• KaeJ

    Lite alkohol i kycklinggryta=risk för fosterskada?

    Ett kryddmått är 1ml,

    En tesked är 5ml

    Så blir ju ännu mindre då.


    Aikido skrev 2020-02-23 18:12:55 följande:

    Om de nu ens använt vin med alkohol i så kokar den bort under tillagningen.

    Vill man räkna lite på det så:

    1 dl sås är 100 ml.

    Vi kör med att ditt antagande om mängden vin är korrekt. En procent av 100 ml är 1 ml (ett kryddmått är 5 ml).

    Vin brukar ha en alkoholhalt runt 12-15 procent men vi kan väl hugga i med 13 bara för att.

    Hittade på en vinsida att ett standardglas vin (15 cl) innehåller 12 g alkohol.

    Lite regula de tri.

    15 cl - 12 gram

    1 cl - 12/15 gram

    0,1 cl (1 ml) -  0,1 * 12/15 = 0,08 gram

    Så. Häver du i dig en dl ej tillagad sås riskerar du att få i dig runt 0,08 gram ren alkohol.

    Kefir å andra sidan är en riktigt lömsk produkt. Kan innehålla upp till 0,1% alkohol. Skulle du drabbas av Kefircravings - försök stå emot.

    Det korta svaret lyder att jag har fan ingen aning.


  • KaeJ
    Aikido skrev 2020-02-23 18:24:20 följande:

    Det är alltså därför min köttfärssås alltid blir så förbenat salt.


    Hmm.... gött
Svar på tråden Lite alkohol i kycklinggryta=risk för fosterskada?