Forum Allmänna: Anonym - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kvinnliga kollegor som tar på en

  Ons 18 dec 2019 17:57 Läst 0 gånger Totalt 11 svar
  Ons 18 dec 2019 17:57

  Jag är en man på drygt 30 som väl ser hyfsat bra ut, är hyfsat vältränad osv. På alla jobb jag har haft så har det varit relativt vanligt med äldre kvinnor som tar på en fysiskt utan större anledning. Det är inte så att dom nyper en i stjärten, men tar en över axeln när dom pratar med, stryker en över ryggen när dom passerar osv. Jag har inte mer än noterat detta, men jag får för mig att om det var en äldre man som tog på yngre kvinnor så hade mannen fått lite snuskgubbestämpel. Men varför gör kvinnor detta?

  Eftersom det är ganska många kvinnor som gör sånt här så gissar jag att det är flera här som både upplever det eller kanske gör det själva. Jag skulle tycka det kännas jättekonstigt att gå runt och ta på folk hela tiden. (HR-avdelningar har högst andel utförare enligt min erfarenhet)

 • Anonym (V)
  Visa endast
  Ons 18 dec 2019 18:12 #1

  Tycker du det är obehagligt ska du säga ifrån!

  Jag själv kan tycka det är trevligt och kan röra på samma sätt tillbaka. Men rör ingen kvinna som inte rör mig.

 • Ons 18 dec 2019 18:13 #2

  Herregud, på vilka konstiga ställen har du jobbat? Byt bransch! Är det bara dig dom tafsar på? Har ett par kompisar som knappt kan prata med en människa utan att beröra dom, men det gäller vem de nu än pratar med, och beröringen är aldrig intim eller så. Antingen tar dom på alla eller också är dom snuskkärringar, säg åt dom att sluta. En muskulös killkompis sa att ett par gånger hade någon kvinna sagt något om att han såg vältränad ut och berört hans bröstkorg och överarm. Han sade åt dom att plocka bort händerna för han var ingen köttbit,

 • Ons 18 dec 2019 18:25 #3

  Jag är egentligen ganska obrydd men undrar mest varför. Är det ett sätt att vara inställsam? Jag vet inte om dom tar på andra men det antar jag.

 • Ons 18 dec 2019 18:54 #4

  Men herregud, vart jobbar du?? 

 • Anonym (Snusk­)
  Visa endast
  Ons 18 dec 2019 20:48 #5

  Därför att det finns äckliga kvinnor också. Vi är inte mindre äckliga bara för att vi är kvinnor. Min kille har fått många skambud och snuskiga kommentarer av en massa slampor på en av hans arbetsplatser. Både chefer, arbetskamrater och kunder. Dock så tystas sånt ned på många arbetsplatser, speciellt om det kommer från chefer. Även på gymet finns det kvinnor som äcklar sig för honom som att t.ex klä sig för utmanande och stöna extra högt när de tränar, speciellt när det nästan inte finns nån där utom min kille och nån mer. Min kille är seriös, i synnerhet när det gäller jobb och träning. Vad han gjorde på gymet var att framföra klagomål hos gymägarna som sedan sa till idioten att skärpa sig då hennes beteende var direkt olämpligt, vilket resulterade i att hon slutade gå till det gymmet.

  Jag upplever att när det kommer till sexuellt ofredande på killar så finns där ett otroligt stort mörkertal som förvränger verkligheten eftersom de inte hamnar i statistiken. Jag tror att män är mindre benägna att polisanmäla sexuellt ofredande utförda av kvinnor och att det finns många olika anledningar till det. Hade varje kille anmält så hade diskursen om män och kvinnor sett annorlunda ut. Det är jag säker på.

 • Ons 18 dec 2019 22:26 #6

  Arbetsplatser var butik när jag var yngre men sen har det var diverse kontor. Det är absolut inget ovanligt. Om jag ska göra någon analys av vilka det är så skulle jag säga att det är kvinnor som nog var väldigt snygga som unga.

  Kanske har dom genom åren missuppfattat signaler från sina beteenden och fått för sig att flirtig och trevlig är samma sak?

 • Anonym (Luttr­ad)
  Visa endast
  Tor 23 jan 2020 16:24 #7
  Yobyot skrev 2019-12-18 22:26:44 följande:

  Arbetsplatser var butik när jag var yngre men sen har det var diverse kontor. Det är absolut inget ovanligt. Om jag ska göra någon analys av vilka det är så skulle jag säga att det är kvinnor som nog var väldigt snygga som unga.

  Kanske har dom genom åren missuppfattat signaler från sina beteenden och fått för sig att flirtig och trevlig är samma sak?


  Dom tycker att du är snygg och söker bekräftelse på att de fortfarande är attraktiva?

  Oavsett varför så är beteendet verkligen inte ok.
 • Anonym (GG)
  Visa endast
  Sön 26 jan 2020 11:33 #8

  Trevligt! Det har alltid varit likadant för mig. Man måste inte vara rädd och anklaga för trakasserier. Försök att se det som något trevligt. Förövaren vill dig faktiskt inget illa. Bjud på dig själv och var glad över att du kan göra någon glad med en liten beröring. Prova själv!

  Inte undra på att saker och ting är som de är.

 • Anonym (YK)
  Visa endast
  Sön 26 jan 2020 12:41 #9

  Jag har det likadant som dig, runt 30 år och damerna på jobbet som är runt 45-55 år lägger alltid händer på mina armar/axlar/nacke/rygg, pressar sina bröst mot mig om de hjälper mig med något vid min kontorsplats. Min kvinnliga chef kollar alltid mig mellan benen, hennes ögon liksom vandrar dit nästan varje gång vi pratar. När vi varit på överförfriskande AWs kan dom bli riktigt på en till en gräns att det blir drygt.

  Kan ju inte påstå att jag tycker om något av det men skulle inte falla mig in att göra något åt det heller, orka liksom göra en scen av det. Så kvinnor är nog inte mycket bättre än män när det kommer till detta och det finns väl många anledningar till varför det är mer ok att kvinnor gör det. Man kan inte bortse från att jag som man inte behöver vara fysisk rädd för den som tafsar medan kvinnor är i fysisk underläge mot en man som tafsar och det gör att det blir mycket obehagligare för dem.

 • Fre 31 jan 2020 22:21 #10

  Det där är hur vanligt som helst. Jag gillar det inte, men vad ska man göra?

 • Fre 31 jan 2020 23:14 #11
  Egon den stora skrev 2020-01-31 22:21:14 följande:

  Det där är hur vanligt som helst. Jag gillar det inte, men vad ska man göra?


  Markera såklart. Och om de inte slutar så ska du ta upp det med chefen. Det är allvarligt.

  Du ska inte gå till jobbet och känna dig obekväm och de måste få reda på (om de nu är så dumma att de inte fattar det själva) att deras beteende inte är ok och inte hör hemma på en arbetsplats
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll