• Anonym (Tull)

    Föda vaginalt

    Jag har själv inga egna barn, men längtar mycket. Och jag har läst att man vid förlossningsrädsla kan få välja att göra kejsarsnitt. Jag har själv funderat på det, inte så mycket för rädslan för smärtan, men har blivit rädd när jag läst skräckhistorier om hur mycket man kan gå sönder i underlivet och hur det sällan tas på allvar inom vården. Vet att en del inte känner sig som en riktig kvinna om de inte föder vaginalt, har en kompis som har det tankesättet bl.a. Inget hon dömer andra för, men vad gäller henne själv. Men jag skulle inte ha något problem med att välja kejsarsnitt av den orsaken, dock är jag osäker på hur "lätt" det är att få beviljat pga rädsla.

  • Anonym (Tull)
    Anonym (Kvinna) skrev 2020-01-17 01:19:07 följande:

    Förstår men jag tror att vissa inte är gjorda för att föda barn... Eller att de hanterar det sämre eller att det tar mer på deras kropp.

    Det är väl en självklarhet egentligen...Jag kan inte tänka mig föda vaginalt övh 

    Tror jag skulle få fysiska skador som skulle kunna vara livet ut

    Har redan problem med underlivet som begränsar min vardag (ja! jag kan vakna upp och knappt gå utan att ha haft sex senaste året!! eller mens eller något. Har problem som ingen kunnat hjälpa mig med)

    Ser inte ner på de som gjort kejsarsnitt. Önskar min mamma hade gjort det för hon led fruktansvärt när hon födde mig...! Men jag hade inte känt mig stark. Hade hela livet gått runt och känt att jag på något sätt inte förtjänar mina barn för att jag inte klarade av att föda dem vaginalt :(


    Åh, jag önskar att du inte kände så. Oavsett hur barnet kommer till världen kan du ju vara en helt fantastisk mamma, och det är vad som räknas.
Svar på tråden Föda vaginalt