• kiki

    Sonen frågar efter pappan

    Hej,

    Hur och vad säger man till ens son som snart blir 3 att hans pappa inte finns med i bilden pga att han inte vill finnas i sonens liv? Har inte gjort det sen sonen föddes och kommer nog inte göra det framöver heller.

    Sonen ropar på pappa, frågar efter pappa, vill ha en pappa. Som ensamstående mamma och som gör allt för sin son så är det frustrerande när sonen skriker efter pappa när han är arg lr ledsen på mig eftersom pappan inte funnits med alls i våra liv.

    Hjälp en vilsen men stark mamma!

    Kom med tips!

  • Svar på tråden Sonen frågar efter pappan
  • kiki

    Tack för svar, blev dock inte alls klokare. Hoppas någon annan har bättre tips!


    Lovart skrev 2020-02-11 20:01:07 följande:

    Säg att familjekonstellationer kan se olika ut, på ett barnanpassat sätt. Mamma pappa, mamma mamma, pappa pappa, bara mamma osv


  • kiki

    Jag förstår hur du tänker. Men blir svårt och få fram en bild lr ens berätta för sonen vad hans pappa jobbar med, lr vad han tycker om. Ska man hitta på något för att få sonen nöjd? Pappan var inte ned under graviditeten och har träffat sonen 3 gånger på dessa 3 år, och det var innan hans 6 månaders dag. Sen har vi inte haft nån kontakt alls med pappan. Känns konstigt att googla fram en bild och låssas säga att det är sonens pappa och hitta på ett yrke lr en ort där han kan tänka sig befinna sig på.

    Det jag menar att jag vill ha svar på är, vad säger man när sonen frågar/ropar/skriker efter ?pappa?, när han aldrig haft en, lr kommer ha en?


    Kusinen skrev 2020-02-11 20:42:52 följande:

    Det är nog svårt att vet exakt vad som är rätt men jag tror på att ge barnet svar på sina frågor. Dvs se till att barnet har bild av sin pappa som han kan titta på och berätta saker om pappan, tex vad han jobbar med, vad han tycker om att göra osv. Jag tänker att barn i den åldern uppfattar att pappor är nåt man har och försöker "lösa mysteriet" kring sig själv. Så jag tror man kommer ganska långt med enkla fakta om att han har en pappa, vem det är och vad han gör och var han bor. Enkla raka svar som han också kan använda om kompisarna frågar honom.


Svar på tråden Sonen frågar efter pappan