Forum Flerbarnsförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tätt mellan barnen

  Sön 29 dec 2019 09:35 Läst 0 gånger Totalt 10 svar
  Sön 29 dec 2019 09:35

  Hej! Fick här om dagen veta att jag är gravid. Visst borde man kanske vara glad, men jag känner mig bara förvirrad och stessad då vi i april fick vår son som snart är 9 månader. Vilket gör att det skulle bli 1 år och 5 månader mellan barnen. Hur får man ihop det? Hur fan ska vi klara detta? Någon som har rätt mellan barnen och kan berätta hur det är?

 • Sön 29 dec 2019 12:46 #1

  Har 1 år och 5 månader mellan mina två äldsta.

  Vi var hemma båda två när tvåan föddes. Första månaderna i alla fall. Skönt när man ska få till det med alla rutiner. Ingen förskola för äldsta, däremot var vi en del på öppna förskolan för att den äldsta skulle få träffa andra barn. En bra ergonomisk bärsele var bra. Hon hatade vagnen den lilla så tvillingvagn var egentligen rätt onödigt...

  De har haft mycket glädje av varandra.

 • Sön 29 dec 2019 13:07 #2

  Löser tvillingföräldrar det, så löser ni det. Och de kommer ha goda möjligheter att bli tighta i vuxen ålder. Lycka till!

 • Sön 29 dec 2019 13:15 #3

  Jag har 15 månader mellan barn nr 3 och nr 4. De är födda feb 2018 och maj 2019. (De andra barnen 2006 och 2008).

  Jag rekommenderar bärsjal! Eftersom den nyfödda alltid vill vara nära. Man känner knappt av att man bär på barnet heller, till skillnad från med babybjörn bärsele, då man ofta får ont i ryggen etc. (Sen finns det ju bärsele av modellen ergo baby eller vad den heter, den har jag inte provat).

  Rekommendation nr 2 är att vara hemma båda föräldrarna. Inte alla har den möjligheten men om man kan så försök prioritera det.

  Rekommendation nr 3 är att vara i nuet. Du kommer kanske tänka herregud, ska det vara så här, hur ska det gå. Men, en sak i taget. En vacker dag inser du att tiden faktiskt gick fort och att de jobbiga perioderna kanske inte varade mer än 3-4 dagar här o där.

  Känns efter var dina gränser går. Tacka inte ja till ditten o datten om logistiken känns too much. Att packa in båda i bilen för att åka på visit hos nån som vill bjuda på kaffe kanske är mer än du orkar, pga att man ska tajma sovtider och väl på plats kanske den äldre börjar springa runt i ett icke barnsäkrat hem. Osv. Skit i babysim och liknande aktiviteter.

 • Sön 29 dec 2019 13:34 #4

  Vi har 1år och 8 månader mellan barnen. Idag drygt 1 år och snart 3 år. Det var väldigt lätt och smidigt när den yngsta var bebis. Hon var väldigt snäll och krävde väldigt lite. De tvsr först när hon började krypa och gå som det blev jobbigt med konkurrens om både uppmärksamhet och leksaker. Men ångrar absolut inte att det blev som det blev då jag tror att dom kommer ha väldigt stor glädje av varandra snart även om det är tufft nu. Någonting jag ångrar är att vi inte var hemma tillsammans några veckor i början. Var ändå en omställning att vara hemma med två.

 • Sön 29 dec 2019 14:23 #5

  Har 1 år och 2 veckor mellan första och andra barnet. Gick väldigt smidigt. Jag pluggade på distans och min man var föräldraledit, så vi hade väldigt mycket tid tillsammans här hemma. Finns så många fördelar med att få barn tätt tycker jag! Man är redan så extremt inne i blöjor, uppvak på natten, tittutlekar och hela bebiskonceptet. Det blir som en förlängning på det mest. Det lilla storasyskonet sover fortfarande dagtid, så det är bara att synka barnen så kan man sova en stund på dagen själv också (det går ju inte om storasyskonet är så stort att det slutat sova dagtid). Det går fort så leker barnen med varandra också! Potträningen gick "smärtfritt" med båda barnen som slutade med blöja i princip samtidigt. Storasyskonet har inget minne av att vara enda barnet, så någon syskonavundsjuka har vi aldrig behövt tampas med i detta hus.

 • Sön 29 dec 2019 15:54 #6

  Hej.

  Har du fler barn sen innan?

  Jag har en 3åring och en född i april. Blev lite oplanerat gravid och är i v.9 nu. Känns bra men såklart lite oroande hur det blir med 3 ungar och 2st tätt....

 • Sön 29 dec 2019 16:06 #7

  Hej,

  Vi har mindre än ett år mellan våra två äldsta.

  Den äldsta pojken är född 25 april 2010 och mellan killen är född 15 april 2011.

 • Sön 29 dec 2019 22:23 #8

  Gått hur bra som helst, har 1 år och 5 månader emellan. Tvillingvagn och bärsele! Ganska snabbt hade de behållning av varandra. Alltid en vän när de sen blev äldre. Har ni möjlighet att ta en längre tid båda föräldrar hemma är det ju en hjälp. Vi var nog hemma båda 4-6 v, då hade man landat i det nya föräldrarskapet/amning mm. Lycka till och ta det som det kommer.

 • Tis 28 jan 21:06 #9

  Stort stort tack för alla svar och peppning! Börjar lite smått vänja mig vid tanken även om

  Jag fortfarande har lite panik..

 • Tis 28 jan 21:24 #10

  Har 18 månader mellan mina och vad ska man ge för tips egentligen som är viktiga att ge? Kanske att sänka pretentionerna och bara ha som motto att huvudsaken är att man håller båda två vid liv.

  Är du själv hemma med båda två och båda gråter samtidigt så ta den äldsta först och direkt bebisen efter.

  Var inte rädd för att be nära och kära om hjälp och känner du att det blir lite övermäktigt med två små hemma så skola in den äldsta på förskolan kanske?

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll