• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Glömde, tar den "underbara" sprutan Clexane i magen också Skrattande

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-13 20:31:49 följande:
    Det är lite det jag menar. Sverige kör grunden och utomlands så lägger man på. Du har ju en del tillägg. En del lägger på ännu mer själva.

    Vad gör methacin? Clexane är det progesteron?
    Aha, det vågar jag inte. Tycker det är jobbigt med doseringen jag har.

    Methacin är tydligen något anti-inflammatoriskt vilket kan förklara att min ständiga värk (visst är det roligt med sköldkörtelproblematik? ;)) är borta och Clexane är blodförtunnande. Ges inte det här? Förvånad Vad tar man i så fall?
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-13 21:38:32 följande:
    Trombyl är blodförtunnande. Jaha, så anti inflammatorisk alltså. Kan det vara något alternativ till kortison då för det är väl antiinflammatoriskt? Fast nu känner jag mig ändå förvirrad... Ipren o sånna saker är ju också antiinflammatoriskt och det ska man ju undvika när man försöker bli gravid...hmm... vilken djungel detta är!!!
    Ja, såg sedan att du tar Trombyl. Det ger de innan insättning men en vecka innan och sedan efter är det Clexane. Det finns i Sverige för jag har köpt en del här.

    Ingen aning, det måste heta något annat i Sverige, har inte hittat det. Det är verkligen en djungel. Jag följer det de säger till mig.

    Det enda jag håller koll på själv är sköldkörteln, inte en enda läkare har gett korrekta instruktioner vad gäller detta. Kan tänka mig att många får missfall på grund av sådant.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-08-13 21:50:43 följande:
    De mätte mim slemhinna när jag hade ett besök efter nästan exakt 2 månader på medicinerna. Då hade jag inte fått någon blödning första månaden och de ville se så att det inte fanns nåt uppbyggt som imte tog sig ut. Då var den 3mm och hon sa att jag nog inte skulle räkna med någon blödning den månaden heller och sedan ta provera bara varannan månad. Men dagen efter fick jag en blödning och den var mens-aktig, om än ganska liten. Men höll på i 3-4 dagar. Sen ville jag så gärna se det som att det skulle bli varje månad from då, så jag väntade inte 2 månader, utan tog provera efter 6 veckor, men då kom ingen blödning och det var 2v sen.
    Nu vet jag tyvärr inte hur det fungerar om man inte har menscykel så någon annan kanske förhoppningsvis kan hjälpa till.

    Vad jag vet är att slemhinnan bör vara minst 7 mm. Jag hade tunn slemhinna när vi försökte med mina egna ägg, kom högst upp i 6 mm. Ett försök var den på ca 3 och då avbröt kliniken i Danmark.

    Nu vid insättning var jag uppe i 10 mm med östrogen, det hade jag inte haft tidigare.

    Olga kliniken är väldigt bra på att bygga upp slemhinnan. Även det enda försöket med egna ägg fick de till en bra slemhinna som de inte lyckades med i Danmark. För när man tar östrogen så förhindras äggblåsorna från att växa och jag hade problem med det. Men Olga och co. lyckades även med det.
  • bellis2
    UndrandeSökare skrev 2020-08-13 22:28:42 följande:

    Clexane är blodförtunnande sprutor som används utomlands.
    i Sverige motsvaras det av Innohep, Fragmin eller Klexane.
    Klexane stavas med C utomlands och med K i Sverige enligt Fass.se

    Trombyl är blodförtunnanande tabletter men de är svaga i jämförelse med sprutor.
    Bästa effekten enligt min grekiska läkare är att kombinera blodförtunnande sprutor och blodförtunnande tabletter eftersom de samarbetar.

    Trombyl kan förhnindra blodproppar men inte lösa upp befintliga proppar, medan sprutorna kan lösa upp redan bildade proppar.

    Om man fått förkylning nu så kan det vara Covid-19 man smittats av med tanke på att det är pandemi just nu i världen och dessa länder har värst smittspridning just nu:
    1. USA
    2. Brasilien
    #. Indien
    ¤. Ryssland
    5. Sydafrika
    Källa:
    www.worldometers.info/coronavirus/


    Jag är testad för Covid-19. 
  • bellis2

    Och dessutom tre plan fyllda med svenskar under tre veckor och alla var negativt testade så ännu en gång äger Olga-kliniken i hur de skött allt!

  • bellis2

    Kommer tyvärr inte ge några uppdateringar om mitt tillstånd längre i forumet utan om någon är intresserad av att höra hur det går får ni gärna skicka meddelande.

    Tycker en medlem bidrar till en negativ atmosfär och jag tycker det är obehagligt att dela med mig då. Har anmält saken vidare.

  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-14 09:44:01 följande:

    Jättetråkigt!!! Men jag förstår dig!

    Men hänger du kvar och diskuterar rent allmänt? Kommer sakna dig annars!


    Tack snälla :)

    Absolut, det gör jag.
  • bellis2
    PeeWee44 skrev 2020-08-14 10:27:26 följande:
    Methacin är en rysk medicin som inte finns i Sverige. Livmodern slappnar av också sa dom till mig.
    Aha, det visste jag inte. Den har i alla fall tagit bort min ledvärk, haha.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-16 13:56:21 följande:
    Förresten, har ni fått något närmare besked om vilken laddning ni får ägg i? Pratade med kliniken och de skulle få hem nya ägg i slutet av augusti eller början av september. Hinner ni få allt klart till dess tror du?

    Vi har fått svar från kliniken att vi får 5 ägg, men får betala för deras del, vilket motsvarar en frysåterförig typ. Ska prata mer med dem i veckan. Jag har lite följdfrågor. Sen vill jag diskutera medicineringen för att maxa ytterligare.
    Åh vad bra att ni får nya ägg! Ni ska betala för deras del, vad innebär det och varför ska ni behöva göra det? Om jag förstod rätt av tio ägg så var det endast ett som blev befruktat? Det är ju inget vidare vid ÄD.

    Jag tycker också du ska fråga om kvalitén av ägg och embryo, hur de arbetar med det på kliniken.

    Sorry, jag är den ifrågasättande typen men rätt ska vara rätt.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020