• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Sofia95, du borde kunna söka för ersättning för de privata kostnaderna på Försäkringskassan? Jag är inte så insatt i det där men värt att kolla upp.

  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-08-19 21:53:55 följande:

    Tack! Jag har tagit en titt på Instagram nu. Angående det nu nämner att man bara får åka för medicinska skäl, innebär det att bara jag får åka då, inte min partner (eller barn t.ex.)?


    Inga problem! Nej då, partner går bra, min man var med (säker visum på samma sätt). Barn vet jag tyvärr inte.

    Om du blir patient där har du ett helt team runt dig. Du kommer ha en samordnare som besvarar alla dina frågor snabbt och hjälper till :)
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-08-22 16:28:24 följande:

    Såg på Olga Fertility Clinics Instagram att man bör ta "supplements" ett par månader före insättning. Någon som har koll på vad det kan vara?


    De kommer att ge dig en behandlingsplan på vad du ska ta och mängd. Men vad gäller tillskott är det vanliga som många andra rekommenderar.

    Omega 3
    Vitamin D
    Folsyra
    Q10

    Sedan bör man ta ett allmänt vitamin- och mineraltest för att se om man har brist på annat också (inte de som säger utan jag).

  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-08-23 11:34:01 följande:
    Tack för svaret! Har fått tillgång till webbinarierna nu, så jag håller på och läser in mig på ämnet nu. Intressant!
    Inga problem! Ja, jag har lärt mig väldigt mycket genom deras föreläsningar.
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-24 11:17:56 följande:
    Jag har en son genom ÄD som föddes 2015 och han vet att vi fått ett ägg från en annan kvinna för att mina ägg är trasiga. Vi har pratat så med honom från start, typ 2 års åldern. Har har böcker om hur barn blir till och rättar kompisar och fröknar när de säger att barn blir till när mammor och pappor är kära osv. Han förklarar det kliniska kring ägg och spermier samt att det kan vara två pappor eller två mammor eller en ensam mamma. Dock har jag aldrig hört honom säga till andra att han kommit till genom ett lånat ägg. Vi har berättat för våra närmsta men det är många i bekantskapskretsen som inte vet just utifrån tanken att han ska äga sin historia. Detta har funkat för oss då det är en öppen dialog i våra vardagliga relationer och situationer som avdramatiserat det hela och ingen i vår närhet uttrycker någonsin några funderingar kring hans ursprung. Får tvärt om ofta höra att han är lik mig osv, fastän de vet att vi inte delar DNA. Tänker att många kommer bli överrumplade den dagen han utan omsvep säger att jag fått låna hans ägg, men för honom kommer det vara det mest naturliga i värden så det kommer inte vara en grej för honom, vilket är mitt mål. Han som varit allvarligt sjuk ser det lika naturligt att prata kring vart andra barn haft sin cancer, då han utgår ifrån att verkligeheten är sådan att en del föräldrar får låna ägg och en del barn har cancer <3 Hoppas ni hittar ett förhållningssätt som funkar för er! Min erfarenhet att tankarna mest snurrade innan jag fick barn, medan det nu inte är något betyder något.
    Men åhh så fint, blev helt rörd.

    Är det någon som testat denna bok?
    https://ufrivilligbarnløs.no/boker/
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-24 10:43:32 följande:
    tack! Ja jag har plussat; borde nu vara i vecka 5+6. Testade 11/8, alltså två veckor sedan nu. Men allt känns sååå osäkert så har svårt att tro på det. Mest är jag orolig för att det kommer lite då och då små svarta/bruna prickar av koagulerat blod i Crinonen, det känns läskigt. 
    Jag har ju kontakt med min sköterska hos Olga angående detta och hon ger mig direktiv, men ändå; vad betyder det?? Är det kört nu eller? jag måste nog köpa ett nytt gravtest idag o prova,...
    Välkommen till tråden! Är själv patient på Olga-kliniken.

    Det är inte kört men det är viktigt att du följer direktiven som sjuksköterskan ger.

    Det är vanligt att det sker. Oftast är det gammalt Crinone som kommer ut. Ibland också när blödningar sker så behöver kroppen mer hormoner och det är därför du har olika typer av behandlingsplaner (B).

    Länkar dig till en blogg med tidigare patient hos Olga. Varning om man är äckelmagad. Trots blödningar så var det inga problem.
    nouw.com/ourlife/-2a-blodningen-varning-for-ackliga-bilder-35755736
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-08-24 12:10:05 följande:

    Grattis och välkommen Otta och Styrkekram till dig Zwillinge!

    Själv är jag så glad nu! Vi har fått besked om att de har en donator till oss och kliniken har preliminärreserverat 10 ägg. Hon ska ringa mig senare idag!


    Åh, vad roligt Glad Skönt att allt är igång.
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-24 10:01:43 följande:

    Blir så trött på min kropp! Sedan det avbrutna försöket i juni har jag haft två korta cykler med utslag på ÄL-test redan cd9. Utifrån detta mönster har jag meddelat kliniken, bokat Vul på hemmaplan samt lagt in semester, självklart med viss marginal men ändå utifrån kort cykel och tidig ägglossning. Är på cd9 idag och har testat i 5 dagar men får inte ens utslag på att östrogenet börjat stiga, inte heller något ägglossningssekret. Så plötsligt tyder allt på att jag inte kommer ha tidig ägglossning! Det här med att inte stressa är ju hur van vid fertilitetsbehandlingar man än är helt omöjligt. Det som upptar hela mitt väsen just nu är oron för att det kanske inte blir nån ägglossning alls och att allt då, eftersom kliniken nu envisades med ostimulerat FET, ställs in igen! Och även om jag får ägglossning så vet jag ju att det här är ingenting mot stressen och oron när man ruvar, och ännu värre när man plussar och oroar sig för missfall. Fertilitetsbehandlingar är verkligen tortyr!!!!!

    Behövde visst avreagera mig lite. Sorry. Välkommen till FL och tråden Otta :)


    Man blir ju vansinnig på sådant. Förstår inte varför de inte bara styr det hela och nedreglerar dig.

    Det värsta man får höra, oroa/stressa dig inte. Det är ju det enda man typ gör med allt detta. Det är så mycket som ska klaffa.

    Styrkekramar!
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-24 11:35:29 följande:
    tack snälla för lugnande ord! jag har fått direktiv om att köra på ett utökat läkemedelsprogram som de kallar Full plan B, vilket innefattar mer progesteron samt nåt blödningsstoppande som heter Tranexamic.

    Samtidigt fick jag just tillbaka resultat på blodprov nu som visar bra HCG-nivå så det är ju nånting iaf.. min sambo rejsar nu hem från jobbet för att ge mig mer injektion. bara vänta och se antar jag...
    Om du klarar av att ta injektioner själv i magen så kan du köpa några extra vattenbaserade progesteronsprutor från Frankrike. De är dyra men bra att ha några extra ifall ens partner inte kan ge injektionen i skinkan om det skulle behövas. Jag skulle inte klara av att ge mig själv den i skinkan.
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-24 12:53:06 följande:
    Ja, jag har beställt några vattenbaserad från Frankrike, de är på väg. Men ännu får jag förlita mig på min sambo, jag har tränat lite på att försöka ta den oljebaserade på mig själv i skinkan, men jag tror inte att det går så bra. Väldigt akrobatiskt, lite som yoga..:)
    Vad bra!

    Ja, jag skulle inte klara av det och så måste man kunna se om det kommer en blödning när man sticker osv.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020