• Sun 8 Dec 2019 11:23
    10459 visningar
    1314 svar
    1314
    10459

    BIM januari

    Jag lägger in mig här med Bim 7/1 enligt appen. Troligtvis är det dock några dagar senare.

  • Sun 8 Dec 2019 11:24
    #3

    4/1 - boshab

    5/1- saran92

    7/1- scrootie

  • Thu 12 Dec 2019 21:08
    #19

    Är 31 år, vi började väl försöka i somras ungefär. Använt äl-tester i två eller tre månader och började tempa förra månaden. Verkar ha ganska långa och oregelbundna cykler med kort lutealfas, vilket gör det svårt att tajma.

    Har ett barn sedan innan som blev till ganska fort. Upplever dock att cyklarna var mer regelbundna då än vad de är nu...

  • Sun 29 Dec 2019 13:54
    Bobmac skrev 2019-12-29 13:29:15 följande:

    Hjälp en nybörjare! Hur vet man när och om man har ägglossning? Och när måste man börja oroa sig om tester inte visar något?

    Har tagit ägglossningstest i flera dagar nu, men de visar inget. Började testa på dag sex efter mens. Är det möjligt att jag yann ha ägglossning mellan mens och den dagen?


    Allt beror på hur långa cykler du har, har du regelbunden mens? Man brukar säga att man har ägglossning ca 14 dagar innan mensen kommer (lutealfas). Det är dock olika, jag har en lutealfas på ca 10 dagar bara.

    Min cykel brukar snitta ca 31-32 dagar, jag får då ägglossning på dag 22 i cykeln. Alla appar som är förinställda brukar indikera att min Äl är runt dag 15, vilket är en hel vecka innan den faktiskt sker. Så testar jag med äl-test då så är de ju alltid negativa.

    Vissa har dessutom en kort stegring, alltså kort tid som hormonet som stickorna mäter, är detekterbart i urinen. Dessa får inte heller särskilt ofta positiva tester även om de har ägglossning.

    Hoppas du förstod mitt svar någorlunda :)
  • Fri 3 Jan 2020 08:13

    Någon annan här med kort lutealfas, när testar ni i så fall? Ser folk här som börjar testa upp mot en vecka innan Bim, men för mig skulle det innebära typ äl +3...

    Så hur gör ni?

  • Fri 3 Jan 2020 08:55
    Snuffles skrev 2020-01-03 08:21:46 följande:

    Jag väntar alltid med att testa. Och för din del med kort lutealfas så blir det ju inget positivt test om du börjar testa som du skrev en vecka innan bim även om du skulle vara gravid..

    ..men även om jag själv har ångest för att testa är det roligt att se de tester ni som vågar testa tidigt lägger ut:)


    Nä sant! Har också en blandad känsla av ångest och förväntan inför själva testandet. Mycket också för att för att jag känner att jag har små marginaler. Efter flera negativa månader hade det varit kul att få spekulera lite för egen del ×D
  • Fri 3 Jan 2020 13:56
    Stoltmoster skrev 2020-01-03 13:43:22 följande:

    Jo men precis, jag tog faktiskt ett annat test förut också. Apotekets egna. Tog bilden 5 minuter efter jag doppat det. Tycks ana något svagt där men man vet ju inte. Är ju äl+10 så de e ju ett par dagar kvar


    Jag ser på detta! Och jag brukar vara mycket skeptisk till de flesta testen jag kikat på :)
  • Mon 6 Jan 2020 12:55

    Först och främst, stort grattis till alla som plussat redan!

    Vill bara skriva av mig till några som förstår känslan av att "misslyckas" månad efter månad.

    Börjar känna mig ganska uppgiven, har en deppig dag helt enkelt.

    Är på äl +9 tror jag, troligtvis hade jag äl 28/12 då temphöjning skedde 29e. Brukar få spottings en eller ett par dagar innan mensen och hade ljusrosa/ljusbrunt på pappret i morse så går bara och väntar på att mensen dyker upp i dagarna vilket känns så ledsamt!

    Har långa cykler med kort lutealfas så man bara väntar och väntar och får endast hoppas en kort period innan det skiter sig på nytt.

    Tempen låg fortfarande stabilt i morse men lär väl få se ett djupdyk i morgon.

  • Mon 6 Jan 2020 13:32
    Mikkans skrev 2020-01-06 13:02:57 följande:

    Det är okej att dippa och bli arg/ledsen eller vad än man känner. Vi är många med dig här! Igår kväll satt jag och snyftade lite i soffan, varför inte jag funkar som man ska.. du är inte ensam.


    Tack! Ja det är skönt att det finns folk man kan ventilera med, har inte berättat för så många i vår närhet att vi försöker så har inte någon att ventilera med förutom sambon. Och han upplever nog tyvärr inte samma sak som jag gör i detta. Han är mer chill och tänker att det händer förr eller senare. Jag vill ju nu dock! Men tack för stödet, håller tummarna för er andra i stället :)
  • Mon 6 Jan 2020 21:00
    Queenofspades skrev 2020-01-06 19:08:09 följande:

    Tror vi är många som upplever samma sak, de flesta vill väl inte berätta för så många att man håller på, jag har inte berättat för nån. Min sambo har 2 barn sen innan så han är ju tokchill, även fast han ändå anstränger sig runt ägglossning. Så han förstår inte alls min längtan är jag helt övertygad om, trots att han ju vill ha barn med mig, men det är ju inte lika bråttom för han. Jag har väntat i 2 år på att det äntligen ska bli dags för bebisverkstad, men har hållit tillbaka pga studier, så nu när det väl dragit igång håller man ju på spricka av alla tankar och känslor.


    Ja det finns ju en viss trygghet i att veta att vi är flera som lever i samma vånda :) I vårt fall så har vi ett gemensamt barn sedan tidigare, men enda sedan mensen kom tillbaka har den varit galet oregelbunden. Jag hade en plan om hur det skulle se ut med ålder mellan syskon och hur livet skulle se ut i allmänhet. Men nu känner jag en sådan stress när det inte tycks gå. Mannen tänker bara att vi vet ju om att vi kan få barn, vilket är sant och en viss trygghet. Men den stress jag känner över åren mellan syskonen, hur det ska bli för mig i framtiden med karriärsöjligheter och föräldraledighet gör att det känns som att jag låser mig.
Svar på tråden BIM januari