• Åsa

    Barnets pappa är religiös

    Anonym (E.) skrev 2020-01-27 17:29:10 följande:
    Fast Jesus sa inte motsatsen heller. Och då kan man inte förutsätta att han tyckte så. De bud i Gamla Testamentet som han inte tyckte att människor behövde hålla sig till längre, upphävde han ju. /.../
    Men har Jesus INTE upphävt ett bud i GT i någon av sina predikningar eller handlingar - ja, då får de som vill kalla sig kristna, vackert räkna med att det gäller än idag. 
    Ska man vara sådan har Jesus inte motsagt GT:s regler mot blandmaterial i kläder heller. Så rimligen avvisar den rättrogne stretchjeans pga elastaninslaget och bär enbart helylletröjor i kylan. Kan påminna mig en del andra GT-regler också som inga(?) kristna församlingar i västvärlden tilllämpar trots att det saknas Jesusord som motsäger dem.
  • Åsa
    Anonym (E.) skrev 2020-01-27 18:01:09 följande:
    Fast det är inte på samma nivå. En kvinna som arbetar som lärare går inte att jämföra med en kvinna som gör abort, sorry. 
    Det saknas dock Bibelställen som fördömer abort. /Den katolska/ kyrkans fördömande av abort bygger på synen på embryot/fostret som en levande människa, vilket gör fosterfördrivning till "mord". Detta är dock en mer modern syn. Där Bibeln alls uttalar sig om ofött liv (missfall pga olyckshändelse) värderas det som förlorad egendom, inte som en människa.
Svar på tråden Barnets pappa är religiös