• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    glommernamnet skrev 2020-08-19 18:05:14 följande:

    En uppdatering efter semestern: Jag är nu i vecka 12. Gjorde ett ultraljud på gynhälsan i förra veckan och allt såg fint ut. Små armar och ben som sprattlade. Tvivlade på att jag skulle komma hit, särskilt eftersom läkaren sa att embryot inte höll så hög kvalitet. Men nu är vi här, KUB i nästa vecka.


    Gud så härligt! Stort grattis!!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-19 17:20:16 följande:

    Haha.. nu ska vi inte gå händelserna i förväg! Jag är bara glad just nu om vi av dessa 8 ägg får möjlighet att göra två försök. Det är målsättningen att möjligheten ska finnas, men inte behövas.


    Ja, och det tror jag att ni kommer att kunna. Nu vågar de nog inte annat än att skicka er sina allra bästa ägg av ttoppkvalitet!

    Så glad jag är att vi inte bestämde oss för att vänta på landstinget, hade varit fruktansvärt. Vi har fortfarande inte ens fått kallelse till samtalet de sa att vi skulle få komma på "snart", för 4,5 månad sedan..
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-19 18:55:41 följande:

    Sofia95, du borde kunna söka för ersättning för de privata kostnaderna på Försäkringskassan? Jag är inte så insatt i det där men värt att kolla upp.


    Jag vet att jag läst om de som gjort nåt sånt, men jag minns inte kriterier för det. Absolut något att kolla upp, men det får bli senare, just nu försöker jag att inte tänka på kostnaderna nästan alls. I alla fall så lite som möjligt ;)
  • Sofia95
    Glädje5 skrev 2020-08-20 19:02:03 följande:

    Någon som skall till InviMed Polen Gdynia i höst?


    Inte som berättat om det :) ska du? Jag läste lite om dem nu, väldigt fördelaktiga priser! (50' med garanti på 12 ägg, 3 embryon)
  • Sofia95
    Zwillinge86 skrev 2020-08-20 21:36:55 följande:

    Jag lyckades få ersättning för vård utomlands i samband med att jag blev inlagd i Aten efter Hysto. Hade kollat upp innan att jag inte uppfyllde kriterierna för att beviljad ersättning för själva hysteroskopin, tror att det var för att jag inte bedömdes behöva ingreppet av svensk sjukvård. Samma anledning till att jag inte sökte för immunologisk fertilitetsutredning. Men när jag blev akut inlagd så fick jag kostnaderna inkl hysteroskopin ersatt i efterhand, men tror att ingreppet inte skulle ingått då det egentligen var ett planerat ingrepp. Men det kan nog ha framstått som att jag sökte akut sjukvård i Aten och att ingreppet var en del av det akuta. Hade inte räknat med att få någon ersättning alls (och hem- och reseförsäkring täckte inte) så för mig var det ju värt jobbet med ansökan och alla papper.


    Helt galet att man ska bli tvungen att söka hjälp utomlands för att man inte blir beviljad här hemma. När jag hade mitt första diskbråck fick jag åka till Serbien för MR då jag blev nekad det hemma. Sen när jag kom tillbaka med röntgenplåtarna så fick jag en tid direkt och då behövde jag det ju egentligen inte ens, eftersom röntgen redan var gjord. Himla slöseri med resurser, lite sjukvården i ett nötskal..
  • Sofia95

    Grattis och välkommen Otta och Styrkekram till dig Zwillinge!

    Själv är jag så glad nu! Vi har fått besked om att de har en donator till oss och kliniken har preliminärreserverat 10 ägg. Hon ska ringa mig senare idag!

  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-08-24 12:47:05 följande:

    Om du klarar av att ta injektioner själv i magen så kan du köpa några extra vattenbaserade progesteronsprutor från Frankrike. De är dyra men bra att ha några extra ifall ens partner inte kan ge injektionen i skinkan om det skulle behövas. Jag skulle inte klara av att ge mig själv den i skinkan.


    Är det något typ jag också borde rusta upp med?
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-24 14:31:23 följande:

    Men det är ju helt fantastiskt! Så då kommer du få med leveransen i början på september? Håller tummarna!

    Såg frågan också ang sprutor. Nä, jag har inte fått några. De används inte i Sverige som standard. Jag fick lutinus när jag gjorde i Umeå och crinone i Uppsala.


    Ja, de hoppades på det! Efter samtal igår bestämde vi oss för 12 ägg (tänkte att ett dussin lät bra ;) . Kommer att kosta 122' och om de inte hunnit ge dig närmare datum så beräknas leveransen nu till 4/9!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-25 07:46:17 följande:

    Fantastiskt! Såg förut på äggbankens sida att de hade 6,8,12 inte 10 så hade tänkt ställa frågan om det, varför de erbjöd 10 och inte 12. Enligt äggbankens sida så garanterar de då två blasto ivarjefall.

    Aha, bra att veta datum. Då kanske det blir försök i nästa cykel för min del om jag har tur. Om kliniken kan och min mens inte bestämmer sig för att jävlas. Har mens nu så det borde finnas marginal. Tjoho!


    De preliminärbokade 10 innan vi hunnit prata, bara för att säkra dem. Det fanns möjlighet att välja 12 eller 14 ägg från donatorn. Funderade på att ta alla 14, men nu blev det 12. Jag frågade kliniken om garantin och som du säger, 2 blastos från 9 ägg och fler, skulle man få 15 ägg eller fler har de garanti på 3 blasto. Upp till 8 ägg, bara garanti på 1. Så de två mellan 12-14 gjorde ingen skillnad på garantin, men hade kostat ytterligare 18'.

    Ja, vad spännande!! Hoppas din mens håller tiden!

    Själv skulle jag så väldigt gärna hinna ha en blödning innan förberedelser, alternativt göra en provbehandling (inkl blödning). Jag tänker att jag ska lyfta min oro med kliniken så snart vi fått säkert att äggen finns på plats.

    Men jag har slutat med ansiktsprodukten (köpt the ordinary, positivt än så länge!) Och börjat med div extra kosttillskott.
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-08-25 13:41:08 följande:

    Ok. Då verkar det som om erbjudandena variera lite beroende på vilken donator man tar. Funderar lite på hur det där funkar för om man kan välja antalet ägg från en o samma donator så måste äggen ju vara frysta på olika strån om man ska kunna ge 8, 10,12 osv. Jag frågade om det förut för jag tänkte att det kanske var smart att dela upp äggen och göra befruktning vid olika tillfällen om man är rädd att man inte får något till frysen. Men det gick inte enligt kliniken. Så har donatorn donerat flera gånger för att lägga upp ett lager med olika alternativ eller hur fungerar det?

    Men kan det inte vara lämpligt att göra provstimuleringen med blödning nu då om ni vill kunna sätta igång relativt direkt när äggen kommer? Om ni vill köra så snart som möjligt alltså.

    Såg förresten ang det att när jag gjorde provstimulering i Umeå så verkar det som om jag fick provera efter. Tror du ställde frågan förut.

    Har ni fått virusproverna?

    Skönt att det verkar funka bra utan acnesalvan för dig! Själv så är hyn i ansiktet bättre än vid förra försöket. Några större finnar har jag fått ändå. Knottrorna har inte helt försvunnit men känns inte så stora och kliar inte längre. Men nu börjar jag i stället få plitor på ryggen i stället. Porslinshy kommer jag aldrig få, men det känns som grundstrukturen faktiskt blivit bättre med the ordinary.


    Som jag förstod det beror det på hur många ägg som kommit från plocket. Men var för de säljs två och två vet jag inte. Men att om det blivit 10 ägg från henne hade det varit max, jag förstod det inte som att det fanns från fler omgångar. Frågan är då vad de gör med de två ägg vi inte köper nu..

    Ja, jag skulle gärna vilja göra en provbehandling nu. Kanske jag ska fråga henne om det? För den ska väl innefatta ett VUL? Annars hade jag ju kunnat testa utan förskrivning, för medicinerna har jag ju ;)

    Ja, virusproverna fick vi redan i fredags förra veckan, jag tog bild på dem och skickade direkt, ska lämna kopior av dem vid besök. Allt var bra där.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020