• Exspella

    Hjälp - coronaviruset

    Hejsan! Förlåt om jag skriver i fel kategori men behöver hjälp.

    Det är så att min mamma är förskyld. Hon har inte varit någonstans, alltså bara här i Sverige och träffas ytterst få. Nu är det så att hon hostar lite lätt och häromdagen blev hon tillsagd av sin arbetsgivare att åka hem för att de är rädda att hon har coronaviruset. Vi har ringt 1177 och de sa att vi skulle köpa en termometer(för vi har ingen så vi kan inte se om hon har feber eller ej) och åka till vårdcentralen. Vad säger vi till vårdcentralen och hur får vi intyg på att hon inte har Coronaviruset om hon nu inte har det?

    Skulle vara så tacksam för svar

  • Svar på tråden Hjälp - coronaviruset
  • Anonym (FEL)

    ni ska INTE åka till vårdcentralen. Din mamma ska ta tempen med termometern och sedan ringa tillbaka till 1177 med en information om symptom samt vilken temperatur termometern visar. Om 1177 hänvisar er till vårdcentralen så ska ni RINGA vårdcentralen berätta allt igen och be om att få träffa någon. Ni ska INTE åka till vårdcentralen och sitta i något väntrum och smitta andra i det fall det är coronaviruset hon har.

  • Mantrasina

    Säger? Är hon sjuk är hon ju sjuk oavsett om det är covid-19 eller inte (vilket det med största sannolikhet inte är) och ska förstås hålla sig hemma. Åk inte till VC, de komme rinte procta henne för att bevisa för AG att det inte är Corona viruset som gör henne sjuk. Ni kan ringa 1177 om ni behöver ytterligare rådgivning i hur hon kan kurera sig eller hon blir sämre.

Svar på tråden Hjälp - coronaviruset