Svar på tråden Föda vaginalt
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Tor 6 feb 2020 08:50
  373 visningar
  167 svar
  -1
  Inlägg från Anonym (ADHD-tjej) Visa alla inlägg

  Föda vaginalt

  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-06 06:38:11 följande:

   för det finns så många som är "mer" "fysiskt instabila" och "psykiskt instabila". T.ex. alla med diagnoser eller funktionsvariationer/-nedsättningar.


   


  Varför förolämpar du folk som har en funktionsvariation? Jag har ADHD och det innebär att jag har svårt med uppmärksamheten, planering, korttidsminne. Jag är INTE psykisk instabil och jag har själv vuxna barn. 
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Tor 6 feb 2020 21:50
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-06 21:22:30 följande:
  På vilket sätt har jag förolämpat folk som har en funktionsvariation?

  Du skrev så här:


  ""psykiskt instabila". T.ex. alla med diagnoser eller funktionsvariationer/-nedsättningar."

  Så ALLA som har en diagnos eller funktionsvariation är psykiskt instabila? Det är förstås inte sant, så du sprida negativa osanna rykten om t.ex. folk med neuropsykiatriska funktionshinder. 

 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Tor 6 feb 2020 23:40
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-06 22:04:41 följande:
  Du får analysera och söka fel hur mycket du vill. Jag kanske formulerade mig inkorrekt men det jag ville fram till var att mina symptom inte lett till någon diagnos och om det skulle leda till en diagnos så är det ändå många som har diagnoser och allvarligare diagnoser. Även om en diagnos inte gör att man är psykiskt eller fysiskt instabil så är man relativt svag inför vissa aspekter i vardagen eller livet. Försvåras inte livet så ska man ju inte söka efter någon diagnos.

  Det finns många (t.ex. curlade människor) som inte få diagnoser för att de klarar vardagen. Så ja, många som inte har fått diagnoser (men som kanske har) kan vara mer psyksikt eller fysiskt instabila.

  Syftet med det jag skrev var att säga att den som jag citerade hoppade på flera än mig. Jag efterfrågade även definition på på vilket sätt jag verkar psykiskt/fysiskt instabil utifrån det jag skrivit i tråden, vilket innebär att jag inte anser mig vara instabil eller ha en diagnos (för jag klarar allt nödvändigt utan stöd). Jag har ju gjort flera gynundersökningar som bara varit positiva så det stämmer att jag enligt läkare inte ens är fysiskt instabil när det kommer till min vaginala funktion osv.
  Men ja, alla har defekter

  Jag säger bara att det inte är korrekt att påstå att alla människor med t.ex. ADHD skulle vara psykiskt instabila. Det ingår inte i symptombilden, det finns inte med i diagnoskriterierna. Det är ungefär som om någon skulle säga att alla kvinnor är psykiskt instabila. 


  Och jag har aldrig påstått att DU skulle vara det, så jag känner inte ens för att diskutera det. 

 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Fre 7 feb 2020 09:37
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-06 22:04:41 följande:
  Jag kanske formulerade mig inkorrekt 

  Det handlar inte bara om formuleringen. Du drog upp en grupp funktionshindrade som inte har det minsta med ämnet att göra och framställde dem som "värre". Sånt gör man bara inte!
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Fre 7 feb 2020 17:18
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-07 09:48:03 följande:
  Jag tror att ts faktiskt inte menade ?alla? i den bemärkelsen som du tolkade det. När hon skriver ?tex alla med...? så tror jag att hon snarare menar dom som faktiskt på ett ellwr annat sätt har uppenbara problem. Ts kommentar dömer inte heller en grupp utan säger egentligen att alla de som har värre problem än vad hon kanske har (psykologiskt) faktiskt klarar av att vara föräldrar och ta hand om sina barn på bästa sätt trots detta.

  Jag förstår att du tolkar ts som du gör och kanske har hon uttryckt sig klantigt. Men kanske kan du försöka förstå vad det faktiskt är ts vill säga
  Visst.... jag störde mig mest på att man överhuvudtaget drar upp någon grupp för att framställa de som värre än vad man själv är. Men vi behöver inte diskutera det i all oändlighet nu heller. 

 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Lör 8 feb 2020 22:49
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-07 22:25:01 följande:
  Personen ansåg att personer med funktionsnedsättningar eller funktionsvariationer inte ska ha barn. Så jo, det var ett relevant exempel enligt mig. Du får gärna förklara varför det inte är det så jag kan hålla med dig
  Jag har dubbelkollat nu igen, och kollat exakt vad som skrevs. Den personen tog inte upp folk med funktionsnedsättningar/-variationer alls. Det var du som gjorde. Och det var därför jag sa att det var taskigt. 

  Den andra personen pratade bara om "psykiskt instabil" .
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Lör 8 feb 2020 22:52
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-07 22:27:10 följande:

  Jag har ingen diagnos. Så folk som har en diagnos anses ha mer omfattande symptom som begränsar dem i livet. Jag kanske bör ha en diagnos men jag har ingen i nuläget, därför kan jag inte riktigt ta åt mig av vad personen skrev när det egentligen är fler personer som lättare kan ta åt sig.


  Om någon försöker göra mig ledsen genom att kalla mig något typ "benrangel" eller "fetto" så är det ju onödigt att jag ska deppa ihop när personen egentligen har gått in i en konflikt med människor som är mer under- eller överviktiga. Förstår du?


  Nej, verkligen inte. Du försöker skjuta beteckningen "psykiskt instabil" över till folk med t.ex. NPF som INTE automatiskt är instabila. Det ingår faktiskt inte i diagnosen. Om du hade sagt, folk med Borderline - fine. Där ingår det faktiskt. 
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Sön 9 feb 2020 11:55
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-09 08:55:24 följande:
  Fast man får en diagnos för att något inte funkar och då har man en funktionsvariation som enligt många kan tolkas som att vara instabil antingen fysiskt, psykisk eller socialt. Jag antar dock att folk som är okunniga s inte skiler så mycket på socialt och psykiskt. Som jag skrev tidigare så kan man egentligen ha en diagnos men inte fått den på papper eftersom att man redan har tillräckligt mycket stöd för att utåt sett leva normalt.
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-08 22:49:45 följande:
  Jag har dubbelkollat nu igen, och kollat exakt vad som skrevs. Den personen tog inte upp folk med funktionsnedsättningar/-variationer alls. Det var du som gjorde. Och det var därför jag sa att det var taskigt. 

  Den andra personen pratade bara om "psykiskt instabil" .

  Precis, den personen tog inte upp det men försökte förolämpa mig och det jag menar är att personen förolämpat fler än mig och eftersom att den inte vet något om hur jag fungerar fysiskt (typ vaginalt...) och psykiskt så är det omöjligt för mig att ta åt mig då personen bara spekulerat ihop något (det är det jag tror så länge personen inte svarar på min tidigare fråga angående hur hen definierat min eventuella instabilitet). Däremot är det många som är psykiskt eller fysiskt instabila (eller socialt) vilket många som har diagnoser anses vara (därav har det fått en diagnos för att ha rätt till vissa samhälleliga stödinsatser eller dylikt. 


   


  Jag är t.ex.precis på gränsen till 160cmoch när någon hånar mig för min längd eller skojar/retas om den så är det ju de som är kortare än vad jag är som kan ta mer illa vid sig. Förstår du hur jag menar?


  Nej, jag fick t.ex. inte ADHD-diagnosen för att något i mitt liv inte skulle ha fungerat - jag hade redan då jobb, man och flera barn och hade inga större problem att klara av det. Jobbet var krävande, men det är det också för folk utan ADHD. Jag ville själv ha utredning för att veta och jag kunde då även få medicin, vilket inte går utan diagnos.

  Och min poäng är just att det inte är schysst att antyda att psykisk instabilitet skulle ingå i "diagnoser". Då tänker många på NPF och det är inte korrekt, det ingår INTE psykisk instabilitet i dessa diagnoser. 
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Sön 9 feb 2020 11:57
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-09 09:02:28 följande:
  Folk med koncentrationssvårigheter, fobier, rädslor, katastroftänk, grandiosa uppfattningar om sig själva, snåla, "elaka", självupptagna... Alltså... Beroende på vem man frågar så kan vem som helst anses vara-, eller faktiskt vara, psykiskt instabil. Det är inte bara de med psykossjukdomar eller personlighetsstörningar (du nämnde BPD...) som klassas som psykiskt instabila.

  Psykisk instabil kan vem som helst bli när den blir dumpad, har hormonförändringar, inte har sovit bra, är under stress m.m.

  Jag som är allergisk kan få en instabilitet (vet inte om det kan definieras som direkt fysiskt eller psykiskt) om jag kommer i kontakt med det jag är allergisk mot. Kopplar det till att ha en diagnos: kommer man i kontakt med störande stimuli så hamnar man i någon form av instabilitet. Alla är relativt instabila men de som har fått en diagnos har fått funktionsvariationen definierad och kan ha koll på vad som utlöser instabilitet(en) 
  Jag lägger ner, du förstår inte. Är det så svårt? Det är inte korrekt att svartmåla en grupp när det inte ens ingår i diagnosen, att vara psykiskt instabil..... 
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Mån 10 feb 2020 09:12
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-10 02:17:15 följande:
  Sedan när tar man medicin (eller ens tillskott) om allt fungerar som det ska? 
  För att det är väldigt ansträngande att få det att fungera normalt och man blir utbränd lätt. 
 • Anonym (ADHD-­tjej)
  Mån 10 feb 2020 23:51
  +1
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-10 23:11:18 följande:
  Då är man relativt instabil
  Nej, det är man inte. Man har helt enkelt inte tillräckligt med ork. Det har inte ett dugg att göra med hur stabil man är psykiskt. Man är inte instabil om man kanske inte orkar göra sitt jobb lika bra. Instabil skulle man vara om man skulle flippa ut och kanske ge sig på folk. 
Svar på tråden Föda vaginalt
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...