Inlägg från: Anonym (Nytt alias?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nytt alias?)

    Här är vi alla vänner.

    Ny på Familjeliv och rädd för att fastna faktiskt Gör man lätt det?! Har jobbat på soc och känner många brukare/klienter/patienter. Tror att eftersom Familjeliv ser så oseriöst ut med alla sina röriga trådar om högt och lågt så kan det framstå som oseriöst att berätta om att man jobbar eller har jobbat på myndighet och sina erfarenheter därifrån. 

    Här på Familjeliv har jag velat jag ge den info jag kan bidra med vad det än må vara, så man ska nog inte vara så säkert på att folk inte har erfarenheter om de skriver om den. Det kan verka ganska osannolikt för utomstående, för vad som händer på soc stannar på soc, vad som händer på psyk stannar på psyk, även om IVO finns och Förvaltningsrätten om man vill anmäla och överklaga beslut.

    Men visst märker man i vissa trådar att saker inte stämmer. Då brukar jag bara sluta lägga min energi på tråden. 

  • Anonym (Nytt alias?)

    En kanelbulle?! Urgulligt ju. Jag är fast redan känner jag. 

  • Anonym (Nytt alias?)

    Idag är det kanelbullens dag, och eftersom jag fick en när jag var här första gången så tänkte jag bjuda igen. 
    Vi har köpt en ny kaffebryggare men glömde köpa kaffe så ni får snabbkaffe, finns olika tesorter också. 

  • Anonym (Nytt alias?)
    Antigone skrev 2022-10-04 09:21:01 följande:
    Nämen, vilken trevlig överraskning! Tack för att du gjorde mig uppmärksam på vilken dag det är, en mycket viktig dag i den här bullälskande tråden, och för att du bjuder igen. Jag avnjuter en bulle just nu, tillsammans med en kopp te eftersom jag har slutat med kaffe (i alla fall tillfälligt). Ha en fin dag! 😊@@@ PS: Snabel-a är vår symbol för bulle!
    ❤️ jag får inte Snabel-a att funka i telefonen
  • Anonym (Nytt alias?)

    Jag tycker ni är charmiga, men det är ju lite internt minst sagt. 

  • Anonym (Nytt alias?)

    Återfår förståndet när jag läser här. Perspektiv. 💛💚

  • Anonym (Nytt alias?)
    Antigone skrev 2022-10-25 22:33:53 följande:
    Här har vi tappat det för länge sedan! 😉 Tror det försvann någonstans mellan Djuparöven och Arslet 🤔
    Nej nejdå! My happy place! 
  • Anonym (Nytt alias?)
    Antigone skrev 2022-10-26 17:22:30 följande:
    Nej, de bullarna tänker jag äta upp alldeles själv 😉@@@
    Hej, jag såg att du är allergisk i en annan tråd. Och att ingredienser kan förvärra. Jag undrar var man kan lära sig mer om sånt? Jag har testat allergi på vc, men de hittade inget. Jag får dock eksem av en del mat och undrar vad jag kan göra, så blev nyfiken? Om det var fel att fråga här istället så ignorera bara. 🙂
  • Anonym (Nytt alias?)
    Antigone skrev 2022-10-26 21:50:41 följande:
    Hej! Kunskapen om allergier och intoleranser på kemisk nivå är relativt låg i Europa. Det gör att vissa allergier/intoleranser ännu inte klassas som sjukdomar här tyvärr, trots att de uppfyller kravet på replikerbarhet. Jag lider av en intolerans på kemisk nivå som påverkar mitt liv väldigt mycket, om jag inte tänker efter vad jag äter. Vid allergier reagerar man ofta på en mycket liten mängd av ett ämne, medan intoleranser kan ha en hinkeffekt. Det går alltså att få i sig ganska mycket av ett ämne innan hinken rinner över och en (allergisk) reaktion uppstår. Jag är känslig för salicylater och aminer och har fått flera allvarliga allergichocker. Det har lett till att jag ibland behöver äta ner mig och tömma hinken (som har blivit full och runnit över) genom att äta en väldigt strikt diet. Då äter jag allergivänlig mat, som baserar sig på RPAH-listan. Listan är framtagen av Royal Prince Alfred Hospital, som är specialiserade på kemiska allergier och intoleranser. RPAH-listan finns att ladda ner online och den utesluter i princip alla födoämnen som kan vara allergiskt triggande. Jag brukar lägga mig på nivån låg till medium om jag vill må bättre. Det är tyvärr en väldigt strikt och trist diet, men jag fuskar ofta. En ledtråd till att det kan röra sig om en allergi/intolerans på kemisk nivå, är om födoämnena man reagerar på inte tycks vara besläktade med varandra. Då beror det på att de är det på en osynlig, kemisk nivå. Hoppas det var till någon hjälp! 😊
    Jättetack! 
Svar på tråden Här är vi alla vänner.