• bellis2

    Vi som planerar äggdonation 2020

    vårsommarhöstvinter skrev 2020-08-26 17:25:35 följande:

    Någon som vet om det görs några extra kontroller hos mödravården vid äggdonation som görs just på grund av äggdonationen och inte på grund av moderns ålder?


    Det verkar som att det kan variera från stad till stad. Men de frågar om det är äggdonation just för att de vill göra extra kontroller.

    Komplicerad graviditet kan vara många olika saker, behöver inte ha med mammans ålder att göra. Har man autoimmuna sjukdomar bör man få remiss till specialistmödravårdmottagningen, ett måste för exempel diabetiker.
  • bellis2
    Otta på tilen skrev 2020-08-26 18:03:02 följande:
    Hamnar man hos specialistmödravården automatiskt om man är gravid efter ÄD? Eller om man är gravid efter ÄD och över nån viss ålder?
    Automatiskt tror jag inte utan det skickas en remiss för bedömning men det kan säkert variera (från stad till stad) och beroende på barnmorskemottagningen (vad för möjligheter de har).
  • bellis2
    PeeWee44 skrev 2020-08-27 07:00:17 följande:
    Spännande! Il-dropp borde du ju ta ett nu. Jag tog två innan insättning, ett vid insättning. Angående progesteronet skulle jag kolla värdet med blodprov, med utrogest kom jag bara upp i 35, med crinone och sprutor mellan 132 och 190. Jag tog en spruta per kväll. Men det verkar som dom ändrat i medicinerna sen jag höll på för över ett år sen.

    Lycka till!
    Jag önskar att de utgick från tester. Kan tänka mig att flera kanske får i sig mer progesteron än nödvändigt men men. För just nu verkar alla ta två sprutor om dagen och mer vid behandling b.
  • bellis2
    Zwillinge86 skrev 2020-08-27 12:19:30 följande:
     Var Olga intresserad av att följa dina värden eller gjorde du det på eget bevåg? Undrar också om man tar injektionerna fram till v.9 eller hela nionde veckan?

    Metacin var ny information för mig när det nämndes i tråden häromdagen. Vet inte vad motsvarande preparat är i Sverige, eller hur lätt/svårt det är att få det utskrivet. Hur ser ordinationen för dig ut; vilken dos och under vilken period ska du ta det?
    Vattenbaserad tas fram till 11 veckor och oljebaserat tills vecka 12 (måste vara något fel) och inte vecka 9.

    När de skriver "until" är det tills, annars skriver de "including".

    Methacin tas fram till vecka 8 och tror inte det finns någon motsvarighet här.
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-26 19:59:48 följande:

    Många äd bebisar verkar vara lite mindre i storlek också så vi fick göra flera tillväxt ultraljud. Våran knodd var liten när hon kom fem dagar före beräknad tid, dock större än man befarat. Knappt 2,7 kg och 46 lång. Blev igångsatt.


    Är det så? ???? Jag trodde det var tvärtom för bildrr jag sett på bebisarna på Olgas fertility clinic ser så stora och välgödda (väldigt sött naturligtvis haha).
  • bellis2
    GrodanS77 skrev 2020-08-27 17:38:08 följande:
    Är de nyfödda?

    Det är vad jag har hört ivarjefall, men jag har inget vetenskapligt bevis att luta mig mot. Lilltjejen var liten men var ett riktigt matvrak i satt mer eller mindre fast i bröstet 24/7. Hon gick upp fint o blev snabbt en liten knubbis. För varje kilo hon gick upp så gick jag ned ett.
    Det har du ju rätt i, ingen aning Skrattande Intressant. 

    Men vad trevligt det lät, ett kilo upp för bebben och ett ner för mamman, haha Glad
  • bellis2

    Crocus ultraljud är bäst, så otroligt proffsiga och den senaste tekniken så IVF-klinikerna blir väldigt glada över data därifrån.

    Trots höjning av priser är de ändå billigare än privata gynekologer. De tillåter också nu under dessa tider att man får ha med sig en person närvarande under UL. 

  • bellis2
    horizon skrev 2020-08-28 19:32:49 följande:

    Hej! 

    Är helt ny i Familjeliv och i detta forum. Vi undersöker olika möjligheter till ÄD utomlands så som Olga, Invimed, Ava Riga.

    Är strax över 40 och det verkar som min mens inte vill komma mer och har börjat få vallningar dvs östrogen värderna är i botten. Är det fler som är i samma sits här och vilken behandling väntar er i så fall?

    Tar emot alla tips och råd. Även läkare som man kan gå till hemma för att göra kontroller osv om ni har några?

    Tack! 


    Välkommen!

    Har du blivit utredd? Jag hade ett extremt lågt amh-värde men Olga erbjöd oss garantipaket med två egna försök med egna ägg och två försök med äd.

    De har ett samarbete med en klinik i Stockholm och för ultraljud rekommenderar jag Crocus ultraljud om man bor i närheten av Stockholm. Men även kliniken de samarbetar med utför ultraljud.
  • bellis2
    Livsbalans skrev 2020-08-30 12:41:25 följande:

    Embryo donation OLGA - stillasittande 12v?

    Hej hopp, snart bär det av till OLGA! Ni som gjort embryo donation/adoption, har ni blivit avrådda till träning de första 12v? (eller hur länge?) Gäller det även promenader? Kliniken har inte riktigt svarat på detta men jag har hört på Cillas podd och tror jag sett det från någon annan också att de råder en till i princip stillasittande så mycket som möjligt. Sjukt jobbigt för en som normalt är mycket aktiv (och mycket gravidillamående.. där promenader och träning varit en räddare innan), men är det de de säger så får man ju hålla sig till det så för att maxa möjligheterna tänker jag. Vore dock bra att veta redan innan för planering av hösten. 

     


    Lugna promenader uppmuntrar de till. Däremot om man vid en eventuell graviditet hamnar på plan b (den värsta) då är det "strict bedress" som gäller. Det innebär att man endast får gå upp till toaletten. Till och med mat får man äta i sängen. Hur länge beror på blödningen. 
  • bellis2
    Sofia95 skrev 2020-08-30 17:43:21 följande:
    Oj jösses.. :/

    Men om plan B är den värsta, vad finns före plan B som inte är plan A? Jag menar, finns det nån lite mildare åtgärd också? Och när kör man respektive plan?
    Plan B är olika planer beroende på vad för symtom man får. Det kan vara kramp/värk i magen, diarré/kräkning och blödning. Det kan vara allt på samma gång. Beroende på vad för sorts blödning det är så är det olika instruktioner och mediciner.
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020