• Jemp

    Vad gör ni efter förskolan?

    Anonym (Förälder) skrev 2020-01-22 15:30:58 följande:

    En fråga bara- du skriver att man måste förlåta sig själv för man gör sitt bästa, e de verkligen sitt bästa då? De finns ju tvättmaskin om kläder blir geggiga, de finns kläder för alla väder och är det kallt och blåser väljer man kläder som passar för det .

    Det känns som att dagens föräldrar helt plötsligt behöver sååå mkt mer egentid än föräldrar för bara några år sen.

    IPads, mobiler och tv är den nya barnvakten och föräldrar sitter med sina mobiler allt för ofta. De kan de göra då barnen sover istället.

    Alla tycker inte om att vara ute men för barnen kanske man kan offra sig.

    Man kan annars vara inne och pyssla, baka, rita läsa sagor mm mm mm

    Det finns föräldrar som ?inte hinner leka för att de ska laga mat? laga då maten kvällen innan då barnen sover.

    Men jag behöver egen tid... ja men det är att få egen tid. Du kan lyssna på ljudbok medans du lagar maten, lyssna på dina favoritlåtar, umgås med eventuell partner osv osv. Även ringa en vån med hörlurar är ett toppen förslag.

    Jag är en av de föräldrar som gör allt för mina barn. Jag valde att skaffa barn, de valde inte att komma till mig.

    Jag tycker synd om dagens barn. Föräldrar som är upptagna av sina mobiler hela tiden och de själva får mest sitta framför en skärm. Vart är vårt samhälle på väg?

    Och nej jag är inte en tant, jag är 33 år gammal och älskar att jag kan ge mina barn något annat än vad majoriteten av dagen föräldrar väljer att göra.

    För det handlar om val. Man väljer vad som är viktigt. För tid finns alltid bara man prioriterar.


    Du låter som en sån där som mår bra av att skambelägga andra. Och inte nödvändigtvis alls lever upp till det själv.
  • Jemp
    Anonym (mama) skrev 2020-01-22 15:56:13 följande:

    Han är snart 5. Jag brukar involvera honom i matlagningen, fråga om han vill sitta och rita vid matbordet när jag lagar mat osv men han tröttnar fort och vill återgå till Youtube (vi har Youtube Barn appen och full koll på vad han kollar på ). En del av mig vill "förbjuda" skärmen och "tvinga" honom att göra annat men samtidigt vet jag att det då blir sura miner och tjafsigt. Försöker att ibland laga mat inför veckan på söndag-kvällarna så att vi hinner ut till lekparken en stund vissa vardagar, men det hinns inte alltid med. Vi har en bit till förskola (delad vårdnad så kan tyvärr inte flytta honom och kan inte flytta närmare) så vi åker hemifrån vid 7 och kommer inte hem förrän 17.30. För att han ska orka med dagarna på förskolan måste han gå och lägga sig senast 19.30. Det ger två timmar max på vardagarna och han är inte den snabbaste i världen så om vi går ut hinner vi i princip bara vara ute i en halvtimme innan vi måste in, äta, fixa iordning för natten. Nä, jag har sån ångest över det här.. 


    Vi försöker begränsa skärmtiden (men ja, de får titta en stund). För tillfället hämtar jag tidigt och då försöker jag ofta hitta på saker på eftermiddagarna, men när vi båda jobbar blir det inte så mycket mer än att mysa lite, titta lite tv, laga/äta mat kanske lite pyssel eller bok innan läggdags. Då är det bara en dag/vecka vi har nåt inbokat. Aktiveringen får de ju då definitivt på förskolan.
  • Jemp
    Anonym (Förälder) skrev 2020-01-22 15:59:57 följande:

    Jag var aldrig ute ensam hade alltid en eller båda mina föräldrar med mig. De la så otroligt tid på att barnen skulle få mycket fokus så det blev naturligt för mig och mina syskon att göra samma sak med våra barn.

    Och jag Jemp gissar att du är en av de som får skuldkänslor då du du läser om alla bra tips jag gav , för då ser du att de finns andra allternativ. Tråkigt att sitta och bli sur istället för att försöka ändra och göra något bättre för barnen.

    Jag försöker få upp ögonen så att folk förstår att de kommer slå tillbaks på barnen i framtiden.


    Haha du har ingen aning om hur våra rutiner/bemötande/aktivering av barnen ser ut. Men ditt antagande bekräftar ju bara det jag redan konstaterat, att du vill kritisera och inte hjälpa.

    Hade du velat hjälpa så rekommenderar jag en vänligare approach! Sen är väl inte dina råd nåt vidare, det finns så många andra sätt att vara en bra förälder på än att vända in och ut på sig själv genom att laga mat efter läggdags. Själv involverar jag hellre barnen och ser definitivt inte hushållsarbete som egentid.
Svar på tråden Vad gör ni efter förskolan?