• Thu 19 Dec 2019 18:22
    6449 visningar
    100 svar
    +1
    100
    6449

    ”Vi har inte råd att skicka med frukt till skolan”

    Tyvärr finns det människor i Sverige som har det väldigt knapert. Tänker att det för många inte är så lätt att behöva erkänna att man inte har råd med något utöver det absolut nödvändigaste så modigt av familjerna att gå ut med detta.

    Om jag var du hade jag kontaktat familjerna diskret och frågat om jag kunde få bidra med frukt till deras barn några gånger per vecka. Är ju för den som har det gott ställt en ganska liten kostnad men dyrt för den som är fattig.

  • Thu 19 Dec 2019 18:23
    #9
    Anonym (Vi) skrev 2019-12-19 18:18:13 följande:

    Jag väljer att lita på de som säger att de inte har råd, det är ju knappast något man säger om det inte är så. Och skulle det handla om snålhet så ska inte barnen drabbas, så för min del kvittar det varför de inte har något med sig.


    Vill skicka en julkram till dig, du verkar vara en bra medmänniska!
  • Thu 19 Dec 2019 18:55
    #24
    +1
    Anonym (NN) skrev 2019-12-19 18:45:12 följande:

    Jag hade aldrig skrivit så i en fb grupp på det där sättet, vad pinsamt. Hellre då att barnet går utan frukt och får äta sig mätt på lunch och mellanmål. Visst jag låter kanske hemsk men barnen överlever även om det inte är så kul att inte ha frukt när andra har det. Mina föräldrar hade inga problem att köpa frukt men att det precis varenda morgon kom med i väskan hände inte då det ibland var uppätet/ bråttom/ glömdes och det var inte hela världen. 

    Tar de upp frågan så är det nog sant, om det inte är en principsak om att skolan inte får kosta pengar men det låter inte så. 


    Ja, tänk att det fortfarande upplevs som pinsamt att behöva berätta att man är fattig. Skulle också tycka det var väldigt jobbigt att behöva berätta att jag är så fattig att jag inte har råd med frukt. Skammen över att inte har råd lär nog inte göra fattigdomen enklare.

    Att dina föräldrar ibland glömde din frukost är inte riktigt jämförbart med att aldrig ha råd med frukt. De barn som har fattiga föräldrar blir nog tidigt medverka om att de är fattiga, att de aldrig får julklappen de skulle vilja ha eller kan få gå till simhallen eller ha kalas.
Svar på tråden ”Vi har inte råd att skicka med frukt till skolan”