Svar på tråden Föda vaginalt
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Fre 7 feb 2020 22:27
  418 visningar
  167 svar
  Inlägg från Anonym (Kvinna) Visa alla inlägg

  Föda vaginalt

  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-07 17:18:40 följande:
  Visst.... jag störde mig mest på att man överhuvudtaget drar upp någon grupp för att framställa de som värre än vad man själv är. Men vi behöver inte diskutera det i all oändlighet nu heller. 

  Jag har ingen diagnos. Så folk som har en diagnos anses ha mer omfattande symptom som begränsar dem i livet. Jag kanske bör ha en diagnos men jag har ingen i nuläget, därför kan jag inte riktigt ta åt mig av vad personen skrev när det egentligen är fler personer som lättare kan ta åt sig.


  Om någon försöker göra mig ledsen genom att kalla mig något typ "benrangel" eller "fetto" så är det ju onödigt att jag ska deppa ihop när personen egentligen har gått in i en konflikt med människor som är mer under- eller överviktiga. Förstår du?

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 9 feb 2020 08:55
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-08 22:52:23 följande:
  Nej, verkligen inte. Du försöker skjuta beteckningen "psykiskt instabil" över till folk med t.ex. NPF som INTE automatiskt är instabila. Det ingår faktiskt inte i diagnosen. Om du hade sagt, folk med Borderline - fine. Där ingår det faktiskt. 
  Fast man får en diagnos för att något inte funkar och då har man en funktionsvariation som enligt många kan tolkas som att vara instabil antingen fysiskt, psykisk eller socialt. Jag antar dock att folk som är okunniga s inte skiler så mycket på socialt och psykiskt. Som jag skrev tidigare så kan man egentligen ha en diagnos men inte fått den på papper eftersom att man redan har tillräckligt mycket stöd för att utåt sett leva normalt.
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-08 22:49:45 följande:
  Jag har dubbelkollat nu igen, och kollat exakt vad som skrevs. Den personen tog inte upp folk med funktionsnedsättningar/-variationer alls. Det var du som gjorde. Och det var därför jag sa att det var taskigt. 

  Den andra personen pratade bara om "psykiskt instabil" .

  Precis, den personen tog inte upp det men försökte förolämpa mig och det jag menar är att personen förolämpat fler än mig och eftersom att den inte vet något om hur jag fungerar fysiskt (typ vaginalt...) och psykiskt så är det omöjligt för mig att ta åt mig då personen bara spekulerat ihop något (det är det jag tror så länge personen inte svarar på min tidigare fråga angående hur hen definierat min eventuella instabilitet). Däremot är det många som är psykiskt eller fysiskt instabila (eller socialt) vilket många som har diagnoser anses vara (därav har det fått en diagnos för att ha rätt till vissa samhälleliga stödinsatser eller dylikt. 


   


  Jag är t.ex.precis på gränsen till 160cmoch när någon hånar mig för min längd eller skojar/retas om den så är det ju de som är kortare än vad jag är som kan ta mer illa vid sig. Förstår du hur jag menar?

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 9 feb 2020 09:02
  -1
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-08 22:49:45 följande:
  Den andra personen pratade bara om "psykiskt instabil" .
  Folk med koncentrationssvårigheter, fobier, rädslor, katastroftänk, grandiosa uppfattningar om sig själva, snåla, "elaka", självupptagna... Alltså... Beroende på vem man frågar så kan vem som helst anses vara-, eller faktiskt vara, psykiskt instabil. Det är inte bara de med psykossjukdomar eller personlighetsstörningar (du nämnde BPD...) som klassas som psykiskt instabila.

  Psykisk instabil kan vem som helst bli när den blir dumpad, har hormonförändringar, inte har sovit bra, är under stress m.m.

  Jag som är allergisk kan få en instabilitet (vet inte om det kan definieras som direkt fysiskt eller psykiskt) om jag kommer i kontakt med det jag är allergisk mot. Kopplar det till att ha en diagnos: kommer man i kontakt med störande stimuli så hamnar man i någon form av instabilitet. Alla är relativt instabila men de som har fått en diagnos har fått funktionsvariationen definierad och kan ha koll på vad som utlöser instabilitet(en) 
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 9 feb 2020 09:06
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-09 09:04:35 följande:
  Vill pga din längd ts informera dig om att korta kvinnor statistiskt sett har större risk för bristningar vid förlossning
  Bristningar så som i att spricka där nere eller bristningar på huden? Antar det förstnämnda hehe men har innan svaren i den här tråden aldrig hört det ordet användas istället för "att spricka"... Men är Bristningar den rätta benämningen?
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 9 feb 2020 09:09
  -1
  Anonym (Lyykke) skrev 2020-02-08 19:38:06 följande:
  Trist för henne

  Ja, därför jag vill undvika det. Det är min mamma... Som är 15 cm längre än mig. Som inte har mina problem.


  Jag läste ditt inlägg även om jag glömt vad som exakt står (kan naturligtvis inte komma ihåg vad alla skriver) men jag citerar vanligtvis det jag vill kommentera. Det betyder inte att jag inte läst eller inte värdesätter resten, ok? Du behöver inte ta illa upp eller dra förhastade slutsatser för att jag inte svarade på allt

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 9 feb 2020 09:52
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-09 09:42:44 följande:
  Jo precis. Bristningar som i att spricka. Den riktiga benämningen är bristningar och de graderas i bristning grad 1,2,3 och 4. Är i en rapport från socialstyrwlsen som man kunnat konstatera att korta kvinnor löper större risk för bristningar. Vad detta beror på vet jag tyvärr inte. Men misstänker att det handlar om förlossningsförloppetet som kanske oftare blir mer riskfyllt som kort?

  Jag vill dock poängtera att det i praktiken kanske inte skiljer jättemycket. 3% får bristning grad 3 eller 4 så det är ju 3 på 100. Säg att det då skulle vara tio procent högre risk som kort (hittepåsiffra från mig bara som exempel). Så blir risken 3,3% istället för 3. Så som sagt, i praktiken kanske inte risken är så brutalt mycket högre ändå

  Jag har svårt för statistik utan närmare förklaringar... Jag menar... Jag tror inte samma resultat och statistik skulle kunna göras i länder där medellängden för kvinnor är 160. I Sverige anser vi att bl.a. <160 är kort


  Om jag skulle spricka/få bristningar så är det snarare för att jag är så extremt trång. Om jag inte är upphetsad får jag inte in ett finger och jag är inte ens oskuld. Kanske förändras när jag börjar ha sex regelbundet, vet inte.

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 02:17
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-09 11:55:30 följande:
  Nej, jag fick t.ex. inte ADHD-diagnosen för att något i mitt liv inte skulle ha fungerat - jag hade redan då jobb, man och flera barn och hade inga större problem att klara av det. Jobbet var krävande, men det är det också för folk utan ADHD. Jag ville själv ha utredning för att veta och jag kunde då även få medicin, vilket inte går utan diagnos.

  Och min poäng är just att det inte är schysst att antyda att psykisk instabilitet skulle ingå i "diagnoser". Då tänker många på NPF och det är inte korrekt, det ingår INTE psykisk instabilitet i dessa diagnoser. 
  Sedan när tar man medicin (eller ens tillskott) om allt fungerar som det ska? 
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 02:18
  -1
  Anonym (Lyykke) skrev 2020-02-09 16:47:37 följande:
  Kortfattat, du har tre val
  Nej, du har fel, haha
  Jag kan skaffa barn och inte behöva föda det vaginalt. Eller så är min smärta inte värre än andras och allt gå naturligt och så bra som möjligt. Ha det bra :)
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 02:24
  -1
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-09 12:15:11 följande:
  Ja alltså statistik är svårt och ofta missvisande. Tror som sagt inte alls det handlar om särskilt stora siffror på att kort skulle få mer bristningar utan väldigt marginellt och som i praktiken inte är avgörande alls på något sätt.

  Jag tjatar och tjatar om överspänd bäckenbotten. Men jag tror inte det är omöjligt att du har det och om så är fallet så finns det hjälp att få

  Men nu är vi tillbaka på det där som kanske inte har med mig att göra (men jag anar det): varför kan man inte bara vara trängre än normalt? Jag har t.ex. breda höfter och det behöver inte vara något fel på mig för att jag har det. Vissa är korta, vissa är långa. Ibland är längden påverkad av något "fel" men ibland är det bara så man är skapad.


  Det finns en rad kvinnor som dött under sin förlossning. Tvivlar på att alla hade överspänd bäckenbotten. De kanske hade andra problem som gjorde att förlossningen tog så hårt på dem men ja, jag står fast vid att jag tror att vissa är trånga.


  Varje gång jag varit på en gynundersökning har de blivit chockade över hur trång jag är. Vissa har trott att jag varit spänd men sedan har de kommenterat att jag har starka muskler där nere. Det är alltid någon förklaring... Fattar inte varför folk inte bara kan acceptera att vissa är trånga. Att vara trång är mycket mer negativt än positivt

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 23:07
  Anonym (Lyykke) skrev 2020-02-10 13:01:34 följande:
  Alltså jag börjar tro att du är typ 16år, eller har någon diagnos.. eller svårt med läskunnigheten.
  Eftersom du inte tar till dig något som står och ger helt irrelevanta svar på information.

  Det finns två sätt att få ut ett barn, vaginalt eller med kejsarsnitt, BÄGGE sätten GÖR ONT. Du kommer ha ont i kroppen generellt, ont i slidan, ont i livmodern, ont i bäcken, ont i ryggen, avslag ska ut genom slidan och det är som 9 månaders samlad mens. Med ett kejsarsnitt kommer du dessutom ha ett sår som ska läka efter en bukoperation, och du kommer ha ont på alla de ställena du har efter en vaginalförlossning.
  Det finns inget sätt att få ut ett barn ur kroppen utan att det gör ont på något sätt.

  Jag har redan svarar om kejsarsnitt. Jag tror inte det är smärtfritt (det kanske jag inte skrivit tidigare men det är väl en del av allmänbildningen som en svensk kvinna över 20 år? Det trodde iaf jag) men det spräcker inte slidan och som jag skrivit x antal gånger nu så tror jag att min problematik handlar om bl.a. att jag är trängre än normalt. Sen om det har med att jag inte haft vaginalt sex tillräckligt mycket (för att just jag ska vara normaltrång) vet jag inte.... Kanske inte är onormalt trång i framtiden.


  Och det andra du skriver har jag också svarat: jag är inte tvungen att svara på allt. Jag kanske prioriterar annat...


  Å enda sidan skriver du att jag inte tar till mig info men sedan ifrågasätter du min läsförmåga och... Intelligens? Vilket är lite obehagligt. Jag svarar på det jag vill. Bara för att jag väljer att inte kommentera hela inlägget betyder det inte att jag inte har läst.

  Jag skulle hellre må dåligt flera månader efter och ha ont i magen och hemska värkar än att föda vaginalt för jag har problem där nere. Är det något med det som du inte förstår?


  Jag får hellre magsjuka x10 än en analspricka. Är det okej, eller? Jag ger dig exakt vad du verkar vilja ha av mig nu. Du ville provocera mig, eller hur? Njut av det nu och sluta med dina påhopp. 

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 23:08
  Anonym (Kvinna) skrev 2020-02-10 23:07:42 följande:

   allmänbildningen som en svensk kvinna över 20 år? Det trodde iaf jag)


  Men närmare eftertanke... Nej. Men för mig var det bekant
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 23:11
  -1
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-10 09:12:42 följande:
  För att det är väldigt ansträngande att få det att fungera normalt och man blir utbränd lätt. 
  Då är man relativt instabil
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 23:13
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-10 04:30:32 följande:
  Hej! Jag menar inte alls att du inte kan vara trång. Det har jag allt för dåliga kunskaper för att uttala mig om. Jag tror nog egentligen på att man kan vara trång. Men kan som sagt inte uttala mig gällande detta.

  Gällande att de påstår att du är spänd och tycker du har starka muskler så kan det handla om okunskap och oförmåga att bedöma detta. Eller så är du som sagt bara trång. Oavsett så tycker jag att det inte låter normalt att ha ont på det sättet du har och att du borde kunna få hjälp med detta.
  Tack
  Ja, jag hoppas nästa gynekolog inte säger "det är säkert psykologiskt. Du inbillar dig och då får du ont på riktigt"
  börjar bli ganska trött.
  Kan få ont när jag vaknar, utan att jag tänker på det...
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 10 feb 2020 23:56
  Anonym (ADHD-tjej) skrev 2020-02-10 23:51:53 följande:
  Nej, det är man inte. Man har helt enkelt inte tillräckligt med ork. Det har inte ett dugg att göra med hur stabil man är psykiskt. Man är inte instabil om man kanske inte orkar göra sitt jobb lika bra. Instabil skulle man vara om man skulle flippa ut och kanske ge sig på folk. 
  Vi verkar uppfatta begreppet olika. 
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 16 feb 2020 02:31
  -1
  Anonym (Lyykke) skrev 2020-02-13 20:48:01 följande:
  Gå tillbaka
  Nej
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 16 feb 2020 02:32
  -1
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-11 06:10:30 följande:
  bakingbabies.se/2019/02/16/overspand-backenbotten-och-forlossningar/

  bakingbabies.se/2016/04/18/overspand-backenbotten/

  bakingbabies.se/2016/11/17/egenvard-vid-overspand-backenbotten/

  Just detta med att du säger att du kan ha ont när du vaknar får mig att fundera ännu mer på överspänd bäckenbotten. Länkarna jag bifogat är till en blogg som drivs av Mia Fernando. En mycket duktig fysioterapeut specialiserad på bäckenbotten. Henne är det tyvärr i princip omöjligt att få en tid till. Men vill verkligen råda dig att söka dig vidare.

  Jag är inte förvånad om du fått höra att det bara sitter i huvudet. Och oavsett om det skulle vara så så blir ju inte problemen mindre för det
  När jag var i min tonår var jag med om en olycka. En kille var oförsiktig med mig av misstag och skadad mig där nere. Misstänker att det läkt på fel sätt och eftersom att det läkt så märker väl gyn inte
  Men ja, innan dess hade jag aldrig liknande smärtor. 
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 16 feb 2020 05:45
  -1
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-16 04:33:02 följande:
  Vad tråkigt! Oavsett läkning så kan din kropp reagera på detta som ett trauma vilket absolut skulle kunna vara anledningen till de problem du har idag.

  Nu är det ju svårt för mig att uttala mig gällande detta när jag inte vet hur stor skadan var. Men, de gynekologer du varit hos har trioligtvis inte kompetens att se detta, framförallt inte om de inte vet om att det funnits en skada. Det är som sagt inte ovanligt att Gyn missar skador där inte en muskel i hela mellangården är hel och mellangården bara är 0,5 cm pga detta (ska helst vara 3 cm).

  Sök dig vidare. Fysioterapeut kan vara bättre än Gyn i vissa fall. Jag skulle vid kommande besök informera om det du var med om i tonåren.
  Fast det är nog ingen muskel
  utan det är något som gått sönder där nere och läkt fel. Slemhinna eller något.har varit på felra gynundersökningar och hos läkare
  ingen ser något
  jag har gett upp
  det är som det är
 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Sön 16 feb 2020 05:46
  -1

  + jag är redan extremt trång
  så det är ytterligare ett prob
  har som sagt fler prob än bara de 2

 • Anonym (Kvinn­a) Trådstartaren
  Mån 17 feb 2020 01:20
  Anonym (Lyykke) skrev 2020-02-16 14:05:20 följande:
  Jisses vad omoget du beter dig. 
  Ber om ursäkt som du tolkade mitt svar som omoget. Menade bara att jag inte vill läsa om alla dina inlägg eftersom att jag har förstått att du menar att kejsarsnitt varken är smärtfritt eller ett mycket enklare alternativ...
  Anonym (Hej) skrev 2020-02-16 08:44:45 följande:
   Annat än att kroppen reagerar som den gör pga trauma.

  Det är inte psykologiskt... :(


  Anonym (Hej) skrev 2020-02-16 08:44:45 följande:
  Men, lycka till. Och tråkigt att du gett upp

  TackHjärta

Svar på tråden Föda vaginalt
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...