• Shofski

    Ska han fortsätta leva gratis på mig

    Hej allihopa! Jag vill egentligen bara få opartiska råd då jag känner mig ganska frustrerad i den här frågan.

    Jag träffade en kille för lite mer än ett år sedan, vi flyttade ihop efter ca två månader(jag vet det gick fort) jag sålde min bil och lånade en utav hans bilar i 7-8 månader.

    Under dessa månader var jag den som betalade hyra, han betalade hyra två-tregånger dvs ca 4000-6000 kr jag råkade kantstötta fälgarna på hans bil och den andra (som var trasig sen innan) blev mer risig under tiden jag hade den. Jag som inte har pengar liggande på hög gav 15000 för att det var det däck och fälgar skulle kosta- det kostade bara 8000 dvs att han hade 2000 kvar till över.

    Sedan beslutade han sig för att sluta med allt för att han tyckte att jag skulle betala för bilen jag lånat dvs lån och försäkring under dessa åtta månader i efterskott? Och var tror ni dom pengarna skulle trollas fram?

    Vi började sen 7 månader tillbaka ha en hyra på 10-11000 som jag varje månad med min län betalar. Han bor alltså gratis medan jag skrapar efter korvören då jag jobbar inom vården och inte har så bra jobb. Jag står för det mesta i hemmet, jag betalar det mesta samt hela hyran. Jg ser till så att vi har mat hemma, möbler, att allting går runt medan han är borta på jobb eller är hemma och mest bara klagar och vill ha det på sitt sätt.. han tjänar jätte bra så det är inte att det sitter fast någonstans.. men han tycker inte att han ska betala hyra förrän bilen är betald(i hyra)

    Vad tycker ni? Jag är så frustrerad, förnedrad av att ha känslan av att vara en fattig kyrkråtta som knappt har råd till mat medan han går och tex köper kamerautrustning för 30000 samma månad..

    Ska det verkligen vara så här i en relation?

  • Svar på tråden Ska han fortsätta leva gratis på mig
  • annabellelee

    Ja, vad tycker du själv? Ska det vara så i en relation? Är det denna typ av människa du vill fortsätta leva ditt liv med?

  • Tecum

    Självklart inte, men du låter ju honom utnyttja dig. Sätt ner foten eller lämna!

  • MagicWand

    Låter som mitt ex. Slutade upp med grov misshandel. Hans grava kontrollbehov. Mitt råd till dig är att lämna.

  • Shofski

    #1 och #3 ne jag tycker inte att det ska vara så men mitt dåliga samvete för hans trasiga bilar han väl tagit över och när vi pratar med varandra om det här så får han mig att känna att det är rätt.. det är svårt att förklara.. jag känner mig stundvis lurad och stundvis att han skiter blanka fan i mig och stundvis att han har rätt till det..

  • Magical

    Varför betalar han ingen hyra? Jag fattar inte. 

    Sluta använda hans bil så kommer du från bilproblemet. 

  • Mortiscia80

    Kontra med en moträkning av hans del av hyran. Du ska se att det blir väldigt tyst sedan. Och då kan du passa på att tala om för honom att han ska flytta ut inom tre månader.

  • Shofski

    Jag använder inte hans bil. Jag har inte gjort det sen september. Saken är den att han är inte skriven här, har Aldrig haft sin adress här eller gjort en eftersändning pga traktamente via jobbet. Kan jag typ inte kasta ut honom då? Eller har han ändå rätt till tre månader även om han aldrig någonsin tagit del av denna bostad på papper?

  • Jemp

    Ja, jag håller med om att det är fel att kräva pengar i efterhand och att inte betala hyra. Men förutom det så förstår jag inte?

    Du skadade en bil, betalade honom nästan dubbelt så mycket som det kostade att laga?

    Den andra bilen är alltså den han i efterhand kräver att du ska betala lån och försäkring på? Vad då lån? Räntan? Amortering? Eller anser han att du ska/har köpt bilen av honom? Har han fått tillbaka/du slutat använda bilen nu?

    Avgiften för bilen bör ju bli betydligt lägre än hans del av hyran varje månad.

  • Shofski

    #9 det var för fälgarna sen var ju andra bilen också trasig som kostade ca 8000 och laga.

    Han har sålt båda bilarna och menar på att hans ?backaffärer? är pga mig och att jag ska betala igen det på detta sätt.

  • Shofski

    #9 han menar att jag ska ge tillbaka vad det kostar att äga en bil varje månad dvs månadskostnaden på lånet och försäkringen

  • Ellie
    Shofski skrev 2020-03-01 22:15:24 följande:
    #9 det var för fälgarna sen var ju andra bilen också trasig som kostade ca 8000 och laga.
    Han har sålt båda bilarna och menar på att hans backaffärer är pga mig och att jag ska betala igen det på detta sätt.
    Men du betalade ju för att reparera dem? Hur mycket gick han back? Du måste ju ha betalat omkring i alla fall 30 000 kr nu, för utebliven hyra. Jag antar att han bidrar till mat och andra räkningar?

    Oavsett vilket skall du naturligtvis göra dig av med denna parasit omedelbart.
  • Shofski

    #13 jag har med hyran inbakad gett honom Ca 50000.

    Han står inte för något annat, han kan ibland säga då han är hemma ?ta mitt kort och handla hem? vilket hänt ca 2-3ggr/månad men utöver det betalar han ingenting.

  • Ellie
    Shofski skrev 2020-03-01 22:24:34 följande:

    #13 han sa att han gick back 30000 på ena bilen för att han behövde sälja den snabbt..


    Varför behövde han sälja den snabbt? Det var väl knappast ditt fel? Varför köper du allt han säger? Om han gick back 30000 och du betalt 50000 är han skyldig dig 20000. Fast, givetvis skulle du inte betalt mer än möjligen reparationen.
  • Vevoz

    Dags o gå ut med soporna låter det som. Är han inte skriven hos dig har du verkligen rätten på din sida att ställa ut sakerna i porten o aldrig mer öppna dörren. Har han nycklar? Be om dem tillbaka eller sno dem när han inte vet så han inte kommer in igen

Svar på tråden Ska han fortsätta leva gratis på mig