• Scrootie

    BIM januari

    dudetten skrev 2020-01-06 21:32:19 följande:

    Förstår hur du känner med misslyckande. Känner exakt samma sak. Har försökt i fyra månader, blev gravid på andra försöket av dem och har prickat ägglossning varje gång, och ändå händer ingenting :(

    Men jag vill ge dig lite hopp. När jag blev gravid hade jag en pytteblödning på ÄL+10, blev helt knäckt och tänkte att mensen kom. Men det var en nid! Det kanske är samma för dig <3

    Oavsett om du blir gravid denna månaden eller om fem så kommer det att vara värt allt i slutändan <3


    Tack, känns skönt med en liten gnutta hopp i alla fall! Och som du säger det är ju värt det i slutändan trots allt slit och vånda det tagit att komma fram till mållinjen :) Hoppas på att du snart plussar igen också
  • Scrootie
    Queenofspades skrev 2020-01-06 21:46:16 följande:

    Ja det gör det verkligen, det känns viktigt och skönt att prata med andra i denna resan! :)

    Jag kan tänka mig att det låser sig, även om man har barn redan är det klart att det är förjävligt om man försöker skaffa ett syskon och det inte blir något.


    Ja men precis! Man behöver andra i samma situation att kunna ventilera med, annars hade man ju blivit knäpp på riktigt:D

    Kan också känna för er som lever i relationer där den andra partnern har barn sedan tidigare. Finns kanske en större risk då att man är mer ensam om stressen att få ett eget barn som inte delas på samma sätt av medföräldern. Bara en gissning, det kanske inte är så i just er fall! Håller tummarna i alla fall för att du snart också får en liten:)
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-06 22:52:52 följande:

    Jag vet precis hur du känner dig! Jag har det precis likadant. :( jag och min man har ett barn sedan tidigare och jag hade oxå en tanke med hur många år jag ville att det skulle vara mellan barnen och hur livet skulle se ut idag. Jag var även så dum att jag berättade för vissa att vi skulle börja försöka för ett syskon. Det var 1,5 år sedan. Hur många frågor tror ni man fått om det och hur misslyckad man känt sig varje gång alla runt om en blir gravida.

    Vi blev gravida med vår dotter medans jag slarvåt p-piller så trodde jag hade lätt att bli gravid. :( Är nu även rädd att mitt akuta kejsarsnitt förstört något.


    Usch så jobbigt! Folk är så jäkla fräcka, Av den anledningen har jag inte sagt något denna gången, men har likväl fått frågor och "påtryckningar" om när det kommer syskon. Vid första barnet kunde jag bolla med några vänner men av olika anledningar har jag inte kunnat/velat göra det denna gången. Hur gammal är er dotter?
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-07 08:56:05 följande:

    Ja det är därför jag nu önskat att jag inte hade berättat för någon förutom min familj. Min mamma och syster är de jag har och prata med angående detta så är ändå glad att jag har dem.

    Även de som inte vet att vi försöker kommer med frågor om syskon då vår dotter nu är 4 år och vi båda är över 30 år.  

    Hur gammalt är ert barn? Och när har du BIM? 


    Nej förstår dig, man vill ju snäsa av alla frågvisa människor med något dräpande, men det gör man ju aldrig..

    Barnet är lite drygt 2,5 år. Har tre olika appar som alla säger olika, antingen 7e (alltså idag) 11e eller 13e. Med tanke på min tidigare korta lutealfas gissar jag att mensen kommer någon gång på torsdag eller fredag.
  • Scrootie
    Jsv17 skrev 2020-01-07 10:10:05 följande:

    Här är en till som hade tydliga tankar om syskon och att de skulle komma tätt... nu har vi försökt i 1,5år och allt vi har är ett par missfall och ett utomkvedshavandeskap i bagaget... och nu har vi inte ens plussat på över ett halvår...


    Jag känner med dig och beklaga misstanken och Xet. Det är ju också det som är så läskigt, att ett plus inte ens behöver betyda något direkt :(

    Bör du/ni inte vara berättigade till någon utredning om graviditeterna inte stannat?
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-08 07:59:43 följande:

    Haha nä man gör ju inte det, men gud så skönt det hade varit! :)

    Hur länge har ni försökt? Och du tempar inte?  


    Vi har försökt sedan juni/juli ungefär, haha fick räkna på det men ganska precis ett halvår. Jag började tempa förra cykeln men den var helskum så börjar misstänka att jag kanske inte hade ägglossning den månaden. Den här månaden fick jag temphöjning på cd23, 29/12 så räknar med att jag hade ägglossning 28/12. Har legat väldigt stabilt på strax över 36,6 sedan dess men känner på mig att tempen kommer falla typ i morgon.
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-08 07:59:43 följande:

    Haha nä man gör ju inte det, men gud så skönt det hade varit! :)

    Hur länge har ni försökt? Och du tempar inte?  


    Tempar du förresten? Precis som med all annan galenskap kring det här så har jag ju snöat in på tempkurvor ×D
  • Scrootie
    Supertrio skrev 2020-01-08 12:16:43 följande:

    Har ni ägglossningasmärta och ägglossningssekret vid fler tillfällen än vid positivt test? Alltså om symptom på ägglossning sker vid fler tillfällen än bara vid själva ägglossningen??

    Jag har både idag och igår mycket ägglossningssekret och smärta vid äggstockarna, precis som när jag brukar ha ÄL. Dock ska jag inte ha ÄL förrän om en vecka... så skumt?:/


    Sekretet får jag oftast bara vid äl, typ två-tre dagarna innan, under samt någon dag efter. Däremot har jag ofta äl-känningar i nästan en vecka innan äl. sedan får jag molvärk två-tre dagar efter ÄL och känner detta fram till ett par dagar innan mensen då det ökar ytterligare. Så sammantaget har jag väl kanske sex dagar i cykeln då jag INTE har typ molvärk. Fan vad deppigt det lät när jag skrev ut det i text :)))
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-08 14:18:49 följande:

    Haha ja med >D Har googlat tempkurvor för gravida halva dagen idag!  Jag började tempa i december 2018 och tempa varje dag i några månader sedan tog vi en paus. Nu har jag börjat igen och enligt appen så hade jag äl 28/12 men jag är nästan helt säker på att jag hade den den 27/12 så min bim är 11/1.Brukar du ha långa cykler? Cd 23 är ganska sent att ha äl. Jag tycker verkligen om att tempa då det ger en så bra koll och jag har verkligen lärt mig hur min kropp fungerar sedan jag började med det. Jag är ju även kontrollfreak så att kunna se att jag verkligen haft äl och när och då veta exakt när jag ska ha mensen är guld Min temp har stadigt gått upp lite för varje dag sedan äl, och det har jag inget minne av att den har gjort tidigare. Men den brukar iaf gå ner ca 2 dagar innan mensen så får se hur den är imorgon :)


    Haha jag med, sitter och jämför och spekulerar. Dock verkar det som att mensen kom nu så kan nog sluta spekulera nu.

    Jra tyvärr, är på dag 33 idag och jag brukar ha ca 32-dagars cykler.

    Tycker också det är bra och tempa, så sjukt mycket bättre koll på kroppen.

    Oj men det låter ju lovande!!!? Så spännande, hoppas för din skull! Min har varit väldigt jämn med en lätt dalande trend sedan äl och nu verkar ju mensen som sagt vara på ingång. Tempen hade dock inte sjunkit innan i morse så det gör mig lite konfunderad.
  • Scrootie
    Supertrio skrev 2020-01-08 17:56:18 följande:

    Haha ok, skönt att veta att jag iaf inte är ensam om dessa typ konstanta ÄL-känningar/molvärk typ hela tiden. Men allt blir ju så svårtolkat då!? Har jag ÄL? Är jag gravid? Pms? Mensvärk? Etc etc:)


    Haha känns skönt att veta att det inte bara är jag som har det så heller. Ja visst, det blir ju sjukt svårtytt alltihop! Letar efter minsta lilla sak som skulle kunna verka lovande :)
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-09 08:34:56 följande:

    Så tråkigt! Men konstigt om inte tempen sjunkit? 

    Jag har allt mellan 27-35 dagars cykler så att tempa är det enda sättet jag kan ha koll på när jag har bim. Äl märker jag ganska tydligt när den är på gång utan några hjälpmedel :)

    Min temp sjönk idag. Och det jobbiga är att efter jag tempat nu på morgonen  somnade jag om en snabbis och hade en dröm där ALLT i mitt liv bara gick fel (säkert en reaktion på besvikelsen av resultatet på tempen) och när jag vaknade igen så va den hemska känslan i kroppen ännu värre. Jag ville bara dra täcket över huvudet och aldrig mer gå upp. :(  


    Nej men vad tråkigt! Tyckte det lät så lovande. Usch och jag förstår den känslan så väl. Det blir lite tyngre för var månad som går att liksom ta sig samman och ta nya tag.
  • Scrootie
    Mezzy skrev 2020-01-11 08:05:18 följande:

    ÄNTLIGEN!! :) Kan inte tro att det är sant! Hoppas nu bara denna lilla vill stanna kvar! <3


    Åh världens största Grattis! Så himla glad för sin skull. Ger ju hopp om framtiden till en annan också ;)
Svar på tråden BIM januari