• Anonym (wolfram)

    Få liv i en död relation? Lämna?

    Jag är kvinna, 40+, gift sedan 10+ år, 2 barn i mellanstadieåldern. Vi har bra ekonomi, bra jobb, bra boende. Vi bråkar inte, delar på ansvar etc. Jag har egentligen inget att klaga på förutom att förhållandet inte ger mig nånting. Jag är inte attraherad av honom längre, jag har inte kul med honom, vi har inget att prata om längre. Jag har tråkigt. Jag kvävs. 

    Jag kommer på mig själv att fantisera om andra män. Nån på jobbet. Nån kompis. Hur det skulle vara. Jag har inte varit otrogen, men jag skulle nästan vilja bara för att känna mig levande igen... 

    Jag är så less på att att leva i en relation som är i princip död - men han har ju inte gjort något fel. Han har varit trogen, snäll, fin på alla vis. Det skulle vara så mycket lättare om han gjort något fel. 

    Vet egentligen inte vad jag vill med det här. Går det att blåsa liv i? Kommer resten av livet vara känslomässigt dött? Nån som gått igenom likande? Vad hände? 

  • Svar på tråden Få liv i en död relation? Lämna?
  • Anonym (wolfram)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-03 12:23:41 följande:

    Vad säger maken, är han nöjd med detta? Inser han att du har behov?

    Jag skulle säga att ni behöver umgås, inte svårare än så. Gör nåt kul ihop, gör nåt nytt. Gör nånting öht!


    Jag tror inte maken har tänkt på det här. I hans ögon rullar allting på, som vanligt. Och utåt sett är det nog så. 

    Jag tror också att vi behöver umgås, göra något kul. Vi borde verkligen. Men jag umgås hellre med mina kompisar än med honom, har inte kul i hans sällskap. 
  • Anonym (wolfram)
    Anonym (Hitt på nåt) skrev 2020-01-03 12:35:18 följande:
    Håller med. Barnen tar mindre tid och ork nu när de är större. Hitta ett nytt gemensamt projekt. Geocaching, brödbak, filmklubb, gå på hockey. Något ni två har som er gemensamma grej.

    Vad gjorde ni innan barnen? Vill ni återuppta det?
    Innan barnen guck vi ut och åt, umgicks med vänner, bio, krogen... Vi gjorde mycket på varsitt håll också, och det tror jag gjorde att vi inte brände ut oss på varann. Jag gör fortfarande en hel del sånt, men inte han. Egentligen skulle jag vilja att han gjorde något. Träffade kompisar, hade någon hobby, tränade. Kom ut lite. Han har blivit lite försoffad och tråkig. 
  • Anonym (wolfram)
    Anonym (Igenkänning) skrev 2020-01-03 12:32:09 följande:

    Jag känner så igen mig. Är dock i 30-35 års åldern men har varit med min sambo i 10 år och har två barn i förskole och lågstadieålder. Har gått i exakt samma tankar.

    För oss fick det hela en vändning genom ett plötsligt stort gräl som blossade upp och eskalerade. Under den tiden började vi prata om separation och när de tankarna blev verkliga föll marken plötsligt under mina fötter. Kan inte tänka mig livet utan honom, och faktiskt så hjälpte den krisen vårt förhållande och mina sovande känslor att vakna till liv. Förstår givetvis att man inte ska sträva efter ett gräl som går så långt. Vi har det fantastiskt annars. Ett lugnt och behagligt liv där tilliten till varandra är vår stora styrka och alltid har varit. Vet inte heller vad jag vill säga med det här.

    Men ibland inbillar jag mig att man likt Veronica Maggio att "vi brände oss bara för att veta om vi kände nåt".


    Det låter som en fantastisk vändning! Önskar verkligen att jag kunde få liv i känslorna, men jag vet inte om det går. 
Svar på tråden Få liv i en död relation? Lämna?