Varför är jag tjock?
Vi behöver mycket fett (bra fett), proteiner och en lite mängd långsamma kolhydrater. De snabba kolhydraterna är inte speciellt bra om man ska ner i vikt (de är egentligen inte bra alls då det enbart är bukfylla)
Jag äter lchf/keto. Kanske nåt för dig Ts? Om du gillar riktig mat, kött, fisk, kyckling, riktigt fett och goda såser. Ex på vad jag äter (är hyfsat stilla om dagarna, kvinna 37 år, normalviktig):
Frukost 07.00: Gröt gjort på ett ägg, 30 g smör, 1 dl grädde, 2 msk mandelmjöl och 1/2 tsk fiberhusk. Värm i kastrull och rör om. Servera med bär. Kaffe till.
Lunch 12.00: Hemmagjorda hamburgare på 150 g köttfärs, stekta i smör. Salladsblad, rödlök, cheddarost, tomat, saltgurka, ketchup och senap på. Inget hamburgerbröd
Mellanmål: En kopp kamomillte med kokosolja i
Middag 18.00: Kycklinglår i ugn med smör, lök, morot och vitlök i ugnsgormen. Till det blomkålsmos med smör. Hemmagjord gräddsås med soja.
På kvällen lite mer te med kokosolja.
Är supermätt, glad och går ner i vikt!
Fast hamburgerbröd och potatismos höjer blodsockret också, vilket kan leda till småätande och sötsug.
Fett mättar bättre och man slipper gå runt med sug.
Mat som håller blodsockret stabilt är fett, kött och de flesta grönsaker. Det är därför lchf funkar bra för vissa diabetiker också.
Vänligen googla "Behöver hjärnan kolhydrater?" och Kostdoktorn, så får du som trodde på Claude Marcus lite upplysning. Märkligt att flera professorer och läkare går på lchf om man nu blir så dum (vilket är idiotiskt att tro). Många som går på lchf får också förbättrade värden även efter flera år. Så nej. Det verkar inte öka risken för sjukdom, tvärtom. Finns ett flertal studier som Kostdoktorn länkar till på sin sida. Även om man
är motståndare kan man ju gå in och förkovra sig lite.
Lär sig folk aldrig att det vi tar som vedertagen sanning idag imorgon visar sig vara fel? Var lite öppna för att sanningen inte är den vi lärt oss sen barnsben, liksom. Sluta tro på kalori in och kalori ut, det är som de som en gång vägrade tro att jorden var rund.
Bland finansiärerna finns amerikanska nötköttsbranschen genom National Cattlemens Association, mejeriföretag som Swissmilk och organisationer som är knutna till den amerikanska bantningsgurun Robert Atkins, numera död, men vars fru driver Atkinsrörelsen vidare med storsäljande bantningsböcker, skrifter och föredrag."
sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=4668672