få såna äldre människor hit. De brukar faktiskt nekas. De få som ändå kommer in har väl giltiga skäl då. Jag brukar inte titta på andra och vara avundsjuk. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2020-03-10 13:52:56 följande:
    En väldigt stor del av alla invandrare kommer behöva garantipension de aldrig jobbat ihop.

    www.arbetsvarlden.se/for-manga-invandrare-vantar-garantipension-oavsett-loneniva/

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7275002

    Bara mellan 2019-2022 räknar man med uppemot 300 000 angöriginvandrare där många är äldre och saknar asylsläl. Om du tycker att en svensk ganska stor stad per år är "ganska lite" så får det stå för dig.

    Att invandringen "inte spelar någon större roll" är knappast ett giltigt påstående. Det kommer kosta åtskilliga miljarder att ge invandrare som knappt jobbat garantipension och välfärd. Detta bidrar till att DU tvingas jobba längre innan pension. Dessutom innebär det att stora pengar, som annars kunde lagts på välfärd ovh sjukvård, kommer gå till invandrare. Du kanske dör i en vårdkö pga detta. Men om du tycker det är värt det för att försörja anhöriginvandrare är det såklart helt ok för dig att ha den åsikten!
    Spelar det någon roll om de får pension eller försörjningsstöd? Om de har uppehållstillstånd och är för gamla eller för sjuka för att jobba, så måste de ju försörjas. Det är ju självklart. Och att anhöriga i rimlig omfattning får komma efter, det tycker jag är ganska rimlig. ja. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2020-03-10 18:49:43 följande:
    Det rimliga är att anhöriginvandrare utan asulskäl inte får någon ersättning av staten utan att deras anhöriga är försörjningsskyldiga för dem. Som det är i 99% av världens länder.

    Det är ju knappast så att du kan flytta till din man/bror/son som anhöriginvandrare till Japan, England, USA, Kanda, Singapore osv och få försörjningdstöd eller pension där. Du får bli omhändertagen av din släkting eller stanna där du är.
    Nja.. det håller ju inte alltid. Tänk om personen blir allvarligt sjuk, det kan ju inte släktingen betala. I USA kan det vara märkliga regler men det skulle förvåna mig om man inte i England eller andra europeiska länder skulle kunna få någon slags hjälp om man inte har inkomsten själv, när man väl är bosatt där. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2020-03-11 12:36:09 följande:
    Du pratar om akut vård som inte kan anstå och den kan man säkert få i de flesta andra länder. Men i övrigt kan du glömma pension ellet dylikt. För att ens få anhöriginvandra krävs att din släkting garanterar din försörjning och är rejält högavlönad och visa det. Annars blir det ingen anhöriginvandring.

    Det gäller i HÖGSTA grad de som vill anhöriginvandra till England eller de flesta andra EU-länder utifrån EU.
    Det är lika akut att de måste ha mat och bostad. Och om de inte får pension så får de väl någon slags socialbidrag. 

    Det är extremt svårt att jämföra olika länder där, eftersom de har olika system. 

    Och när det gäller äldre personer, så som föräldrar i pensionsåldern - det har ju funnits många fall då någon har klagat över att de INTE får hämta hit sina gamla föräldrar. Så jag tror inte att Sverige tillåter den sortens invandring i mycket större utsträckning än andra länder. 

    Däremot, om man hämtar hit fru och barn (det är nog vanligt att mannen kommer kommer först för att kolla om det går att hämta fru och barn dit sedan. Kanske därför det är så många yngre män?), så kan man ju inte heller garantera HELT säkert att man försörja dem. Samtidigt - man brukar väl försörja sin familj, sina barn? Om sedan frun ska jobba eller inte, det hänger väl på om de klarar sig på en lön eller inte. Och de barnen hjälper sedan till att betala våra pensioner också. 
  • AndreaBD
    Anonym (Stefan) skrev 2020-03-11 13:42:01 följande:
    Nej det är inte märkvärdigt svårt att jämföra. Nästan alla länder utom några få har ett högt inkomstkrav ocj ofta utbildningskrav på en man som tex vill ta in sin fru. Frun får sedan absolut ingenting av staten så länge hon är tillsammans med sin man som har hög inkomst eller pension. Pension är inte på fråga så länge mannens inkomst anses räcka för försörjning. Något som heter garantipension existerar i princip inte.

    Eftersom man ställt höga krav på mannens inkomst och att denna har bostad stor nog för alla som anhöriginvandrar så är det oerhört sällan staten måste kliva in. Det gäller enbart om paret bryter upp och kvinnan riskerar att bo på gatan i princip.

    Detta är mer eller mindre standard i merparten av väatvärlden.

    Våra invandrare aom kommit som flyktingar har i 99% av fallen inga höga inkomster eller egen bostad som kan anses tillräcklig för att försörja familjemedlemmar och skulle därmed inte få ta in dem i merparten av västvärlden.

    Sverige är EXTREMT avvikande när det gäller detta.

    Fram tills för något år sedan delade sverige tom ut RETROAKTIV föräldraförsäkring till alla som invandrade. Dvs om du hade fem barn ubder typ 10 år fick du 480×5 dagars föräldraförsäkring omedelbart. Nu får du det om du föder barn i Sverige utan att ha jobbat en dag.
    Först påstår du att det inte är svårt att jämföra, sedan ger du själv exempel som visar hur svårt det är. Precis, de flesta länder har ingen garantipension. Vissa länder (Grekland) har inte ens socialbidrag. I vissa länder är många kvinnor hemmafruar och får då ingen egen pension när de kommer upp i pensionsålder. De lever båda på mannens pension och kvinnan får en ganska hög änkepension om mannen dör först. Varför skulle då en kvinna som är invandrare få det? I Sverige är det en annan sak. Kvinnan får ingen sån änkepension (i alla fall inte tillräckligt för att leva på det). Alltså måste hon ha någon mer inkomst.

    Det är just för att det är så olika att det inte är konstigt att länder har olika regler. 
Svar på tråden Invandrare och problem