Svar på tråden Föda vaginalt
 • Anonym (Lyykk­e)
  Tis 21 jan 2020 22:30
  316 visningar
  167 svar
  +1
  Inlägg från Anonym (Lyykke) Visa alla inlägg

  Föda vaginalt

  Anonym (Kvinna) skrev 2020-01-07 02:58:20 följande:

  Jag vill ha barn i framtiden men vet inte hur jag ska klara att föda vaginalt. När jag ser videos på kvinnor som föder vaginalt får jag fullständig panik och det gör ont i kroppen. Jag tror att jag skulle be om att få dö under tiden jag föder och ge upp. Jag vet att många är rädda men jag är extremt känslig. Har smärtor under sex och extrem mensvärk som jag brukar svimma av. Är inte oskuld men är väldigt trång. Kan hålla mig från att gå på toa för att jag ogillar känslan och lätt få ont både fram och bak

  Jag är psykiskt och fysiskt känslig för fysisk smärta och inte stark nog. Det här får mig att känna mig svag och okvinnlig... Jag tänker att jag aldrig hade kunnat få barn om jag var född i en annan tid eller plats. All respekt till folk som har biologiska barn utan att ha fött vaginalt men för mig känns det fel skaffa barn och inte föda dem trots att jag fysiskt kan

  Någon som tänker/känner likadant? Förstår ni mig eller tycker ni illa om det jag skriver/tänker?


  Det finns ett sorts hjälpmedel att köpa för att underlätta förlossningen. Det är som en liten ballong som man använder sista månaden av graviditeten för att vänja sig. (Om alla använde den skulle ingen behöva oroa sig för skador eller onödig smärta tror jag.) Öppnade upp mig 30cm, min dotter hade 35cm i huvudomfång och kom ut på 4 timmar.

  Var bara tydlig med att du vill ha epidural och att du verkligen gjort övningen innan så går det bra.

  Kan också avråda dig från kejsarsnitt om du är smärtkänlig, då smärtan från ett snitt sitter kvar långt mycketmer än en förlossning. Med helt andra komplikationer.

 • Anonym (Lyykk­e)
  Tis 21 jan 2020 22:33
  #34
  Anonym (Tull) skrev 2020-01-16 22:17:53 följande:

  Jag har själv inga egna barn, men längtar mycket. Och jag har läst att man vid förlossningsrädsla kan få välja att göra kejsarsnitt. Jag har själv funderat på det, inte så mycket för rädslan för smärtan, men har blivit rädd när jag läst skräckhistorier om hur mycket man kan gå sönder i underlivet och hur det sällan tas på allvar inom vården. Vet att en del inte känner sig som en riktig kvinna om de inte föder vaginalt, har en kompis som har det tankesättet bl.a. Inget hon dömer andra för, men vad gäller henne själv. Men jag skulle inte ha något problem med att välja kejsarsnitt av den orsaken, dock är jag osäker på hur "lätt" det är att få beviljat pga rädsla.


  Kejsarsnitt är inte något som "tar bort smärtan" Det tar lååång tid att läka och uppstår ibland mycket värre komplikationer än vid en vaginal förlossning.

  Skulle råda dig att titta på denna

 • Anonym (Lyykk­e)
  Tor 6 feb 2020 16:52
  #91
  +1
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-06 06:42:37 följande:

  Får man ont i slidan om man gör kejsarsnitt?


  För det är just slidont jag vill undvika och är känslig för. Jag kan inte onanera som många andra pga jag har känslig slida, klitoris och allt. Jag är känslig där nere så ja, jag hade hellre fått ett ärr och ont i magen än spräcka upp mig till analen och vilja ta livet av mig under tiden
  Är onormalt trång också men min mage är normal.


  Ja du får fortfarande ont i slidan även om du är förlöst via KS. Livmodern drar ihop sig och det spänner som fan hela vägen från lungorna ned till slidöppningen. Personalen kommer också att peta, klämma och trycka överallt på dig för att livmodern inte ska sluta dra ihop sig. (plus att du har såret) Avslag, dvs allt uppsamlat blod frångraviditeten kommer ut via slidan efter ett KS, och det är som att ha 9månaders mens

  Så ja du får ont där. Inte så att du spricker, men ont kommer du ha. Och i en längre tid också eftersom kroppen kämpar med ihopläkningen från bukoperationen samtidigt.

 • Anonym (Lyykk­e)
  Lör 8 feb 2020 19:38
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-06 21:30:44 följande:
  Min mamma sprack av att föda mig och blev sydd efteråt. Hon sprack ända till analen
  Ok. Trist för henne. Men nu var det ju inte det jag skrev. 

  Vore bättre om du läste hela inlägget, istället för att fokusera på en enskild mening.
 • Anonym (Lyykk­e)
  Sön 9 feb 2020 16:47
  +1
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-09 09:09:53 följande:

  Ja, därför jag vill undvika det. Det är min mamma... Som är 15 cm längre än mig. Som inte har mina problem.


  Jag läste ditt inlägg även om jag glömt vad som exakt står (kan naturligtvis inte komma ihåg vad alla skriver) men jag citerar vanligtvis det jag vill kommentera. Det betyder inte att jag inte läst eller inte värdesätter resten, ok? Du behöver inte ta illa upp eller dra förhastade slutsatser för att jag inte svarade på allt


  Men det du kommenterade på är ju irrelevant eftersom det inte hade med inlägget att göra...

  Kortfattat, du har tre val
  1. Skaffa inte barn, skaffa en katt istället
  2. Skaffa inte barn, skriv up dig som familjehem och ta fosterbarn som det finns många utav och verkligen behöver en förälder som älskar och tar hand om dem.
  3. Skaffa barn och hoppas vid gud att du inte hatar barnet pga den smärta du får vid förlossning/snitt för oavsett vad så kommer du få ont.
 • Anonym (Lyykk­e)
  Mån 10 feb 2020 13:01
  +2
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-10 02:18:40 följande:
  Nej, du har fel, haha
  Jag kan skaffa barn och inte behöva föda det vaginalt. Eller så är min smärta inte värre än andras och allt gå naturligt och så bra som möjligt. Ha det bra :)
  Alltså jag börjar tro att du är typ 16år, eller har någon diagnos.. eller svårt med läskunnigheten.
  Eftersom du inte tar till dig något som står och ger helt irrelevanta svar på information.

  Det finns två sätt att få ut ett barn, vaginalt eller med kejsarsnitt, BÄGGE sätten GÖR ONT. Du kommer ha ont i kroppen generellt, ont i slidan, ont i livmodern, ont i bäcken, ont i ryggen, avslag ska ut genom slidan och det är som 9 månaders samlad mens. Med ett kejsarsnitt kommer du dessutom ha ett sår som ska läka efter en bukoperation, och du kommer ha ont på alla de ställena du har efter en vaginalförlossning.
  Det finns inget sätt att få ut ett barn ur kroppen utan att det gör ont på något sätt.
 • Anonym (Lyykk­e)
  Tor 13 feb 2020 20:48
  +1
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-10 23:07:42 följande:

  Jag har redan svarar om kejsarsnitt. Jag tror inte det är smärtfritt (det kanske jag inte skrivit tidigare men det är väl en del av allmänbildningen som en svensk kvinna över 20 år? Det trodde iaf jag) men det spräcker inte slidan och som jag skrivit x antal gånger nu så tror jag att min problematik handlar om bl.a. att jag är trängre än normalt. Sen om det har med att jag inte haft vaginalt sex tillräckligt mycket (för att just jag ska vara normaltrång) vet jag inte.... Kanske inte är onormalt trång i framtiden.


  Och det andra du skriver har jag också svarat: jag är inte tvungen att svara på allt. Jag kanske prioriterar annat...


  Å enda sidan skriver du att jag inte tar till mig info men sedan ifrågasätter du min läsförmåga och... Intelligens? Vilket är lite obehagligt. Jag svarar på det jag vill. Bara för att jag väljer att inte kommentera hela inlägget betyder det inte att jag inte har läst.

  Jag skulle hellre må dåligt flera månader efter och ha ont i magen och hemska värkar än att föda vaginalt för jag har problem där nere. Är det något med det som du inte förstår?


  Jag får hellre magsjuka x10 än en analspricka. Är det okej, eller? Jag ger dig exakt vad du verkar vilja ha av mig nu. Du ville provocera mig, eller hur? Njut av det nu och sluta med dina påhopp. 


  Funderar fortfarande på hur det står till med läskunnigheten. Varför blir du provocerad av allt

  Gå tillbaka och läs mitt första inlägg där jag sakligt förklarade skillnaderna mellan vaginalt och kejsarsnitt, ett inlägg vars information du helt förbisåg och istället läser in helt fel saker.
 • Anonym (Lyykk­e)
  Sön 16 feb 2020 14:05
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-16 02:31:00 följande:
  Nej
  Jisses vad omoget du beter dig. 
Svar på tråden Föda vaginalt
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...