• Wolfie13

    Soc anmälan pga separerat

    Men pappan har tagit beslutet att han flyttar tillbaka hit nu eftersom det är väl det bästa för barnen då.
    Eh you think....?!
    Förstår du hur små dina barn är??
  • Wolfie13
    Anonym (Orolig) skrev 2020-01-08 18:02:07 följande:

    Har ju aldrig sagt att jag skulle vara borta 5 dagar varje vecka i 6 månader. Sa att som minst skulle jag haft honom varje helg. Men mest troligt hade han varit hos sin pappa ca 2-3 dagar i veckan och resterande 4-5 dagar här. Men pappan flyttar hit.

    Jag vet att vi får stå för valet att ta dubbla hyror men i den nya orten skulle även pappan ha fått jobba de dagarna barnen inte hade varit där.

    Men om han flyttar hit igen så är han arbetslös då hans företag han jobbade på tyvärr gick i konkurs i dec och det är ont om jobb här.


    För de flesta känns det nog som sagt mest främmande att man ens kan tänka tanken att skiljas från sina spädisar under så lång tid. Man kanske har barnvakt ett par timmar som mest när barnen blivit några månader. Inte dagar.
    Jag har som mest varit borta från min nu 2,5-åring över natten 1-2 gånger (efter hon fyllt två). En längre tid hade inte känts bra alls, p.g.a. min relation med barnet.
  • Wolfie13
    Anonym (Va?!) skrev 2020-01-08 19:32:25 följande:
    Jag menade skilja från syskonen. Du skrev att du skulle träffades varje helg och nu är det helt plötsligt oftare. Hur ska ni kunna skicka två små barn fram och tillbaka 18 mil menar du? Snacka om otryggt. Det är helt rubbat att ens tänka tanken att videosamtal skulle räcka för en 20-månaders och att ens kunna tänka sig att vara borta från en nio-veckors så länge i taget tyder på att något är rejält fel.

    Om du ens tänker tanken att ha ett sådant upplägg tyder inte direkt på att du kan ta hand om barn. Har du lyckats missa allt om anknytning och anknytningspersoner? Man rekommenderar inte ens växelvis boende för så små barn
    +1!
  • Wolfie13
    elmadumle skrev 2020-01-08 20:14:25 följande:

    Bvc sköterskan hade säkerligen inte gjort ett dugg om pappan hade flyttat från familjen, så fort en mamma inte är med sitt barn är hon en usel förälder. Nu verkar det ju som att pappan ändå är den primära anknytningspersonen för barnet, då är det inget problem att han har barnen. Ts verkar ju också jobba och pappan är hemma, varför sån uppståndelse över det? Nej det är inte ok av bvc att påstå att du är sjuk på något sätt. 


    Dock tror jag nog TS kryddat lite, i sitt inlägg skrev hon ju också att soc sagt att småbarnsföräldrar inte får skiljas.. det stämmer ju inte och det var ju inte därför de opponerade sig.
    Tror inte de sagt att hon är sjuk, men de kan ha undrat över anknytningen när man är beredd att endast träffa sitt spädbarn på helgerna.
  • Wolfie13
    Anonym (Orolig) skrev 2020-01-08 22:49:40 följande:

    Jag försökte flera gånger men han tog de iaf. Vad skulle jag ha gjort då??

    Slitit de ur armarna på honom med våld eller?


    Du verkade ju dock tycka det var en ok ide för en stund sen....det var ju inte därför du var upprörd när du skrev din ts..

    Hur som haver, spädbarn och ettåringar bör ha daglig kontakt med bägge sina päron. Trygghet, och slippa åka fram och tillbaka. Hoppas det löser dig
  • Wolfie13
    Wolfie13 skrev 2020-01-08 23:21:00 följande:

    Du verkade ju dock tycka det var en ok ide för en stund sen....det var ju inte därför du var upprörd när du skrev din ts..

    Hur som haver, spädbarn och ettåringar bör ha daglig kontakt med bägge sina päron. Trygghet, och slippa åka fram och tillbaka. Hoppas det löser dig


    *sig
  • Wolfie13
    Anonym (Orolig) skrev 2020-01-09 16:54:03 följande:

    Så jag ska alltså bo med honom för barnens skull i minst 4 veckor, troligtvis längre (kan behövas som under en vanlig soc utredning och då är det upp till 4 mån som behövs)

    Ska jag då behöva träffa exets nya tjej också då om han hittar en ny via dejtingsidan.

    Och nej nu är vi inte vänner längre kan jag lugnt säga.

    SÅ det är alltså normalt att man separerar och 2 dagar senare är man fullt aktiv på en dejtingsajter och försöker hitta en ny tjej.

    Våran skilsmässa är ju inte ens klar heller.

    De papperna lämnades in i tisdags.


    Ok här svänger det otroligt fort, först ska han ha barnen, sen inte, först var ni vänner, sen var ni inte vänner, sen har han dejtat sen igår kväll
    Hur kommer barnen må i allt det här?

    Ert engagemang för dem känns verkligen sådär.
  • Wolfie13
    viseversa skrev 2020-01-10 11:25:30 följande:

    Överdrivet av henne ja men jag som har en sån liten bebis själv tycker det är väldigt konstigt att så lätt lämna bort sitt lilla barn 18 mil bort oavsett vem som har hand om barnet. 


    Ja det är verkligen inte ett normalt agerande.. nåt är snett, anknytning eller nåt annat
  • Wolfie13
    viseversa skrev 2020-01-10 11:51:17 följande:

    Håller med. Inte ens när man träffar barnet/barnen varje helg. En 2 åring är också väldigt liten. Jag har lämnat ifrån mig min bebis högst en timme när jag hade ett läkarbesök. Hade aldrig kunnat låta honom flytta 18 mil bort och bara träffa honom på helgerna. Sen att det är pappan som har hand om honom kvittar. bebisen är med MIG varje dag. obs JA det är lika vidrigt med pappor som dra och lämnar sina barn. 


    Håller med dig, har en två-åring som först nu fått sova borta hos mormor/farmor nån natt..

    Fem dagar från sin bebis, som ts så bekymmersfritt pratar om är ju inte klokt :( och en ettåring med videosamtal??

    Skönt bvc reagerade iaf..

    Beklagar verkligen ts sits och önskar att hon kunde fundera lite mer på anknytningen när det är så uppenbart att nåt är fel här. Bostad mm har 0 med saken att göra!
Svar på tråden Soc anmälan pga separerat