• Disa35

    Här är vi alla vänner.

    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 10:40:17 följande:
    Jag är också en av de som främst lyssnar på FHM och regeringen i den här frågan. Vi måste lita på våra experter, ingen av oss övriga ska uttala sig i frågan, faktiskt inte ens vanlig sjukvårdspersonal för ett sådant här utbrott kräver spetskompetens som väldigt få personer besitter, och de arbetar antagligen dygnet runt för att lösa krisen. Vi ska vara oerhört tacksamma att vi lever i den tid vi gör när vi har den kunskap och teknologi som krävs för att åtminstone inte behöva stå helt handfallna inför viruset och bara låta vågen skölja över oss. All heder till de män och kvinnor som kämpar för att hitta en lösning nu.
    Absolut, och av bara farten högre löner och bättre villkor.
    Jag för min del har inte uttalat mig i själva frågan, jag har mest sagt saker som att jo, äldre personer kan gå ut och promenera, risken för att bli smittad av ett paket är liten, det går visst att ha påskrunda om man anpassar den osv.
    Sedan har jag försökt förklara vad FHM menar med olika saker, varför de gör som de gör och vad de hoppas uppnå, men det är ju ingen konst att räkna ut; det räcker med att man kan läsa, för att ta reda på hur smittspridning fungerar.

    Jag har iom detta fått åtminstone ett par välkända tyckare på halsen, det är därför jag ursäktar mig lite hit och dit.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 11:00:13 följande:
    Ja men det är väl skönt om man kan ha en vettig diskussion om saker, där man resonerar om vad vissa uttalanden innebär. Dessvärre stupar det ju rejält när de man talar med är faktaresistenta.
    Vet du, ta inte det här på fel sätt, men jag har börjat ändra uppfattning om dig; vi kan bevisligen ha en sansad diskussion, trots att vi har krockat ibland i andra trådar. Positivt tycker jag Glad

    En av proffstyckarna är för övrigt raka motsatsen till faktaresistent, det är 100% fakta hela vägen - problemet med det blir att verkligheten sällan är 100% fakta.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 11:38:31 följande:
    Näe nu tänkte jag långsamt, det kan nog vara så att jag trots allt känner igen ditt nick! Men kommer inte på var jag sett det :s så det är nog lika bra att släppa det. Kul iaf om man kan "hitta tillbaka" till varandra.
    Det gör du nog, för jag gillar att sticka ut hakan och komma med egna funderingar, även när dessa går emot vad majoriteten i tråden tycker Flört
    Inte för att tjafsa emot då, mer för att jag tycker att jag har något att komma med.
    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 11:36:20 följande:
    Haha ok :D Inte för att jag minns ditt nick men så kan det säkert vara. Man tycker inte alltid lika, och ibland stormar det hårt i trådar, särskilt om folk känner starkt för en sak.

    Ja man måste ju kunna ta till sig fakta i relation till verkligheten. Risken är annars när karta och terräng inte stämmer att det är kartan som sägs vara rätt...
    Ungefär så, och proffstyckarna har en tendens att stirra sig blinda på kartan - i en hel del fall dessutom en hemmaritad karta...

    Det finns massor med tillfällen när verkligheten inte stämmer; silverryggen som skyddade ungen på något zoo, t ex.
    Jag för min del är övertygad om att fakta är en bra utgångspunkt, men att man måste se till verkligheten också.
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 12:38:07 följande:
    Haha kommer att tänka på när Trump hade sin sharpie-penna och ritade extra stora områden för var en orkan (?) skulle kunna slå till :D Sådana människor finns tydligen "på riktigt" också... Skrämmande.
    De gör ju det, och ett fåtal av dem har reell makt...

    Fast med Trump finns två fördelar, tro det eller ej
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 13:20:57 följande:
    Hmm... Att han snart förhoppningsvis inte är president längre? Att han kan tjäna som ett dåligt exempel? Kommer inte på något mer :s
    Där var två till Flört
    Att han inte är purung, och att han är impulsiv och korkad - impulsiva, korkade personer har en förmåga att hamna i ganska destruktiva situationer - för att de inte stannade upp och tänkte efter
  • Disa35
    Mortiscia80 skrev 2020-04-03 13:30:40 följande:
    Aha :D Ja jag väntar nästan på att han ska få corona också...
    Nja...
    Fast jag tror inte, med hans temperament och hetsighet, att han blir sådär urgammal - jag tror inte han kommer ikapp drottning Elizabeth t ex.
  • Disa35

    Allmän varning; jag tror att jag kommer att bli väldigt, väldigt vansinnig snart.

    Huka er, pojkar och flickor!

  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 18:37:52 följande:
    Varför uppgiven? Vill du dela med dig? .
    Det blev lite tal i en annan tråd om förberedelse för palliativ vård i hemmet.

    Jag har suttit vak hos en döende, jag vet vad det innebär; man sitter där och vakar, och så ringer man efter sköterska/läkare om det behövs (svårt att avgöra).
    Jag försökte förklara detta för en annan deltagare, och plötsligt dök en person till upp och påstod att jag inte visste vad jag talade om, ungefär.
    Jag frågade om den personen suttit vak, och avslutade med att be honom/henne vara tyst om så inte var fallet.

    Jag fick ungefär samma svar; det skulle inte alls finnas sköterska/läkare för de som låg och dog, och den personen hade minsann suttit vak så det så.

    Yeah right...

    Och ytterligare en annan deltagare bad mig hålla käft och dra åt helvete, men det var mest bara för att han/hon inte gillar mig, men ändå.

    Det är tråden Sveriges hantering av Corona...eller något liknande
  • Disa35
    Litenmenhård skrev 2020-04-03 18:47:42 följande:
    Jag bara avskyr när folk tror sig vara experter på saker som dem inte vet något om. Jag förstår att du blir trött och uppgiven. Vi backar dig i alla fall, om det är till någon tröst. .
    Alltså, den där personen som bröt sig in kan ha suttit vak, vad vet jag?

    Men om det är så, då uttrycker man sig inte på det sättet - för palliativ vård i hemmet finns sköterska och läkare ett telefonsamtal bort, det är så, bland annat för att ingen utom läkare får fastställa dödsfall.
Svar på tråden Här är vi alla vänner.