• Njcke

    Svagbegåvning

    Hej
    jag är svagbegåvad
    finns det fler här?
    Jag har gjort en neuropsykiatrisk utredning som visade på svagbegåvning iq 70-85
    Är 30 år
    Tar gärna emot tips o idéer  på hur man kan göra vardagen enklare ang fritid mm 
    då jag för tillfället känner mig ensam o svårt o ta mig för med saker

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2020-01-22 15:24
    Går för övrigt hos en psykolog för tillfället

  • Svar på tråden Svagbegåvning
  • Litenmenhård
    Litenmenhård skrev 2020-01-24 10:01:24 följande:
    Jag kanske missuppfattade det du skrev lite grann.Skäms. Alltså om man söker till polishögskolan och det kommer fram att man har ADHD så borde man väl få fortsätta utbildningen, eller? Det är en svår fråga.
    Jag är beredd att hålla med. Bara för att man har ADHD så behöver inte det betyda att man blir en sämre polis, eller en sämre människa.
  • AndreaBD
    Litenmenhård skrev 2020-01-24 10:01:24 följande:
    Jag kanske missuppfattade det du skrev lite grann.Skäms. Alltså om man söker till polishögskolan och det kommer fram att man har ADHD så borde man väl få fortsätta utbildningen, eller? Det är en svår fråga.
    Det är osäkert, men jag tvivlar verkligen på det. Och man får inte ens ansöka om man redan har ADHD-diagnos.  Och det finns ingen anledning. Folk med ADHD är inte generellt olämpliga. 
  • Litenmenhård

    Fan. Jag svarade på fel inlägg.Skäms. Gör ett nytt försök.

  • Litenmenhård
    AndreaBD skrev 2020-01-24 10:00:09 följande:
    Precis. Jag tror att det finns en hel del folk i polisen som har ADHD, men som aldrig har diagnosticerats. Och de behöver inte ens vara som Gunvald Larsson i Beck. Många skulle faktiskt hålla sig till reglerna. Och många är snabba och trivs med det händer saker. Att inte skjuta för snabbt måste alla poliser träna på. Och det lär sig folk med ADHD också om de tränar. 
    Jag är beredd att hålla med. Bara för att man har ADHD så behöver inte det betyda att man blir en sämre polis, eller en sämre människa.
  • Anonym (Testad)

    Överlag så tror jag att människor med diagnos sållas bort utifrån det som framkommit. Men jag är övertygad om att de som anses ha svag begåvning efter ett test eller de som har diagnosen svag begåvning sållas bort allra mest.

    Samhället är oerhört dömande och jag tror det tenderar att bli värre och värre (framförallt om AI får större genombrott på arbetsmarknaden vilket förutspås).

    Inte så konstigt att personer med diagnos får dåligt självförtroende och känner sig stämplade!!!

  • Litenmenhård

    Vem säger att folk med diagnoser eller som är svagsinta, om man får uttrycka det så, är sämre människor? Alla har vi något att erbjuda.

  • SweeneyTodd
    AndreaBD skrev 2020-01-24 10:02:27 följande:
    Det också nu? I England har de skapat såna möjligheter, försöker använda sig av deras positiva sidor, och de ska där även få ta hand om alla dem fallen där någon inom autism-spektrum är med. 
    ''Om du har ADHD eller annan neuropsykiatrisk diagnos kan du inte bli polis.''

    https://polisen.se/om-polisen/bli-polis/ansoka-till-polisutbildningen/antagningskrav-till-polisutbildningen/forklaring-av-antagningskrav-till-polisutbildningen/



  • Anonym (lkjlj)
    Anonym (Testad) skrev 2020-01-24 06:40:36 följande:
    Har inte diagnosen(dvs genomgått en utredning) vilket gör att jag inte helt sväljer etiketten.

    Diagnoser blir lätt orsaksmodeller och om man vill kan man skylla allt på det. Ex hen har Asperger det är därför eller det är på grund av hens adhd.

    Människor är mer komplexa än så. Men visst man kan säkert hitta tecken på svagbegåvning om man vill och letar,
    Men det kan väl inte vara kul att få höra det om man själv inte upplevt att man är det? När du skriver verkar du ju inte "svagbegåvad" eller mindre intelligent eller vad det än ska betyda. Men tycker ändå det blir som att jag tänker på det när jag skriver till dig nu. Hade väl varit bättre om de hade ett antal tester för den där chefsposten och om man inte fick tillräckligt högt så fick man inte jobbet, i stället för att få en etikett.
  • Anonym (Testad)

    Om man får diagnos (oavsett vilken) så blir man stämplad och det gäller även svagbegåvning(eller framförallt t.o.m.).

    Starka mekanismer som bara ett starkt självförtroende och en stark självkänsla rår på

  • Anonym (Skulle gärna vara)

    Tror jag hellre skulle vara det.

    Nu är jag i andra ändan skalan och kan säga det är inte mycket bättre här i ändan.

    Önskar nästan varje dag jag kunde stänga av hjärnan. Vardagliga saker lider väldigt mycket av det. Svårt med vänner är det också när de antingen inte begriper vad man pratar om eller så är det bara helt för mig trista och obetydliga saker de funderar på.

    Slarvig blir man också när hjärnan springer 50steg framför handlingen.

Svar på tråden Svagbegåvning