• jvh
    Wed 19 Feb 2020 14:08
    3034 visningar
    10 svar
    10
    3034

    Köpa 18 årig ponny? Behöver synpunkter!

    saris78 skrev 2020-02-19 13:18:21 följande:
    Vi har egentligen satt ett betydligt högre maxpris för "ponnyplåboken" så dessa 35 svider inte närmvärt. Den dagen dottern blir för lång/ponnyn bara ska gå som sällskap,så bör vi ha sparat ihop denna summa igen om allt går som det ska och i intresset kvarstår.

    Jag tror inte att pony har någon direkt utbildning. Det är en ridskoleponny som ägs privat sedan ett par år tillbaka.

    Han tävlar LD och LC i hoppning med nuvarande ägare och det är nog ungefär dit vi skulle komma under dessa år om ambitionerna håller i sig.

    Nu har min dotter bara precis kommit ut på 2 pay&jump så det finns massor kvar innan hon har tävlingsrutin av "riktiga" tävlingar. Att skaffa denna rutin och erfarenhet är lite det som är tankarna med denna ponny, och att helt enkelt få äga och älska en alldeles egen ponny med allt vad det innebär!

    Hon har en ponny hon är medryttare på sedan ett år tillbaka, men det är ju en annan sak att ha ansvaret helt och hållet! Såklart är ju ansvaret mitt till det yttersta så missförstå mig inte!
    Provrid och se hur det känns. Fd ridskolehästar kan vara underbara individer men de kan även ha lagt till sig med en del olater under tiden de gått på ridskolan och elever med olika utbildningsnivå har ridit dem. De lär sig hur de ska undvika arbete. Skulle jag köpa en läromästare skulle jag nog satsa på en som gått någon nivå högre än jag själv från början tänkt mig. 
Svar på tråden Köpa 18 årig ponny? Behöver synpunkter!