• Wed 29 Jan 2020 15:04
    21338 visningar
    836 svar
    836
    21338

    Letrozol - Följas åt?

    Hej!

    Jag tog min första kur i lördags (3-5) och har inbokat ultraljud den 3! Har PCOS och är första försöket med letrozol! Är 32år och fick dubbel dos direkt! Vet ej varför

  • Wed 29 Jan 2020 15:31
    #36

    Skriver lite mera:) vill gärna följas åt! Då kan man glädjas åt alla andra om det inte bär av för sig själv!

    Frågor : vilka ägglossningstest använder ni?

    När ska man börja använda dom dag 10?

    Jag har oregelbunden mens och har noll koll på någonting känns det som.

    Känner ni av letrozol på något vis?

    Bara jag som drömmer om barn nu bara för man börjat äta det här?

    Jag har försökt att inte tänka så mycket då jag tror att det kan förstöra chanserna men fått kasta in handduken nu efter ett par år. Vi står i kö för IVF och vi kommer köra några kurer letrozol för att se om det funkar.

    Har som sagt PCOS!

    Vi fick sexförbud nu första gången och som sagt dubbel dos från start. Känns sjukt att inte få ligga om det nu blir äl! Men men!

  • Thu 30 Jan 2020 18:20
    #39

    Hur går det för alla? Någon som varit på ul?

  • Tue 4 Feb 2020 13:43
    #40
    Evelinaaan skrev 2020-01-29 20:45:26 följande:

    Kul med flera att följas åt!! :)

    När det kommer till ägglossningstest så har jag beställt hem ett paket med ca 20 remsor från graviditetskollen.nu sen när jag ser att dom stegrar och börjar bli positivt kör jag clearblue digitalt där man får en glad gubbe för positivt eller tom ring för negativt, så ser man enkelt och slipper fundera på strecken på remsorna.

    Jag börjar testa på dag 10 men går även på VUL och ser när ägglossningen är på g så då vet man mer när man ska börja testa. Jag känner av letrozol på så vis att jag har känningar i äggstockarna och att det spänner lite, samt huvudvärk en hel del.. och så mycket som nu har man nog aldrig drömt om barn.. det känns så nära men ändå så långt bort. Står även i kö för IVF under tiden vi testar detta, men är bara på kur 2 än sålänge..

    gav dubbeldos flera ägg och därför sexförbud? Kanske enkeldos passar dig bättre? Stort lycka till! :)


    Tack för svar!!

    Ja men precis så var det! Men var på UL igår och tydligen var det helt rätt dos! Var ett jättefint ägg på 18mm! Så nu är det bara att köra på :)

    Hur går det för dig?

    Dåligt med uppdateringar är så nyfiken hur det går för alla! Men känner sig ganska ensam i detta och känns som ingen riktigt fattar vad mm går igenom
  • Tue 4 Feb 2020 13:44
    #41
    Zanamarie91 skrev 2020-01-13 21:36:38 följande:

    Hej!

    Jag är en 28 årig tjej med PCOS. Jag och min man har försökt få barn i ett år utan att lyckas. Vi är just nu på den andra kuren av Letrozolbehandling.

    Jag undrar ifall det finns någon som vill följas åt? Utbyta bra tips och peppa varandra..


    Hur går det för dig ?:)
  • Tue 4 Feb 2020 18:17
    #43
    Evelinaaan skrev 2020-02-04 16:11:48 följande:

    Gud va kul med ett fint ägg!! :) all lycka till dig! Hur mår du hittills? Jag ska ha ägglossning nu i dagarna och tog ett ägglossningstest nu efter jobbet som börjar stegra, hoppas på ägglossning imorgon men ska allt testa ikväll igen :) min första äl var på dag 18 och 19 och nu är jag på dag 20, så mina ägg är lite ?sega? med att växa men äl verkar de bli! Ja man känner sig ju väldigt ensam.. men tycker att det är så skönt att skriva med tjejer i samma situation, då känner man sig mindre ensam mitt uppe i allt.


    Allt bra hittills och känner mig bara lite mer sötsugen än jag varit innan!

    Beställde nya stickor och de är försenade med 5 dagar så får springa till apoteket idag! Så trött på apotea just nu! Vi kör på varje dag oavsett har vi sagt så vi inte missar någon ägglossning????

    Det är väldigt olika har jag förstått när man äl! Många har har äl olika dagar med letrozolen förstod jag nr jag googlat! Sjukt vad man googlar just nu! Tror jag läst varenda tråd om äl ha ha!

    Ja väldigt roligt! Min kropp har ju aldrig funkat och hade tänkt att den inte skulle svara på letrozolen! Men dubbel dos var tydligen rätt :)

    Vilken business det hade varit om man hade gett sig in i ägglossningstest branschen! Vet inte hur många gånger jag testat ???? läkaren skrattade när jag sa när jag tog första testet ha ha!

    Ja verkligen det är ju inte som att sambon riktigt fattar hur mycket man tänker på detta och hur rädd man är att missa en äl tex! Vill inte lägga alla mina tankar på honom heller för känns som det blir fel press! Borde väll egentligen inte heller tänka så mycket men det ger mig liksom en härlig känsla att låta tankarna vandra! Är det dags nu? Hur kommer det att kännas att vara gravid... stort!

    Då håller jag alla tummar för dig nu :)
  • Wed 5 Feb 2020 17:13
    #45
    Evelinaaan skrev 2020-02-04 23:33:07 följande:

    Ja kör på så prickar du ju säkerligen in äl ändå!! Men man vill ju ändå säkerställa med test hehe.. det var väldigt tur att jag tog ett till äl test nu på kvällen för starkt positivt blev det! Kul hur det kan ändras på bara några timmar! Gäller o ha koll haha! Och vi har haft sex dom senaste dagarna och även idag så det känns bra! Så fånigt egentligen men man blir så glad av en liten ägglossning!

    Man har så mycket tankar som flyger runt i huvudet varje dag och ja helt overkligt när man skulle plussa på stickan.. kan inte ens föreställa mig! Man behöver ju tänka positivt och längta också även om allt är sjukt jobbigt emellanåt..Köpte du äl test? :)


    Åh! Aldrig fått gubbe eller positivt streck någonsin så kommer nog bli nästan lika glad för gubben som ett positivt streck. :)

    Ja men här är det bara den runda jäkla ??!!

    Men är inne på dag 14 så kommer nog!

    Så kul nu då är det bara att köra på och så hoppas vi att det generar i ett plus sen för dig :) ????

    Hört att man ska ha sex varannan dag för bäst resultat! Blir tokig på alla ?gör såhär?. Jag får ont i huvudet av allt! Kan man inte bara vara sådär galet fertil som vissa andra. Som ser på en naken man så är de gravida ????
  • Wed 5 Feb 2020 21:45
    #48
    MammaMia87 skrev 2020-02-05 20:24:42 följande:

    CD 13 idag. 2 års försök förlorade en liten i magen i MA i augusti. Mängder med komplikationer därefter. 5 månaden med provera letrozole(enkel-dubbel&trippel ) . Första månaden med ovitrelle injektion. Körde dubbel letrozole letrozole denna månad.

    Tog ovitrelle i måndags CD 11

    Vul tisdag CD 12 en folikel 27mm och en 31 mm. Slemhinna 13mm... Vaknade i natt hade så ont legat i fosterställning hela dagen . Vågar man hoppas på ägglossning som skett ? Hade en temperatursänkning imorse ????????????

    Hoppas på ägglossning annars kanske man får åka in imoron om de ej ger sig.

    När har ni testdag i februari ?


    Beklagar! Hoppas det går vägen den gången !

    Vi är på exakt samma ställe nästan då. Jag är i cd 14 idag och hade UL i måndags. Han sa att det såg bra ut och ett ägg var 18mm.

    Testat sticka idag men inget på gång trots att jag var helt säker på äl idag. Ont i magen men kanske är placebo! Tagit letrozol i dubbel dos!

    Håller tummarna att det är det för dig nu ;)
  • Wed 5 Feb 2020 21:51
    #49
    Evelinaaan skrev 2020-02-05 18:17:04 följande:

    Ja vi får hoppas att det blir pluss!! Men man vill inte hoppas för mycket så jag tänker att jag ska vänta på ?mensen? för att inte bli allt för besviken. Jaa din ägglossning kommer komma!! Håller tummarna ;)

    Ja det är ju dedär med hur man ska ha sex haha.. vet inte hur man ska bära sig åt.. vi har ju haft sex nu de senaste dagarna för att testen har stegrat och man vill va på säkra sidan! Har faktiskt inte frågat min gyn angående det, kanske skulle göra de.. men störst chans är ju dagen innan och själva ägglossningsdagen.. min sambo har bra kvalitet och mycket spermier så vi får hoppas de är lugnt ändå haha! Haha ellerhur man skulle vart superfertil ;)


    Vi tar en paus idag och hoppas på äl inom kort! Ja det ska tydligen vara bra men varannan dag för att spermierna ska hinna bli fler. Fått så mycket fakta som sagt så tar allt med en nypa salt :) men skönt med en paus i babystressen! Tack ;)
  • Wed 5 Feb 2020 22:21
    #51
    MammaMia87 skrev 2020-02-05 22:01:54 följande:

    Risken är att mina foliklar iaf ena blivit en cysta ????så får se hur de ser ut på vul på fredag???? sista försöket innan IVF :/ först nu så kom dem på atr dem skulle kolla så de ej är stop i äggledare etc...

    Har du konstaterad ägglossning? Testa dem dig på progesteron enkel dos letrozole ? Den på 18 bör ju släppa när som om den ej återbildas???? äggen blir bara mycket större med letrozole. Hade en 22mm och en 24mm i december en onsdag fick inte postivt ä-l test för lördagen . Vet dock aldrig om jag ägglossa.

    Jag mår dåligt första 2 veckorna varje cykel av provera och letrozole så omöjligt att känna av om jag ägglossar. Endast idag när jag fått ovitrelle som jag verkligen att något hände ???? börja redan i natt..

    Lycka till ????


    Kollade de inte det innan? Vi började utredningen med alla tester och då kollade vi även äggledaren. Men då hoppas vi vul ser bra ut på fredag!

    Hur många försök har ni gjort med letrozolen?

    Okej visste inte att de blir större. Gällande ägglossningen så vet jag att jag har haft det en gång . Så en gång har det i alla fall funkat. Har haft mens så otroligt få gång per år: sjukt nog fick jag det när jag var på undersökningen senast så då började vi med letrozolen direkt. Dubbel dos direkt men visade sig vara rätt!

    Gjorde min första utredning för ett år sedan och fick pregotime utskrivet. Dock så gick vi privat och det kostade 3000kr varje äl. Så väntat på tid till den offentliga vården och försökt få till det ?naturlig? väg. Men det är dött lopp för oss!

    Går på provera nu med men inte behövt använd det ännu då jag fick egen mens

    Hur mår du dåligt på tabletterna? Inte känt av letrozolen ännu! Men äter ganska mycket medicin annars med så kanske är härdad av alla bieffekter ha ha!

    Sötsugen är det enda jag känner av har ökat markant. Hetsåt en kit kat påse för någon dag sedan och gillar inte ens kit kat !

    Detsamma .
Svar på tråden Letrozol - Följas åt?