Inlägg från: Anonym (Ani) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ani)

    Har ni blivit gravida efter missfall/MA? Dela gärna med er av era historier

    Jag fick ett mf/ma i vecka 13. Jag mådde egentligen rätt dåligt hela den graviditeten, och när missfallet väl var ett faktum så tyckte jag på ett sätt att det var väldigt lättande när det var "klart" och rent fysiskt så var det väldigt skönt även om det givetvis var tråkigt. Jag behövde aldrig åka in eller så, allt skötte sig själv och jag mådde bra efteråt och slutade blöda rätt snart. Det jobbigaste tyckte jag nästan var hur jag blev bemött av de jag talade med inom sjukvården, för även om missfall är vanligt så visste fortfarande inte JAG hur det är att gå igenom och jag upplever att jag blev lite konstigt bemött när jag ställde frågor.

    Därefter blev jag gravid på första riktiga försöket 2 cykler efter. Jag plussade rätt länge efteråt och ägglossningen var lite förskjuten, men vi lyckades tydligen pricka rätt och idag är jag gravid i vecka 30.

    Det som hjälpt mig att hantera det är att faktiskt inse att jag inte kunde göra något åt det. Det var ju med största sannolikhet något som inte alls stämde, och kroppen tog hand om det på bästa sätt. Jämför man dessutom med nuvarande graviditet har denna känts bra från dag 1 och jag har mått toppen hela tiden, jämfört med den andra där jag kände mig i total obalans både psykiskt och fysiskt hela tiden.

Svar på tråden Har ni blivit gravida efter missfall/MA? Dela gärna med er av era historier