• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Zwillinge86 skrev 2020-09-14 13:10:06 följande:
    Stort grattis, vilken chock! Håller alla tummar och tår att allt går vägen och att du snart lyckas hitta ett sätt att njuta av graviditeten <3 När jag var gravid med min son blev jag helt avtrubbad och kunde inte känna någon glädje. Åkte till slut på semester själv för att ta in graviditeten. Många tankar och känslor jag bearbetade på den resan. Det var jag och min mage på en plats där jag inte var något annat än en alldeles vanlig gravid kvinna, och när jag kom hem hade jag hittat ett sätt att våga glädjas även om kändes livsfarligt. Jag insåg att jag var tvungen att tvinga mig själv att glädjas då det, oavsett hur det slutade, kanske var ända gången jag skulle komma så långt. Nu känns den tankekonstruktionen avlägsen eftersom jag inte står ut en sekund. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att du finner ett sätt att njuta för det förtjänar du!
    Tack snälla Zwillinge86 :) Ja, precis så. Jag vågar knappt känna någon glädje. Det var ett mycket fint tips. Jag har en hel del semesterdagar kvar och kanske ska försöka göra något liknande när jag mår lite bättre förhoppningsvis.

    Jag har under två veckors tid haft ett hemskt illamående (och då är jag van vid tidigare illamående men detta alltså oj, oj). Märker också att ju högre hormondoser man tar desto värre blir det. 
  • bellis2
    KajsaLouise skrev 2020-09-14 13:32:00 följande:
    Olga har ju lockat mig med möjligheten att testa både med egna ägg och donerade. Vet inte om det alltid erbjuds dock. Jag ska försöka få ett samtal med den kliniken i alla fall. Jag är egentligen inte ledsen/rädd för att inte se mig själv i barnet utan mer nervös för vad andra ska säga som mamma, mina systrar som bara pratar om hur lika syrrans barn är syrran.
    Nej, Olga erbjuder inte alltid det. De ger ett erbjudande efter att ha studerat ens data.

    Jag känner mig också nervös av vad folk kommer att säga angående likhet. Men jag är ju inte lik helt någon av mina föräldrar och särskilt inte min mamma. På Olga väljer man ju också en donator som är lik en och man får själv välja.

    När jag hörde om äggdonation i början var det ett blankt nej från min sida. Min mamma var den som uppmuntrade mig mest. Ibland kan man bli förvånad :) Jag tror ens nära vill se en glad och lycklig.
  • bellis2
    Sjuttiosjuan skrev 2020-09-14 18:40:53 följande:
    Shit !!! Vad galet och kul!!!!
    Eller hur! Glad

    Man ska aldrig säga aldrig men hade beslutat mig innan ultraljudet att jag inte skulle klara av att gå igenom detta igen för ett syskon hur mycket jag än ville. Jag tror helt enkelt inte att min kropp skulle klara det, varken psykiskt eller fysiskt. Jag vet att man säger att man klarar av mer än vad man tror men min kropp har fått ta sådan stryk under tio års tid.

    Det här är mer än vad vi någonsin skulle kunna önska oss. Nu hoppas vi bara att allt går vägen.
  • bellis2
    vårsommarhöstvinter skrev 2020-09-14 20:45:44 följande:
    Sååå spännande! Grattis! Förstår att det känns omtumlande.
    Tack så mycket :)

    Angående frågor till Olga-läkaren. Allt som du känner dig osäker på, skriv ner. Även om man skulle glömma något så svarar de alltid utförligt och snabbt när man mejlar. Så har det varit med teamet som jag fick. När jag fick en liten blödning på en lördag kväll kunde jag höra av mig per jourtelefon.

    Första läkarsamtalet går ut på att komma överens om behandling osv. Sedan har man ett team, till samordnaren ställer man alla praktiska frågor, sjuksköterskan sköter det medicinska och samordnarna för äggdonation allt som rör donatorerna.

    Flera har tagit upp det här med hur donatorerna skulle ha det osv. Flera av Olga klinikens medarbetare är tidigare donatorer.
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-09-14 21:43:52 följande:
    Ja du, upp som en sol och ned som en pannkaka. Baserat på mitt usla humör är jag sjukt gravid ;P men i övrigt vet jag inte. Lite starkare plus idag så det är ju alltid nåt. Har lämnat blodprov men det tar nog några dagar innan resultatet kommer. Har nog ställt in mig på att det kommer ligga för lågt, men vet ju att det är stegringen som är det viktiga. Så jag får försöka ha tålamod. Räknade ut att jag går in i v.5 idag så om Hcg mot förmodan ser fint ut så har jag två veckor kvar till min mest kritiska del, vilket känns lite hopplöst då det inte gått helt smidigt hittills....
    Men tidigare har du inte kört progesteronsprutor och annat som du gör nu?

    Håller tummarna för att hcg ser bra ut! Du tog det på testdagen denna gång eller efter?
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-09-15 13:23:51 följande:
    Helt rätt, gjorde igår! Och det gick bra(?)!. Svårt att veta vad som är bra i dessa lägen, men slemhinnan var tunn (2,9mm) så.. Vi kör! Jag blev ordinerad 8mg progynon/dag och började med 2st direkt igårkväll! .

    Hur brukar ni må under stimulering?

    STORT GRATTIS till dig Bellis2!! Otroligt härliga nyheter! Jag har tänkt mycket på er och hur det gått, så tack för den fina uppdateringen!
    Vad härligt att du är igång! Blev du ordinerad att ta tabletterna tillsammans? För 8 mg är alltså fyra tabletter? Du bör slå ut det på ett dygn.

    Jag mår inget vidare av stimulering och den hemska hemska viktuppgången alltså. Men alla är vi väldigt olika (får höra det varje gång jag klagar på detta haha). Är faktiskt förvånad att vården säger det till mig. Jag sitter och klagar på övervikten och hur farligt det är och de tröstar mig.

    Tack så mycket Glad
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-09-15 13:54:54 följande:
    Tack! Känns superkul! Jag blev ordinerad att ta dem 1+1+2, så jag tänker mig ca 07, 14, 21. Vad tror du om det?

    Viktuppgång känns helt okej, det har jag ganska svårt för normalt sett. Brukar du må illa? Humörsvängningar?
    Aha. Då är det olika. För oss när vi hamnar på flera tabletter får vi slå ut det dygnet och vakna mitt i natten, wohoo. Har tänkt att det är klinikens sätt att förbereda oss på bebisar, haha. Skämt åsido. Varje klinik och läkare har sin behandling så det är bara till att följa ordinationen tänker jag.

    Det är bra, jag har hemskt svårt för det men det är inte säkert att du får det heller.  Ja, illamående och humörsvängningar men det är ju inget i jämförelse med vad jag tyvärr har nu. Precis som Grodan reagerar jag också hemskt på mediciner och jag brukar få alla möjliga biverkningar. Det är verkligen inte så alla har det.
  • bellis2

    Jag är sådan som är försiktig med vitaminer och mineraler och kollar då och då mina värden innan jag tar några tillskott. Att ta tillskott när man är frisk och man inte har någon brist eller ligger på lägre nivåer är inget vidare.

    Till exempel fick jag en ordination på att ta magnesium efter insättningen och rätt höga doser och jag följde det. Problemet är bara att får man i sig för mycket magnesium så kan det resultera i diarré, inget vidare när man är gravid. Jag har aldrig haft problem med magnesium eller haft en brist. Varför då ta tillskott.

    Horizon, hade samma som du innan insättning och så tog jag en multivitamin.

    Sedan behöver jag tyvärr zink, b12 och järn men det har med min sköldkörtelproblematik att göra.

  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-09-16 13:00:10 följande:
    Just det; min gynekolog är lite lustig; hon jobbar ju tillsammans med Olga-kliniken och tycker att de är jätteduktiga, men samtidigt har hon ofta helt andra åsikter om behandling än dem. Tex: kliniken har avrått mig från att göra vaginalt UL nu, eftersom det kan provocera blödning igen, men hon ba: "Det måste vara vaginalt, annars ser man ingenting och det är inte farligt alls". Då har jag redan gjort ett UL för två veckor sedan UTANPÅ MAGEN, då man såg alldeles utmärkt. ???
    Samt medicinering tycker hon alltid att kliniken ordinerar för mycket, nu senast var det blodförtunnande jag behövde förnya o hon tyckte att "inte konstigt att du blöder om du tar så mycket" när jag sa vad ordinationen var. Jag har ju gjort ett test för att kolla blodets koagulering (D-dimer) vilket var bra, så ordinationen borde ju vara ok. Tröttsamt o förvirrande.
    Att de vill göra vaginalt UL vid tidig graviditet kan jag förstå men nu är det ju inte det längre så borde ju gå att se utanpå.

    Intressant, en av gynekologerna som jag har och som samarbetar med Olga är så imponerad av kliniken. Alltid varit väldigt behjälplig med medicinen och nu senast refererade han till en stor norsk studie av användandet av Crinone fram till v. 32.

    Men med allt detta sagt, jo vi använder väldigt höga doser av medicin, särskilt under plan B och för min del kan jag säga att jag inte mår bra av det varken fysiskt eller psykiskt. Jag oroar mig också för bröstcancer i framtiden.
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-09-16 12:54:44 följande:
    Det är lite så jag tänkt.. Jag känner att hon var väldigt snabb i samtalet, jag hann egentligen inte med överhuvudtaget. På henne lät det inte som någon stor grej om de skulle få frysa. Men då ser jag inte poängen med att jag startat stimuleringen.. skylle det kunna bli så att de fryser bara ett par dagar? Om jag har en slemhinna de vill använda, men inte färdig? Det låter ju jättedumt.. Vi kunde ju ha väntat ett par dagar, åkt för VUL måndagen veckan efter, befruktning onsdag en vecka senare. För hon sa att labb tinar äggen onsdagar och torsdagar. Jag räknade med att åka flera vändor, så det är inget problem från vår sida och det sa jag. Det är ju på eget initiativ jag ville åka dit för VUL. Åh.. Det känns som att vi startat för tidigt för den här planeringen :'-(

    Det får du jättegärna göra, vi åker bil.
    Mitt råd till er alla som går till denna klinik efter vad som kommit fram i tråden. Fråga om statistik och ställ gärna frågan till läkaren vad h*n anser vara skillnaden vara mellan fryst och färskt (kan vara intressant att höra h*n argumentera för det) och gärna att h*n hänvisar till konkreta siffror. Det hade jag definitivt gjort. En klinik behöver vara transparent med sin statistik och de tjänar på att det ska gå bra. Det låter märkligt att planera på detta sätt. 


Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020