• Anonym (M)

    Hur skulle du uppfatta den här mannen? (Långt)

    För många år sedan levde jag i en relation där mannen blev våldsam. Jag gick tidigt och lovade mig själv att det aldrig skulle hända igen. Det har det inte heller. Jag har bara träffat bra män fram tills nu med mitt senaste ex.

    Han var absolut inte våldsam eller hotfull men det var något med honom som jag inte kunde sätta fingret på och trots att jag gjorde slut har jag svårt att komma över det.

    På ytan verkar han säkert som en drömman förr många kvinnor. Han överöste mig med komplimanger, bjöd på fina middagar och skickade blommor etc.. Samtidigt kunde jag känna att det var lite för mycket och gick för fort.

    Jag kan inte gå in på detaljer eftersom jag inte vill outa mig men här är några saker jag reagerade på:

    Han var väldigt intensiv i början, skickade gulliga mess flera gånger om dagen, sa "Jag älskar dig." väldigt tidigt och hävdade att jag är den rätta, kvinnan i hans liv. En gång när jag inte hade mobilen med mig var han helt uppriven och hade skickat mängder av mess och ringt otaliga gånger

    Jag minns att jag kände ett obehag inför det men ingen i min omgivning tyckte att det verkade konstigt. Han var ju så snäll och omtänksam i övrigt. Jag tänkte att det kanske bara var mina dåliga erfarenheter som spökade.

    En annan sak var att han inte verkade lyssna på vad jag sa. Jag kunde t.ex. säga att jag inte alls var intresserad av vissa aktiviteter och kort därefter hade han köpt dyra biljetter till just det för att han tyckte att vi skulle göra sådant.

    Han verkade vilja visa upp mig i olika sammanhang eftersom han tyckte att jag såg bra ut. Han tjatade till sig aktiviteter som gick ut på just det, olika sociala tillställningar till exempel, fast han mycket väl visste att jag är ganska introvert och tycker att sådant är stressande. Han var väldigt upptagen med hur andra uppfattade honom och det var viktigt för honom att ge sken av att vara lyckad och ha pengar. Han skulle absolut bli chef, det var ett självändamål för honom. Samtidigt hamnade han ofta i konflikter på jobbet.

    Jag ville vara snäll och tillmötesgående och tänkte att man måste kompromissa i en relation men vi gjorde nästan aldrig sådant jag ville.

    Det var också viktigt för honom att ha rätt. Om han hade fel om t.o.m. banala saker som till exempel hur någon apparat fungerar och jag visade hur det skulle vara i stället blev han sur. Han kunde nästan hamna i bråk med sina bekanta om de visade att han hade fel om något.

    När någon tillrättavisade honom kunde han inför mig göra ner personen fullständigt. Det handlade inte om sakfrågan utan han radade upp precis allt som var fel på den personen, från intelligens till utseende etc., ett beteende som jag har väldigt svårt för. Han var också lite stolt när han hade "lyckats" med någon intrig eller fiffel, vilket jag också anser är direkt osympatiskt.

    Han tyckte även synd om sig själv ganska ofta. När jag t.ex. framförde konstruktiv kritik var hans reaktion att nästan bryta ihop och säga saker som "Jag kan aldrig göra någonting rätt. Jag är helt hopplös, jag klarar ingenting." Så det blev aldrig något samtal om det. Han jämförde sig också med andra och tyckte t.ex. att det var orättvist att de tjänade mer, trots att de hade mer utbildning och hade jobbat hårt. Han verkade tycka att han hade rätt till saker och om han inte fick dem var det orättvist.

    När jag inte ville göra något som han ville försökte han ge mig dåligt samvete. När jag gick igenom en svår händelse och var nedstämd kunde han skuldbelägga mig för att jag inte ägnade honom tillräcklig uppmärksamhet eller för att jag inte kände för att ha sex just då.

    Han förväntade sig att jag skulle planera allt med honom, t.ex. hur vi skulle göra med våra semestrar. Sedan kunde han helt plötsligt meddela att han skulle göra något annat som han hade planerat utan att berätta för mig.

    Vi var inte tillsammans så länge eftersom jag kände det här obehaget inom mig. Det som verkligen blev droppen var att han började mästra mina barn på ett nedlåtande sätt. Han skulle vinna varje diskussion och om barnen faktiskt hade rätt blev han märkbart irriterad. Han kunde höja rösten eller rusa ut ur rummet som om han vore ett barn själv.

    Det var som om han irriterade sig på mina barn konstant, och de är ändå väluppfostrade och snälla, och dessutom spelade han ut våra barn mot varandra. Han gaddade ihop sig med sina barn mot mina på ett otroligt barnsligt sätt.

    Det var bara när jag pratade med honom om att han och jag måste vara de vuxna och vägleda barnen som han kunde be mina barn om ursäkt, även om han aldrig riktigt kunde erkänna att han hade gjort fel.

    Han var som jag skrev ovan aldrig hotfull eller våldsam och jag var inte rädd för honom. Samtidigt kan jag inte frigöra mig från det här obehaget och känslan av att nästan ha blivit lurad.

    När jag gjorde slut med honom ville jag att vi skulle prata men han blev helt iskall, hämtade sina saker och gick. Han förstod inget av det jag hade tagit upp. Han beklagade sig ofta över att hans relationer inte varar så länge och när jag frågade vad hans ex hade sagt om det så var det att han tog över och ville bestämma allt. I hans värld ger han allt och alla bara utnyttjar honom. Han träffade en ny nästan direkt efter mig.

    Det jag undrar är om det är mina tidigare dåliga erfarenheter som ger mig det här obehaget eller om det faktiskt finns en orsak till det i hans agerande. Personer i min omgivning förstår inte riktigt vad jag menar eller varför jag fortfarande funderar över det men jag är nog mest rädd för att jag kanske gjorde ett allvarligt misstag när jag inte såg det här beteendet från början.

    Så därför skulle jag vilja veta hur andra ser på det jag beskriver. Hur skulle ni uppfatta hans beteende?

  • Svar på tråden Hur skulle du uppfatta den här mannen? (Långt)
  • Anonym (du gjorde rätt)

    Orkar inte kommentera allt detta mer än att du gjort rätt som avslutande, speciellt när du har barn. De ska inte behöva dras in i detta konstiga. 

    Vet inte varför du tyckte att ni måste prata om det heller. Många som gör slut gör slut och orkar inte mer än så. Var bara glad att han inte vägrade acceptera att det var slut. 

  • Anonym (M)
    Anonym (du gjorde rätt) skrev 2020-02-22 13:46:51 följande:

    Orkar inte kommentera allt detta mer än att du gjort rätt som avslutande, speciellt när du har barn. De ska inte behöva dras in i detta konstiga. 

    Vet inte varför du tyckte att ni måste prata om det heller. Många som gör slut gör slut och orkar inte mer än så. Var bara glad att han inte vägrade acceptera att det var slut. 


    Jag ville bara göra slut på ett bra sätt. Vi hade inte behövt prata så mycket men ändå avslutat som två vuxna människor. Han svarade knappt på tilltal och verkade nästan överlägsen.

    Det är klart att man kan reagera så om man blir ledsen och det förstår jag. Fast det skulle inte förvåna mig om han hade någon ny på gång redan då. Det är väldigt viktigt för honom att ha en relation.

    Jag var faktiskt rädd för att han inte skulle acceptera det. Mitt våldsamma ex trakasserade mig i åratal så jag är otroligt lättad över att det blev så.

    Jag menar inte att man måste kommentera allt jag skriver utan jag vill gärna veta vilket intryck min beskrivning ger. Verkar han normal med vissa knepiga beteenden eller kan det vara något mer?
  • Anonym (M)
    Anonym (H) skrev 2020-02-22 13:50:56 följande:

    Han låter som en narcissist.


    Vill du utveckla vad som får dig att tro det?
  • Anonym (narcissistens exfru)
    Anonym (H) skrev 2020-02-22 13:50:56 följande:

    Han låter som en narcissist.


    Totally agree!
    Skolboksexempel på en narcissist, så du gjorde helt rätt som bröt relationen.
    Dysfunktionaliteten hos våldsamma personer och hos narcissister är mycket lika (det förekommer inte alltför sällan att narcissister blir våldsamma också). Mekanismerna bakom fysiskt och psykiskt våld är samma.
    Googla om narcissism och psykisk misshandel så får du veta mer.
  • Anonym (M)
    Anonym (narcissistens exfru) skrev 2020-02-22 14:09:30 följande:

    Totally agree!

    Skolboksexempel på en narcissist, så du gjorde helt rätt som bröt relationen.

    Dysfunktionaliteten hos våldsamma personer och hos narcissister är mycket lika (det förekommer inte alltför sällan att narcissister blir våldsamma också). Mekanismerna bakom fysiskt och psykiskt våld är samma.

    Googla om narcissism och psykisk misshandel så får du veta mer.


    Mitt våldsamma ex har (numera konstaterad) narcissistisk personlighetsstörning med psykopatiska drag.. Det är just därför jag har svårt att släppa detta.

    Jag blir arg på mig själv om jag gick i den fällan igen. Jag har alltså bara träffat bra män efter det våldsamma exet och sedan händer det här. Jag har haft en gnagande oro för att allt det här kändes bekant men ingen i min omgivning verkar förstå att jag känner så.

    Det här är alltså en utåt sett väluppfostrad skötsam, och välklädd man med bra jobb och bostad. Jag blir inte så imponerad av ytligt bling så jag såg något annat men min omgivning tyckte att han verkade toppen och förstår inte varför jag gjorde slut.

    Jag misstänker att min far var narcissisti och när jag träffade de här två olika männen hade jag just gått igenom svåra händelser. Kanske är det så klassiskt att jag sökte mig till det bekanta när tillvaron gungade.

    Egentligen hade jag känslan av att något var fel från början men jag var inte mig själv efter allt som hänt. Att han betedde sig så mot mina barn blev varningssignalen som väckte mig och då gick jag.
  • Anonym (S)

    Han låter rätt jobbig. Och det låter som att du uppfattar honom så också vilket självklart innebär att det var rimligt att du gjorde slut med honom.

  • Anonym (narcissistens exfru)
    Anonym (M) skrev 2020-02-22 14:29:31 följande:
    Mitt våldsamma ex har (numera konstaterad) narcissistisk personlighetsstörning med psykopatiska drag.. Det är just därför jag har svårt att släppa detta.

    Jag blir arg på mig själv om jag gick i den fällan igen. Jag har alltså bara träffat bra män efter det våldsamma exet och sedan händer det här. Jag har haft en gnagande oro för att allt det här kändes bekant men ingen i min omgivning verkar förstå att jag känner så.

    Det här är alltså en utåt sett väluppfostrad skötsam, och välklädd man med bra jobb och bostad. Jag blir inte så imponerad av ytligt bling så jag såg något annat men min omgivning tyckte att han verkade toppen och förstår inte varför jag gjorde slut.

    Jag misstänker att min far var narcissisti och när jag träffade de här två olika männen hade jag just gått igenom svåra händelser. Kanske är det så klassiskt att jag sökte mig till det bekanta när tillvaron gungade.

    Egentligen hade jag känslan av att något var fel från början men jag var inte mig själv efter allt som hänt. Att han betedde sig så mot mina barn blev varningssignalen som väckte mig och då gick jag.
    Folk som själva saknar erfarenhet av dysfunktionella relationer förstår helt enkelt inte. (Det kan du se på några av svaren i tråden också.)
    Det är starkt av dig att du lämnade  honom! Och du är också klok som upptäckt att din pappa kan misstänkas ha varit narcissist. Själv har jag en narcissistisk mamma, och det var en befrielse när jag äntligen förstod vilket mönster jag lärt mig i barndomen. Den som ser och förstår kan göra sig fri från sitt sociala arv, och är inte dömd att upprepa det. (Min pappa har aldrig förstått, och är idag, efter skilsmässan från mamma, gift med narcissist-fru nr 2...)
  • Anonym (du gjorde rätt)
    Anonym (M) skrev 2020-02-22 14:01:26 följande:
    Jag ville bara göra slut på ett bra sätt. Vi hade inte behövt prata så mycket men ändå avslutat som två vuxna människor. Han svarade knappt på tilltal och verkade nästan överlägsen.

    Det är klart att man kan reagera så om man blir ledsen och det förstår jag. Fast det skulle inte förvåna mig om han hade någon ny på gång redan då. Det är väldigt viktigt för honom att ha en relation.

    Jag var faktiskt rädd för att han inte skulle acceptera det. Mitt våldsamma ex trakasserade mig i åratal så jag är otroligt lättad över att det blev så.

    Jag menar inte att man måste kommentera allt jag skriver utan jag vill gärna veta vilket intryck min beskrivning ger. Verkar han normal med vissa knepiga beteenden eller kan det vara något mer?
    Tja, vad är normalt egentligen? Han verkar knepig, det tror jag nog du förstod av min första kortfattade kommentar Flört 

    Det var så många saker så jag orkade inte gå in på detaljer, men några kan jag ta upp:

    Jag uppfattar honom inte som "normal" - att få panik och skicka mängder med meddelanden för att du inte svarat - inte helt normalt (ok, visst, så gör tonårstjejer också). (ett "ägandebeteende")
    Att köpa biljetter till exakt sådant du inte vill - inte normalt. Det normala skulle i så fall vara att han skulle frågat dig en extra gång innan: "är det säkert att du inte kan tänka dig att gå på detta, det skulle vara så kul om du ville följa med" 

    Också detta offerkoftebeteende, att inte kunna ta emot konstruktiv kritik utan direkt vända det till "jag är den sämsta i världen!" (för då är det meningen att du ska säga något motsatt "men nej, du är så fantastisk, du är bra på X och X" osv.) samtidigt som han kan kritisera andra. 

    Ja, säkerligen narcissistiska drag. Behöver inte betyda att han ska vara elak (vissa är ju det), utan bara att han är så "full of himself" - alla andra finns till för hans skull, han är jordens medelpunkt. 
  • Anonym (Narcoffer)
    Anonym (H) skrev 2020-02-22 13:50:56 följande:
    Han låter som en narcissist.
    Jag håller med helt och hållet. Du beskriver min exman ganska bra, fast vi var tillsammans längre tid. Min exman var ungefär som din under de första åren, men sedan blev han värre och värre. Jag var för ung för att förstå att det var något fel på honom, och därför stannade jag.
  • Anonym (M)
    Anonym (narcissistens exfru) skrev 2020-02-22 14:52:39 följande:

    Folk som själva saknar erfarenhet av dysfunktionella relationer förstår helt enkelt inte. (Det kan du se på några av svaren i tråden också.)

    Det är starkt av dig att du lämnade  honom! Och du är också klok som upptäckt att din pappa kan misstänkas ha varit narcissist. Själv har jag en narcissistisk mamma, och det var en befrielse när jag äntligen förstod vilket mönster jag lärt mig i barndomen. Den som ser och förstår kan göra sig fri från sitt sociala arv, och är inte dömd att upprepa det. (Min pappa har aldrig förstått, och är idag, efter skilsmässan från mamma, gift med narcissist-fru nr 2...)


    Det har du helt rätt i. Även om jag gick i fällan med mitt våldsamma ex så lämnade jag honom trots allt. Jag skulle aldrig orka leva så som min mamma gjorde med min far. I det fallet var det "bara" psykisk misshandel vad jag vet men ändå, år ut och år in.

    Dessutom är jag raka motsatsen till min far som förälder. Jag har extremt svårt för föräldrar som utnyttjar sina barn som någon sorts rekvisita i sin egen show. Så var det med mitt senaste ex också. Barnen var mest hans reflektionsyta. Dessutom lärde han dem att ljuga och manipulera för att få sin vilja igenom.

    En sak jag inte klarade av var att han verkligen röt åt dem för småsaker. Jag bråkar med mina barn ibland också men det är när något har gått för långt. Han vrålade för ingenting och barnen skämdes. Jag tog upp det flera gånger med honom men han verkade tycka att det var normal uppfostran.

    Jag har stor respekt för mina barns integritet. De är individer i sin egen rätt och jag finns som ett stöd när de behöver mig.

    Många har nog svårt att förstå min oro precis som du skriver. Jag kan se att något är fel men ibland tar det längre tid innan jag förstår det p.g.a. min uppväxt.
    Anonym (du gjorde rätt) skrev 2020-02-22 15:57:05 följande:

    Tja, vad är normalt egentligen? Han verkar knepig, det tror jag nog du förstod av min första kortfattade kommentar  

    Det var så många saker så jag orkade inte gå in på detaljer, men några kan jag ta upp:

    Jag uppfattar honom inte som "normal" - att få panik och skicka mängder med meddelanden för att du inte svarat - inte helt normalt (ok, visst, så gör tonårstjejer också). (ett "ägandebeteende")

    Att köpa biljetter till exakt sådant du inte vill - inte normalt. Det normala skulle i så fall vara att han skulle frågat dig en extra gång innan: "är det säkert att du inte kan tänka dig att gå på detta, det skulle vara så kul om du ville följa med" 

    Också detta offerkoftebeteende, att inte kunna ta emot konstruktiv kritik utan direkt vända det till "jag är den sämsta i världen!" (för då är det meningen att du ska säga något motsatt "men nej, du är så fantastisk, du är bra på X och X" osv.) samtidigt som han kan kritisera andra. 

    Ja, säkerligen narcissistiska drag. Behöver inte betyda att han ska vara elak (vissa är ju det), utan bara att han är så "full of himself" - alla andra finns till för hans skull, han är jordens medelpunkt. 


    Det är bra för mig att läsa andras reaktioner för då stärks jag i min egen intuition.

    Ja, han är verkligen extremt självcentrerad utan att inse det själv. Han tycker att han är så snäll och bara blir utnyttjad men med tiden insåg jag att han har en baktanke med det mesta och blir upprörd när hans plan inte fungerar.

    Han kan garanterat vara elak när han inte får sin vilja fram och det hade jag säkert fått känna på om jag hade konfronterat och skällt ut honom. Nu blev det mer att jag var den vuxna och han som ett barn.

    Det hände att han försökte pika mig men då la han snabbt till ett "älskling" och "Jag tycker det är charmigt" så att jag inte kunde säga ifrån. Manipulativt kan man nog konstatera.
  • Anonym (M)
    Anonym (Narcoffer) skrev 2020-02-22 16:23:33 följande:

    Jag håller med helt och hållet. Du beskriver min exman ganska bra, fast vi var tillsammans längre tid. Min exman var ungefär som din under de första åren, men sedan blev han värre och värre. Jag var för ung för att förstå att det var något fel på honom, och därför stannade jag.


    Det är mycket svårare när man är ung och inte har så mycket att jämföra med. Skönt att du kom därifrån. Man kan gå på nitar men det viktiga är att man inte stannar kvar.
  • Drottningen1970

    Förstår egentligen inte varför det är viktigt för dig att analysera det, det är lite oroväckande att det upptar ens en minut av din tid.

    Sanningen är helt enkelt att vem som helst kan råka träffa ett pucko eller en dåre, men det är inte vem som helst som stannar låter sig domineras eller misshandlas som myten påstår. De flesta av oss avslutar en relation med ett pucko eller en dåre i ett tidigt skede och lyssnar på sin känsla som du gjorde, långt innan nån normaliseringsprocess fått greppet.

  • Tecum

    TS du gjorde helt rätt! Det du listar här är skolboksexempel på en mycket obehaglig (och ibland farlig) person att leva i en relation med. Narcissist på gränsen till psykopat skulle jag vilja säga, alla varningslampor lyser. Du ska vara glad att du kom ifrån honom utan bråk och stalking. Att omgivningen inte förstår beror på att de bara ser vad han vill att de ska se.

    Önskar att alla kvinnor kunde ta varning av ett exempel som ditt och undvika sådana män. Om något verkar för bra för att vara sant är det i allmänhet det...

  • Anonym (Moa)
    Anonym (M) skrev 2020-02-22 13:40:30 följande:
    För många år sedan levde jag i en relation där mannen blev våldsam. Jag gick tidigt och lovade mig själv att det aldrig skulle hända igen. Det har det inte heller. Jag har bara träffat bra män fram tills nu med mitt senaste ex.

    Han var absolut inte våldsam eller hotfull men det var något med honom som jag inte kunde sätta fingret på och trots att jag gjorde slut har jag svårt att komma över det.

    På ytan verkar han säkert som en drömman förr många kvinnor. Han överöste mig med komplimanger, bjöd på fina middagar och skickade blommor etc.. Samtidigt kunde jag känna att det var lite för mycket och gick för fort.

    Jag kan inte gå in på detaljer eftersom jag inte vill outa mig men här är några saker jag reagerade på:

    Han var väldigt intensiv i början, skickade gulliga mess flera gånger om dagen, sa "Jag älskar dig." väldigt tidigt och hävdade att jag är den rätta, kvinnan i hans liv. En gång när jag inte hade mobilen med mig var han helt uppriven och hade skickat mängder av mess och ringt otaliga gånger

    Jag minns att jag kände ett obehag inför det men ingen i min omgivning tyckte att det verkade konstigt. Han var ju så snäll och omtänksam i övrigt. Jag tänkte att det kanske bara var mina dåliga erfarenheter som spökade.

    En annan sak var att han inte verkade lyssna på vad jag sa. Jag kunde t.ex. säga att jag inte alls var intresserad av vissa aktiviteter och kort därefter hade han köpt dyra biljetter till just det för att han tyckte att vi skulle göra sådant.

    Han verkade vilja visa upp mig i olika sammanhang eftersom han tyckte att jag såg bra ut. Han tjatade till sig aktiviteter som gick ut på just det, olika sociala tillställningar till exempel, fast han mycket väl visste att jag är ganska introvert och tycker att sådant är stressande. Han var väldigt upptagen med hur andra uppfattade honom och det var viktigt för honom att ge sken av att vara lyckad och ha pengar. Han skulle absolut bli chef, det var ett självändamål för honom. Samtidigt hamnade han ofta i konflikter på jobbet.

    Jag ville vara snäll och tillmötesgående och tänkte att man måste kompromissa i en relation men vi gjorde nästan aldrig sådant jag ville.

    Det var också viktigt för honom att ha rätt. Om han hade fel om t.o.m. banala saker som till exempel hur någon apparat fungerar och jag visade hur det skulle vara i stället blev han sur. Han kunde nästan hamna i bråk med sina bekanta om de visade att han hade fel om något.

    När någon tillrättavisade honom kunde han inför mig göra ner personen fullständigt. Det handlade inte om sakfrågan utan han radade upp precis allt som var fel på den personen, från intelligens till utseende etc., ett beteende som jag har väldigt svårt för. Han var också lite stolt när han hade "lyckats" med någon intrig eller fiffel, vilket jag också anser är direkt osympatiskt.

    Han tyckte även synd om sig själv ganska ofta. När jag t.ex. framförde konstruktiv kritik var hans reaktion att nästan bryta ihop och säga saker som "Jag kan aldrig göra någonting rätt. Jag är helt hopplös, jag klarar ingenting." Så det blev aldrig något samtal om det. Han jämförde sig också med andra och tyckte t.ex. att det var orättvist att de tjänade mer, trots att de hade mer utbildning och hade jobbat hårt. Han verkade tycka att han hade rätt till saker och om han inte fick dem var det orättvist.

    När jag inte ville göra något som han ville försökte han ge mig dåligt samvete. När jag gick igenom en svår händelse och var nedstämd kunde han skuldbelägga mig för att jag inte ägnade honom tillräcklig uppmärksamhet eller för att jag inte kände för att ha sex just då.

    Han förväntade sig att jag skulle planera allt med honom, t.ex. hur vi skulle göra med våra semestrar. Sedan kunde han helt plötsligt meddela att han skulle göra något annat som han hade planerat utan att berätta för mig.

    Vi var inte tillsammans så länge eftersom jag kände det här obehaget inom mig. Det som verkligen blev droppen var att han började mästra mina barn på ett nedlåtande sätt. Han skulle vinna varje diskussion och om barnen faktiskt hade rätt blev han märkbart irriterad. Han kunde höja rösten eller rusa ut ur rummet som om han vore ett barn själv.

    Det var som om han irriterade sig på mina barn konstant, och de är ändå väluppfostrade och snälla, och dessutom spelade han ut våra barn mot varandra. Han gaddade ihop sig med sina barn mot mina på ett otroligt barnsligt sätt.

    Det var bara när jag pratade med honom om att han och jag måste vara de vuxna och vägleda barnen som han kunde be mina barn om ursäkt, även om han aldrig riktigt kunde erkänna att han hade gjort fel.

    Han var som jag skrev ovan aldrig hotfull eller våldsam och jag var inte rädd för honom. Samtidigt kan jag inte frigöra mig från det här obehaget och känslan av att nästan ha blivit lurad.

    När jag gjorde slut med honom ville jag att vi skulle prata men han blev helt iskall, hämtade sina saker och gick. Han förstod inget av det jag hade tagit upp. Han beklagade sig ofta över att hans relationer inte varar så länge och när jag frågade vad hans ex hade sagt om det så var det att han tog över och ville bestämma allt. I hans värld ger han allt och alla bara utnyttjar honom. Han träffade en ny nästan direkt efter mig.

    Det jag undrar är om det är mina tidigare dåliga erfarenheter som ger mig det här obehaget eller om det faktiskt finns en orsak till det i hans agerande. Personer i min omgivning förstår inte riktigt vad jag menar eller varför jag fortfarande funderar över det men jag är nog mest rädd för att jag kanske gjorde ett allvarligt misstag när jag inte såg det här beteendet från början.

    Så därför skulle jag vilja veta hur andra ser på det jag beskriver. Hur skulle ni uppfatta hans beteende?
    Spontant skulle jag säga att han absolut INTE passar som chef.
    Hade jag haft honom som chef hade jag bytt jobb.

    Jag förstår att du lämnade honom!
    Han låter oerhört kontrollerande och som om han saknar empati.
     
  • Anonym (svarta fåret)

    Jag har själv lightversionen av det där och jobbar med att bättra mig i min relation. Jag är tacksam att min partner har stått ut med mig så länge och jag vet att om jag blir lämnad en dag så är det till 85% mitt fel.

    Men det är givetvis helt rätt av dig att lämna en klängig hel- narcissist, bra jobbat!

  • Physalis

    Håller med övriga. Jag tänker också narcissist. Alla exempel du tar upp visar att han försökte manipulera och bara brydde sig om sig själv.

    Jättebra att du identifierade att något inte stämde och lämnade.

    Kan det vara så att eftersom du varit i ett våldsamt förhållande innan, att du kanske hakar upp sig på att den här mannen ändå inte var fysisk mot dig? Som att hans beteenden inte var illa nog eftersom han inte slog dig? Kom då ihåg att man aldrig har en skyldighet att vara tillsammans med någon, alla anledningar att göra slut är rimliga anledningar.


    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Hur skulle du uppfatta den här mannen? (Långt)