• Liljan3

    Lite alkohol i kycklinggryta=risk för fosterskada?

    Hej!

    Det är så att jag ätit 2 st portioner färdigmat av följande sort:

    www.gooh.se/var-meny/kycklingbrost-i-basilikasas-med-spenat-och-tagliatelle/

    På innehållsförteckningen till grytab upptäckte jag sen att det står vitt vin som en ingrediens. Är nu lite nojig att jag fått i mig alkohol och att fostret ska ta skada. Är i v. 5+0. Vad jag vet så förångas en del av alkoholen när den hettas upp har jag läst men blir ändå lite orolig. Vad tror ni om riskerna med denna rätt? Kan man vara lugn? Mängden gräddsås var knappt 1 dl och andelen vin av det i din tur troligtvis någon procent skulle jag tro.

  • Svar på tråden Lite alkohol i kycklinggryta=risk för fosterskada?
  • Liljan3

    Mitt sunda förnuft säger att det är osannolikt, men sen blir man ju lite mer nojig och hormonell när man är gravid :) Och för att vara ärlig så har jag läst lika olika saker på nätet vilket väcker en viss osäkerhet. Därav inlägget :)

  • Liljan3

    Sasu och Aikido, låter rimligt. Då släpper jag den oron :)

  • Liljan3

    Förbehåller mig rätten att ignorera er som gör narr av och ska håna andras oro, oavsett hur rimlig eller orimlig den är.

    Allt gott!

Svar på tråden Lite alkohol i kycklinggryta=risk för fosterskada?