Lite alkohol i kycklinggryta=risk för fosterskada?
Ett kryddmått är 1ml,
En tesked är 5ml
Så blir ju ännu mindre då.
Om de nu ens använt vin med alkohol i så kokar den bort under tillagningen.
Vill man räkna lite på det så:
1 dl sås är 100 ml.
Vi kör med att ditt antagande om mängden vin är korrekt. En procent av 100 ml är 1 ml (ett kryddmått är 5 ml).
Vin brukar ha en alkoholhalt runt 12-15 procent men vi kan väl hugga i med 13 bara för att.
Hittade på en vinsida att ett standardglas vin (15 cl) innehåller 12 g alkohol.
Lite regula de tri.
15 cl - 12 gram
1 cl - 12/15 gram
0,1 cl (1 ml) - 0,1 * 12/15 = 0,08 gram
Så. Häver du i dig en dl ej tillagad sås riskerar du att få i dig runt 0,08 gram ren alkohol.
Kefir å andra sidan är en riktigt lömsk produkt. Kan innehålla upp till 0,1% alkohol. Skulle du drabbas av Kefircravings - försök stå emot.
Det korta svaret lyder att jag har fan ingen aning.