• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    vårsommarhöstvinter skrev 2020-11-07 11:54:30 följande:

    Ni som har åkt till Ryssland, har ni haft era vitaminer i en dosett i bagaget? Undrar om det är okej eller om man blir av med dem då när man passerar någon gräns/tull. Eller har ni tagit med alla burkar? Känns som att det blir lite mycket att släpa på.


    Om det inte är något väldigt speciellt med just Ryssland så är det verkligen inga konstigheter med piller och pulver och diverse kosttillskott vare sig i handbagage eller incheckat sådant. Jag packar som blir bäst för mitt ändamål och jag har aldrig någonsin behövt plocka ur eller blivit frågad om något annat än vätska :)
  • Sofia95
    Steeph skrev 2020-11-07 15:44:12 följande:

    Hur gamla är ni i tråden på ett ungefär?

    Jag har precis fått veta att jag har högt fsh och ska få domen på måndag. Är bara 28 år så jag känner mig så ensam i att vara ung och kanske inte kunna bli gravid med egna ägg. Kram till er!


    Jag är 32 år, var 31 när vi gjorde utredningen och hade jag inte varit så dum att jag tyckte det var fördelaktigt att mens osv försvann och sökt hjälp tidigare hade jag säkert kunnat få min dom för en väldans massa år sedan. FSH kan ändras, men om du får beskedet att äggdonation rekommenderas som väg till att bli gravid så tar inte livet slut, även om det kan kännas så. ÄD är fantastiskt och jag har verkligen bara bra känslor inför en blivande graviditet nu.
  • Sofia95
    Steeph skrev 2020-11-07 19:18:17 följande:

    Jag har regelbunden mens och ägglossning, alltid haft. Blev gravid december 2019 efter att ha slutat med minipiller 2 månader innan. Fick ma i februari 2020. Jag hade mens och ägglossning under tiden jag åt minipiller också. Jag gjorde endast testet för att vi inte blivit gravida på 7 månader efter ma. Jag ringde fertilitetsmottagningen här i staden som ej tog emot oss trots högt fsh. Hon svarade ?vi mäter inte det och ni får återkomma i mars då det gått 1 år. Men du ska se det så positivt att ni lyckats bli gravida en gång?. Så därför åker vi till Uppsala på måndag. Ja jag har pratat med min syster och jag har har även tänkt i banorna om ÄD men vill givetvis göra allt jag kan med mina egna ägg om det går.


    Det är jättedumt det där med att behöva vänta. Jag hade inte haft mens på ca 8 år, så mig tog de emot direkt. Får jag fråga vad ditt FSH låg på? Bara ett högt fsh kan sjunka, likväl bara ett lågt amh kan höjas. Kombinationen av de två är desto sämre.

    Men om du har både ägglossning och mens regelbundet så tror jag verkligen inte att någon läkare, var du än vänder dig kommer att rekommendera ÄD som första åtgärd. Det finns så mycket du kan prova med egna ägg, när de nu finns där :) jag håller tummarna för dig!
  • Sofia95

    Jag undrar kring förhållandet mellan östrogen och progesteron när man medicinerar, är de beroende av varandras doseringar? Jag menar, om man får extra av nån av dem, måste man få extra av bägge då? Tex som det står hos Olga om man haft sex att man kan ta en extra progynon, men då nämns ju inte progesteron. Men vid blödning om man ökar så tillsätter man båda. Jag försöker bara förstå kemin :)

  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-11-10 12:14:35 följande:

    Har varit på ultraljud nu. Pyret lever fortfarande och allt såg bra ut!


    Så himla himla glad för dig! <3 <3
  • Sofia95
    Steeph skrev 2020-11-07 15:44:12 följande:

    Hur gamla är ni i tråden på ett ungefär?

    Jag har precis fått veta att jag har högt fsh och ska få domen på måndag. Är bara 28 år så jag känner mig så ensam i att vara ung och kanske inte kunna bli gravid med egna ägg. Kram till er!


    Hur har det gått för dig?
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-11-12 20:03:24 följande:

    Nä jag ska inte sluta med medicinerna innan jag kollat. Tyvärr är det inte bara blödning utan jag har fått ut flera större klumpar, vad som antagligen är hinnor. Blödningen avtog ett tag men sen har det kommit nya störtfloder. Känns inte som att det finns en chans för den här graviditeten. Men ska som sagt försöka få tid på kliniken i morgon så de kan bekräfta innan jag slutar med medicinerna.

    Har tagit tsh prov men inte fått svar.


    Åh neej! :'( när är ditt ultraljud? Jag håller tummar och skickar styrkekramar <3
  • Sofia95
    Steeph skrev 2020-11-12 19:06:11 följande:

    Hej!

    Var till Uppsala i måndags och specialistläkaren såg att jag hade en äggblåsa på 13 mm (cd 10) och att jag kunde förvänta mig ägglossning inom kommande 4-5 dagar. Fick positivt på ÄL sticka igår (cd 12) och kan nog förvänta mig ÄL imorgon (cd 14). Är helt chockad då jag alltid annars får ÄL på dag 18-19. Så läkaren sa att jag hade fler folliklar som syntes på vul och att jag INTE var i förklimakteriet ännu. Hon sa även att man ej mäter fsh utan går på amh. Varför vet jag inte. Hon sa att hon inte kunde se något som skulle tyda på problem men att det är mycket som ska klaffa för att det ska bli en graviditet. Hon såg det som mycket positivt att vi en gång lyckats bli gravida men beklagade att graviditeten inte höll.

    Men iaf så fick jag mitt amh värde från werlabs här om dagen som tydligen ligger på 4.4 ug/l. Ligger lite högt på prolaktin också. Så vi ska fortsätta försöka själva och sedan söka hjälp igen om det inte går på egen hand.


    Vilka fina nyheter! Jag håller tummarna för er! :D
  • Sofia95

    För mig går det inte framåt, det går tvärtom bakåt. Jag har gjort tre vul på en vecka nu.. Först hade slemhinnan vuxit fast långsamt och hade antydan till 3-skikt, men nu har den avstannat (eventuellt krympt?) och strukturen är homogen. Väntar på samtal från kliniken, men jag är införstådd med att jag får avbryta. Är det vanligt att det blir såhär? :/

  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-11-13 11:38:02 följande:

    Åh nej

    När jag gjorde vanlig ivf hade jag problem med att få till en tjock slemhinna och var tvungen att avbryta ett försök i Danmark. Om inte slemhinnan ser bra ut är det tyvärr ingen idé.

    Olga-kliniken lyckades få till det även med vanlig ivf för mig utan att äggblåsan påverkades.

    Har du fått samma medicineringen (dos) denna gång som förra?


    Ja, det var himla tråkigt, blir ju ett nytt orosmoment..

    Jag hade samma dosering progynon (8mg/dag). Enda skillnaden var att första försöket hade jag ätit 2mg/dag i 8 veckor utan blödning (och utan att bygga nån slemhinna) och startade stimuleringen med att lägga till ytterligare 6mg. Den här gången var jag helt utan medicin i 15 dagar innan jag startade och då med 8mg direkt. Annars har jag gjort precis likadant. Den blev knappt 6mm :(
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020