Inlägg från: Anonym (Ella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ella)

    Andra barnet, rädd och nervös inför förlossning

    Jag kände precis som du, första förlossningen gick egentligen bra och det var inga problem, men inför andra kände jag bara att jag inte verkligen inte ville.

    Sen insåg jag att mycket berodde på att jag kände mig helt knockad av hur jävligt det var första förlossningen, inget hade förberett mig på det.

    Och sen istället för att visa utåt hur hemskt det var gick jag dessutom bara in i mig själv, sa inte ett knyst, men hade full panik inombords. Barnmorskan och min sambo tyckte jag var skitcool, när jag i själva verket bara ville dö. Sen tog inte epiduralen som den skulle heller.

    Inför andra läste jag samma bok som du, tycker den var kanonbra! Sen skrev barnmorskan in i min journal att jag vill att epiduralen sätts direkt vid ankomst till förlossningen och att jag sen själv kan avgöra när den behövs.

    Sen skrev jag in i mitt förlossningsbrev att jag är orolig och vill ha mycket stöttning även om det inte verkar så. Hade en väldigt bra BM som jag kunde prata med mycket inför andra.

    Andra förlossningen gick kanon, även om jag inte hann få epidural. Blev igångsatt, allt var över på typ 3 timmar och jag var mycket mer tydlig i hur jag kände. Var jag tyst första gången var det raka motsatsen nu, jag hörde nåt i lustgasmasken som lät som en brunstig älg, insåg sen att det var jag.

    Men en tredje gång - njae.. ;)

Svar på tråden Andra barnet, rädd och nervös inför förlossning