• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Jag förstår verkligen att du inte vill ge upp här, GrodanS77. Jag tvivlar på att er resa är slut, jag tror på syskon till er tjej!


    GrodanS77 skrev 2020-07-26 15:23:06 följande:

    Va spännande! Fråga om garantier också, för att få det tydligt. Inser att jag inte har ställt frågan rakt ut till dem innan.


    Jag fick nästan känslan att inte vilja fråga om det. Tänkar att om vi frågat och de tydligt sagt att enda garantin är en blasto till insättning och så blir fallet, att de inte kommer att ge oss något extra utöver det vi betalat för, med motivering att de gett oss information om att det inte är något annat som garanteras.. :/ men jag hoppas verkligen att de ger er något mer och att de i så fall gör detsamma till oss om det går likadant.
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-26 18:10:24 följande:

    Ok, jag förstår det. Kan ibland vara bra att vara ?lyckligt ovetande?. En blasto garanterar de. Men jag vet att hon vid något tillfälle nämnde att ?om man väljer 10ägg så finns det lite större möjlighet till garanti?. Vad hon nu menade med det? Gaah, blir irriterad på mig själv att jag inte alltid ställer raka frågor och kräver raka svar. Inte bara ?jaja, det blir bra?.

    Nä, vill inte heller att resan ska vara slut. 1-2 insättningar till kan jag tänka mig. Sen tror jag inte att tid, pengar eller ork finns. Jag är väl ?gammeltanten? i gänget här. Har fyllt 43 nu under sommaren...suck. Vart tog åren vägen liksom?? Känner mig dock piggare o yngre än när jag var 35 när vi var i mitten på ivf karusellen.

    Sofia, hur gammal är du?


    Ja, men om hon säger något sådant så frågar jag! Då kanske jag kan få ett svar som du också kan ha nytta av! :)

    Jag är 32 år. Nej, 43 är ingen ålder heller i dagens samhälle. Och som Bellis säger, det är ju faktiskt syskon det handlar om nu, du blir ju inte förstföderska!

    Jag tycker det är många som säger att de vill ha barn "men inte än" fortfarande vid 35. Så då kan ju ett eventuellt barn nr 2 inte bli så mycket tidigare än kring 40
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-26 21:25:48 följande:

    Nä, men jag känner mig gammal i sammanhanget ändå. Mina arbetskamrater som är i min ålder eller några år äldre har barn som tagit studenten eller ska ta inom ett år typ. Där har de typ inställningen att sista barnet vid 30, sen är man för gammal. I mammagruppen så var jag nog 8-10år äldre än alla andra. Var 31 när jag började försöka och trodde väl att andra barnet skulle vara på väg vid 35 eller så... så fel man kan ha

    Men visst, i alla tider har det dykt upp barn där föräldrarna har hunnit bli gamla. Mormors mamma var 46 när sista (nionde) barnet kom.

    Ja det är väl en mental inställning bara. Tycker jag har åldrats utseendemässigt det senaste året. Känns som det är en tant som tittar tillbaka på mig från spegeln. Vet liksom inte riktigt vad som hände och har inte hängt med mentalt. I psyket och kroppen känner jag mig inte som 43. Det är väl kanske huvudsaken egentligen.


    Nu låter det väl kanske banalt när jag "bara" är 32, men jag förstår din känsla och jag delar den. Det hände massor i mitt utseende efter min sista tävlingsdiet, jag tror att kroppen tog mycket stryk och säkert kan min avsaknad av östrogen bidra till åldrande. När jag sedan fick beskedet om att befinna mig i klimakteriet kände jag mig som etthundra år.
  • Sofia95

    Vi hade vårt samtal med kliniken idag (Minerva Gynhälsan Uppsala). Det kändes som en stor lättnad och vi hade båda en positiv känsla efteråt. Hon sa att de får leveranser var 6-7e vecka och nästa är i mötte av augusti. Först talade hon i termer som att vi kunnat få vara med där, men vi behöver ju göra vårt bedömningssamtal och tyvärr hade de längre väntetid än vanligt, så vi fick tid för det i slutet av augusti. Det känns dock helt okej! Det känns som att vi är igång ändå och jag kan inte se att vi inte skulle få göra vår första insättning medan det fortfarande är 2020. Vilket jag är otroligt tacksam över, eftersom det trots allt var så sent som i början av detta år jag fick vetskapen om att ÄD rekommenderas som enda alternativ.

    Kanske vi kan få äggisar med samma leverans, Grodan, ifall de bestämmer sig för att vara sjyssta mot er!! :)

  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-27 18:10:47 följande:

    Va bra att ni fick en positiv känsla efter mötet! Så jag inte målat upp en för bra bild.

    Kul att ni är igång nu, även om det var trist att ni fick vänta på utvärderingssamtalet. Behöver ni göra provet också eller är ni utredda nyligen och hon kan använda de proverna?

    Ja vem vet om vi får ägg i samma leverans! Skulle vara kul! Om vi inte får ägg så tror jag nog att vi kommer att göra ett försök till ändå. Fast med färre ägg, som blir billigare. De har ju trots allt garanti på en blasto i varjefall.


    Ja, helst skulle jag vilja sätta igång nu direkt! Men vi flyttar också nu under augusti, så det är säkert bra att inte allt sker exakt samtidigt.

    Vi behöver ta virusprover. Vet nån av er förresten exakt vilka det är? Jag hörde HIV och syfilis, men hann inte skriva upp alla. Jag mailade efter samtalet och frågade om vi kan ta dem nu medan vi väntar, eller om det måste bli efter nästa samtal. Det skulle även kunna bli så att kallelse till RMC här i Linköping kommer före samtalet hos deras beteendevetare, isf kör vi det som är först :) övriga prover sa hon inte något om att de behövdes ta nya.
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-07-27 19:34:01 följande:

    Roligt att höra att allt är igång!

    Tog en titt vad de tog på mig här i Sverige och det stod: HIH, HIV, Hepatit, HTLV, Syfilis, Rubella.

    Ingenting gentemot vad de tar i Ryssland, finns inget de inte tar på där, haha och proverna är bara giltiga i tre månader.

     


    Åh, tack! Då ska jag kolla om vi kan få ta dem! Oj, så kort? Här gäller de ju åtminstone i två år :)
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-27 19:28:03 följande:

    Men det är nog lika bra då att inte köra under flytten! Då behöver du inte vara rädd för att anstränga dig osv utan kan köra järnet med att rumstera om bland möblerna under flytten

    Du borde absolut kunna köra provtagning innan psykologsamtalet. Det Gjorde vi när vi gjorde i Umeå. Kommer faktiskt inte ihåg vad det var för prover. Vi gjorde ju inte hela arsenalen denna gång. De tar ett par rör med blod... sen får man svar ...


    Jag tänker så :) och så vill jag förbereda kroppen med allt jag kan nu. Jag äter i nuläget B-vitamin (komplex), e-vit, selen, magnesium, zink och koppar. (Åt nyss bidrottninggele 3 mån i hopp om att jag skulle kunna förbättra något gällande egna ägg, men sista VUL dödade det hoppet). Har ni några andra förslag? Jag planerar att lägga till folsyra och ev omega-3
  • Sofia95

    Tack snälla för råd! Började med folsyra idag, beställt resten :) fick även en lista över virusproverna från kliniken så ska undersöka var vi kan få ta dem. Har ni varit hemma från jobb första dagarna/veckan efter insättning eller hur gör ni?

  • Sofia95

    Nya frågor. Vi får inte ta virusprover hos RMC i Linköping då de inte gör det "åt någon annan" (Vi berättade att vi planerar försök privat). Vi försökte även med STD, men de tog endast HIV av de på listan.

    Har försökt ringa till de privata läkarmottagningar jag hittat runtom i länet, men de alla utom en hade semesterstängt och de var fulla för dagen. Har nån av er tagit proverna privat och inte på den klinik ni behandlats på? Vi kan såklart åka till Uppsala för dem, men om det går att hitta närmare vore toppen. Vi har fått ny tidigare tid för vårt bedömningssamtal redan på måndag, så det rullar på!

  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-30 17:45:50 följande:

    Kan ni betala för provtagning på rmc? Jag har bara gjort på de klinikerna vi gjort försöken på så jag vet inte. Har du kollat med Gynhälsan om de har nån klinik i närheten som de samarbetar med? Nån de kan hänvisa till?

    Va spännande att ni har fått en tidigare tid! Betyder det att ni kan få ta del av äggkeveransen redan i augusti? Även om ni startar lite senare med försöket?


    Nej, jag trodde det, men de kanske bara kör landstingsfinansierat..(?) Gynhälsan rekommenderade oss att göra med RMC "eller nån privat", utan närmare specifikation :D men jag tänker att om vi inte för svar från någon imorgon eller när de som hade stängt öppnar igen på måndag så ringer jag Gynhälsan och frågar om de vet någon klinik eller om vi ska åka dit. Och då tänkte jag även fråga om vilken leverans vi kan få med, eftersom det blev så tidigt samtal nu! Jag tänker att om de vill ta proverna också först och invänta svar så hinner vi nog inte, men jag ska absolut fråga, eftersom hon trots allt nämnde att det finns en leverans nu snart! :D
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020