• Anonym

    Föda vaginalt

    Anonym (Mamma) skrev 2020-01-25 21:05:47 följande:
    Naturligtvis kan det gå väldigt fort men jag skulle våga påstå att en handfull timmar är väldigt ovanligt för en förstföderska, och då borde man hinna bedöva under tiden. Får man bedövning så överlever man definitivt, även om smärtan ligger väldigt högt på skalan.
    Mitt första barn föddes tre timmar efter jag anlände till BB. Enda smärtlindring var lustgas som jag mådde illa av och avstod.
    Det var helt klart uthärdligt.
  • Anonym
    Kexsmula skrev 2020-01-25 22:45:13 följande:
    Missförstå mig rätt, jag håller helt och hållet med dig och har valt att föda med snitt även denna gång (dock ett annat sjukhus) och tror att snitt är det rätta för TS också. Gillar dock inte att vissa säger att snitt är busenkelt och smärtfritt, för det är det inte. Men jag tror dock att ett planerat KS är mindre riskfyllt generellt än VF.

    Jag var för övrigt i mycket god fysisk form vid mitt snitt, har alltid varit smal och gick trots min graviditet bara upp ca 5 kg, mycket mindre och smidigare än i princip alla andra gravida jag såg på BB - men fick ändå asont (och inget smärtstillande, tror att andra länder än förmyndar-Sverige är bättre på det). Hur som helst hoppas jag på en snabbare konvalescens denna gång, även om jag är förberedd på det värsta.
    Jag var också smal, det syntes knappt att jag var gravid ens när jag skulle föda. Gick upp 6 kilo och var smalare och lättare än någonsin redan när jag åkte hem efter en veckas vistelse på BB. 

    (80-tal, på den tiden stannade alla ca en vecka.)
Svar på tråden Föda vaginalt