Inlägg från: jeanette02 |Visa alla inlägg
  • jeanette02

    Migrän som inte försvinner

    Du har kanske råkat hamna i ett långvarigt migränskov, där även kanske spänningshuvudvärk kommer för att sedan återigen avlösas direkt av migrän igen. Så det blir så långvarigt?

    Belasta vården med huvudvärk? Det är klart du ska göra! Det är skillnad huvudvärk och huvudvärk. Jag vet att det tyvärr finns många som säger sig ha så svår migrän, men de är ute och springer samtidigt och lever som vanligt, tar minsann inte en Alvedon ens..

    Så då ju tror vissa att det är ju bara att jobba på.

    Ta kontakt med Neurologen igen, Tramadol är egentligen ingen bra medicin mot migrän, kan snabbt ge beroende och dessutom vanlig biverkan att få huvudvärk. Plus mängd vanliga biverkningar som illamående och yrsel.

    Har egen erfarenhet både yrkesmässigt och tyvärr personligen av långvariga migränskov kombinerat med en annan svår skovvis huvudsmärta Trigeminusneuralgi.

    Vad brukar du ta när du tidigare fått migrän? Kan du ha hamnat i en soppa av läkemedelsutlöst huvudvärk?

    Har själv också varit inne akut genom åren och legat inlagd, fått Syrgas, benzodiazepiner och Betapred för att bryta akuta smärttillstånd i huvudet. Det som har hjälpt mig bäst är vanliga Treo, ibland Zoomig Triptan, högdos Diklofenak, alt högdos Naproxen på recept.

    Nu har jag blodtryckssänkande, Lyrica och en annan förebyggande medicin, Karbamazepin dagligen.

    Som sagt kontakta vården igen. Det är ju ett fruktansvärt lidande. Krya på dig. Håller tummarna att du snart mår bättre.

  • jeanette02
    Anonym (Uppgiven) skrev 2020-02-24 09:22:14 följande:

    Till att börja med tack för ditt svar!

    Jaa neuroläkaren kallade det "statisk migrän" men som jag sa så fick jag en hög engångsdos och det släppte liksom helt så, för att sen komma tillbaka bara några dagar senare :(

    Förut har migränen varit helt hanterbar, tagit max en sumatriptan och 1 dikoflenak om det verkligen var kris sen gått och lagt mig efter det så har den varit borta. Så läkemdelsutlöst känns inte rätt ändå :/

    Så det är "normalt" att kunna ha såna här skov ibland även om man aldrig haft det tidigare?

    Jaa neurologen ska ringa upp idag igen och jag hoppas jag kan få någon hjälp där :(


    Då är det säkert inte läkemedelsutlöst när du tar läkemedel så sällan, alltså huvudet kan vara lurigt, om jag utgår från min personliga värk nu, så är det precis som att det kan haka upp sig så att säga och det blir en längre sammanhållen episod med migrän, mildare, svårare, borta och tillbaka igen och man får försöka preperara sig bäst man kan med akutläkemedel. Sedan vips borta.

    Kan det vara något med hormoner som spökar? Hoppas neurologen har något ess i rockärmen :)

    Betapred, insomningstabletter fick jag en episod för att bryta det, det är avsvällande i kärlen (Betapred) och kan hjälpa.

    Lycka till idag.
  • jeanette02
    Anonym (Uppgiven) skrev 2020-02-24 20:11:41 följande:

    Läkaren hade tyvärr inget ess i rockärmen just nu utan jag ska prova naproxen och se om de hjälper nu och gör det inte det så blir jag inlagd igen :( ångesten är så total :'( Vill bara få må bra!


    Hoppas den hjälper dig. Vet hur hopplöst det kan kännas. Bra att du kan bli inlagd igen annars.
Svar på tråden Migrän som inte försvinner