Inlägg från: vårsommarhöstvinter |Visa alla inlägg
  • vårsommarhöstvinter

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Jag skulle behöva information om hur tjock slemhinnan ska vara naturligt i olika delar av menscykeln men lyckas inte googla mig till det på nätet. Någon som vet var man kan hitta sådan information?

  • vårsommarhöstvinter
    Sussna85 skrev 2020-12-18 09:35:19 följande:
    Detta hittade jag,om det hjälper :)

    Vid insättning av ett ägg så ska slemhinnan gärna vara mellan 6-8mm tjock sa läkaren till mig nu när jag fråga :)
    Tack! Jag har hört så olika från så många så det är svårt att bli klok på vad som stämmer egentligen. Att slemhinnan måste vara minst 7 mm vid insättning t.ex. När jag hade 12 cm vid ett UL så var det "jättebra", men det verkar ju lite tjockt om man läser dina källor.

    Vet du (eller någon annan) vad som händer om slemhinnan blir för tjock, antar att det inte heller är bra? (Jag vet ju att en för tunn inte är bra vid transfer.)
  • vårsommarhöstvinter
    Sussna85 skrev 2020-12-18 13:12:14 följande:
    Ja jessus det är ju en djungel detta :D lite mer googlade,hehe älskar att googla! Så verkar det som en slemhinna på 12-14mm oxå är bra. Sen om sen går över det är den tydligen för tjock vad det verkar. Hmm...
    Och vad händer om den blir för tjock? Vad är det som gör en tjock slemhinna mindre lämplig för transfer? Någon som vet? Har lyckats googla mig till nu att den kan vara 16 mm dag 14 i cykeln (och att det är normal). =)
  • vårsommarhöstvinter
    Dhalia skrev 2020-12-18 15:04:17 följande:

    Är inte så jätteinsatt men tror inte det är dåligt om den är tjockare, min var 17 mm vid ET blev gravid men slutde upp i ett MA.


    Intressant, tack! Då verkar det inte vara ett hinder för transfer.
  • vårsommarhöstvinter
    bellis2 skrev 2020-12-18 15:17:45 följande:
    Om den skulle bli för tjock börjar man blöda men då pratar vi 40 mm och ovanlighet om jag har förstått det rätt. Blir den för tjock så avbryter de, precis som de bör göra om den är för tunn, under 7 mm.
    Oj, 40 mm?? Vet du om gränsen går vid 40 för att avbryta?
  • vårsommarhöstvinter
    Wonderstruck skrev 2020-12-18 18:07:42 följande:

    Min var 18,8mm när jag gjorde transfer. Är gravid  i v.10 nu så det funkade bra.Glad


    Låter bra! Verkar inte som att jag behöver bekymra mig så mycket då för att min har varit lite åt det tjockare hållet.
  • vårsommarhöstvinter
    bellis2 skrev 2020-12-19 16:11:01 följande:
    Ingen aning tyvärr. Men visst körde du på Olga-kliniken? De är riktigt bra på det där med slemhinna och de kollar det ordentligt, annars avbryter de. Alltså att den ska vara normal vid insättning.
    Ja, vi går hos Olga. Har också fullt förtroende för att de gör allt rätt. =)
  • vårsommarhöstvinter

    Fick svar från min läkare att de siktar på en slemhinna som är 8-14 mm, vet inte om det gällde mig specifikt eller i allmänhet, dock. Men tänkte att det kunde vara intressant att veta.

  • vårsommarhöstvinter

    Jag har sett lite här och var att vissa tar med en present eller ett brev till sin donator, eller presenter till donatorns barn, vid transfern. Är detta vanligt eller kanske till och med något som förväntas? Hur har ni gjort?

  • vårsommarhöstvinter
    bellis2 skrev 2021-01-01 21:57:40 följande:
    Jag frågade min samordnare på Olga om det och hon sa att det uppskattas av donatorerna men upp till var och en hur man vill göra. Så länge det är anonymt så är det ok.

    Jag hade med en hel del till donatorn och hennes barn. Hon hade skrivit ett brev till oss som vi fick innan insättningen (hon visste inte ens om att jag hade med presenter när hon hade skrivit brevet). Det gjorde att det hela kändes ännu bättre. Det märks hur noggranna de är med urvalet av donatorer på Olga.
    Har du lust att berätta vad du hade med dig?
  • vårsommarhöstvinter
    Zwillinge86 skrev 2021-01-03 09:41:17 följande:

    Inte varit inne här på ett tag, så god fortsättning till er alla. Lite sen på bollen men ville ändå lägga till att kliniker kan avbryta pga för tjock slemhinna. Jag fick ju avbryta ett försök förra våren för att slemhinnan var 20mm. Har aldrig haft problem med slemhinnan tidigare, men fick då veta att jag legat på gränsen även tidigare när jag haft mellan 12-14mm vid insättning. De verkar tycka att 10mm är optimalt. Men observera att detta är i Sverige, och här har de ju som bekant inte samma koll eller individualitet som tex hos Olga. När vi nu planerade för nästa insättning så frågade läkaren mkt om min mens och när han förstod att den alltid varit riklig så verkade inte min tjocka slemhinna vara ett lika stort problem längre... fattade inte varför men nöjde mig med att han konstaterade att då är det väntat med en tjockare slemhinna.


    En extra tjock slemhinna är ett tecken på riklig mens, det har jag också fått veta (från den svenska sjukvården).

    Jag får mindre österogen nu så vi får se om det ger önskad effekt.
  • vårsommarhöstvinter
    Zwillinge86 skrev 2021-01-03 15:38:54 följande:
    Jag har nästan lika tjock slemhinna i naturlig cykel har det visat sig. Intag av såväl järntillskott och E-vitamin kan även påverka har jag förstått. Håller tummarna för att din slemhinna håller sig på rätt sida :)
    Gör järn slemhinnan tjockare eller tunnare?
  • vårsommarhöstvinter
    GrodanS77 skrev 2021-01-04 12:03:04 följande:

    Halloj på er! Hur många är kvar här i tråden och försöker? Tänkte ni hänga kvar här eller gå över till 2021-tråden?

    En uppdatering från min sida. Fick ju missfall i v9 i mitten av november. Kroppen fixade det inte själv hela vägen, fick cytotek, inget hände, fick en till omgång cytotek och inget hände där heller. Ett par dagar efter sista cytotekbehandlingen så vaknade jag med feber och fick åka in o göra en skrapning o få antibiotika. Blödde i två veckor. Men nu verkar (förhoppningsvis) kroppen vara på väg tillbaka. Tror jag hade ägglossning i förra veckan. Har precis fått klartecken från kliniken att starta behandlingen när mensen kommer. Spännande och se när det blir Vi har två blastos i frysen. Så det kommer bli Max två försök för oss innan vi lägger ner försökandet.

    Nu får vi alla hoppas på ett bättre 2021 än skitåret 2020


    Hej! Vi är på G nu i januari. Spännande! Visste inte att det fanns en 2021-tråd, ska leta upp den direkt. =)

    Låter som ett jobbigt missfall. Kram!
  • vårsommarhöstvinter
    Eva7272 skrev 2021-01-04 15:03:25 följande:

    Hej,

    Jag har inte skrivit inlägg förrän nu men läst mycket i tråden.

    Jag och min man planerar för ett äggdonationsförsök under 2021.

    Gärna så snart det går. Vi står och väger mellan Avaclinic och Olga.

    När jag läser här i tråden hittar jag enbart en person som blivit gravid via

    Ava. Det känns som Olga är betydligt bättre, dock dyrare.

    Är det någon som vet om Ava använder s.k plan B.


    Vi resonerade som så att vi ville bara vända oss till ett ställe och lyckas så fort som möjligt. Inte behöva byta klinik för att de inte hade tillgång till alla verktyg som kanske skulle behövas. Och mitt intryck var att Olga-kliniken var den mest kompletta. Vi är patienter där nu och visst kostar det, men jag tycker vi har fått vad vi har betalat för (än så länge i alla fall, jag är inte gravid än). Kliniken lade ner massor av timmar på oss (Skype-samtal och mejl) innan vi hade betalat en enda krona. Det var nästan genant till slut ...

    Att göra äggdonation har inte varit en lätt process för oss men det känns som ett naturligt och självklart val nu, och det har mycket att göra med all information och allt stöd man får från kliniken. Tror få (om ens några) kliniker erbjuder samma stöd. Det finns en uppsjö av webbinarier att titta på eller delta i live som innehåller mycket intressant och viktig information och man får prata med en psykolog (gratis). Man får snabbt svar på alla frågor man kan ha (och jag är en sådan som ställer rätt många ...). De är alltid glada och trevliga i sina mejl och när man träffar dem i verkligheten. Jag har fått en helt ny syn på det här med "privat vård", eller så är det bara just den här kliniken där man vinnlägger sig om att vara så trevlig och service minded.

    Hittills har jag bara varit där för hysteroskopi men nu i januari är det dags för transfer. Det känns väldigt bra. Det enda jag oroar mig för är flygen dit och hem men det gick bra förra gången så det ska nog gå bra den här gången med.

    Vad jag vet är det bara Olga som kör med plan B, men det vet säkert någon som går på AVA mer om. En annan sak som vi har varit mycket nöjda med är processen för att välja donator. Jag har fått svar på alla frågor som jag har ställt och har fått mycket information om donatorn, vilket har underlättat speciellt för mig, osäker på om man får så mycket info på Ava? Kan tillägga att jag från början typ inte ville ha någon info alls, men när valprocessen väl var i gång visade det sig att det kändes skönt med riktigt mycket information, och det det kan ju vara ett plus att få tillgång till den om du också skulle känna så.

    Lycka till vad du än väljer!
  • vårsommarhöstvinter
    Jiana skrev 2021-01-05 21:21:17 följande:

    Jag är kvar och följer gärna med till 2021-tråden.

    Efter lååång tid gav vi upp om att kunna fortsätta på Ovumia. Och har valt Ava riga istället. Har haft konsultation på Skype och ska nu fixa med blodprover medan de letar donator. Har väldigt lite hopp för närvarande och vill nästan blåsa av alltihop.


    Hur kommer det sig att du känner så?
  • vårsommarhöstvinter
    Otta på tilen skrev 2021-01-07 09:34:41 följande:

    Gott nytt år, alla kämpar!
    En liten lägesrapport från mig. jag är nu gravid i v25, gjorde ju insättning hos Olga 1/8. Första försöket någonsin och det verkar ju gå vägen. Vi är mycket nöjda med all hjälp och stöd som vi fått från kliniken. Bebisen sprattlar nu så pass att min sambo kan känna det utanpå min mage. Jag har gjort flera ultraljud och undersökningar och allt ser bra ut. Det är inbokat en hel del extra koll på MVC iom ivf, ÄD och min ålder, så det känns tryggt, och jag har fått önska förlossningsklinik och blivit bokad på Huddinge. 
    Så jag hoppas kunna förmedla lite hopp till er som kämpar om att det faktiskt kan gå vägen. Courage!


    Tack för uppdateringen. Låter så bra! Hoppas vi får lika bra behandling. (Kliniken är jag inte orolig för men svenska vården kan ju vara lite vrång ibland ...) Allt gott till er!
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020